reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

A nie myślałaś może o driverze Implastu? Ja będę kwietniową mamą i też mam dokładnie te same wymagania co ty i właśnie myślałam o tym wózku, tylko jedyna jego wadą jest jego waga.Ale coś kosztem czegoś.Napisz co ty myślisz o tym wózku.Buziaki, pa

reklama
ja kupiłam Bebe Confort na Allegro. osobno nosidełko samochodowe montowane do stelaza, osobno gondole ze stelazem, torbą i parasolkami i osobno spacerowke(tez ze stelazem). wszystko razem kosztowało odpowiednio 260, 300, i 300. w bdb stanie Wystarczylo troche poszperac poszukac i poczekac a mam wyskokiej jakosci sprzet w niskiej cenie. Ten zestaw nowy w sklepie kosztuje 3000 jest różnica...... dokupiłam spiworek do nosidelka pod kolor a drugi stelaz mam u rodzicow i nie bede musiała z nim jezdzic

Wg mnie takiemu maleństwu nie jest chyba wygodnie w żadnym foteliku, dlatego zamierzam kupić również system do przewożenia gondoli w samochodzie i wozić bejbika w gondoli okolo 1-2miesięcy, a dopiero potem w foteliku.
Tym bardziej że jest niewskazane aby malutkie dziecko było w foteliku dłużej niż 1,5godziny.

kochana, olej te sktetna os, bo to jest w Premierze porazka... trzeba miec muskulature Arnolda, zeby ten wozek prosto utrzymac podczas jazdy...
wozki z miekkim zawieszeniem skrecaja bez podnoszenia nawet nie majac skretnej osi... co innego te na amortyzatorach... ale to kwestia przyzwyczajenia...
ja jechalam z odblokowana osia raz... i mam dosc... ::)

skretna os lub kola dobrze sie spisuja TYLKO gdy raczka jest poleczona bezposrednio z ta osia lub kolami...

a co do fotelika... to Grillo jest jednym z najbezpieczniejszych fotelikow na rynku...
niekoniecznie to, co drogie jest lepsze... jak w tym przypadku...
Grillo jest b. przestronny i ma proste plecki... przy czym krzywizna jego jest tak zaprojektowana, ze srodek ciezkosci rozkladal sie rownomiernie od glowki do dupki ;) ... i nawet wizualnie dziecko nie wyglada na zgiete...
jest twardy, to prawda, ale j.w... i na zadnym plastiiku dziecko nie lezy... chyba ze ktos zdejmie tapicerke i rozbierze malucha do naga... ::)
i zadnych pokrowcow nie trzeba... niektorzy to juz maja powalone pod sufitami chyba znudow... ::)

Swietnie:) Tez chyba postawię na Focusa. Tylko nie mogę znalezć informacji jakie ma kółka. Wydają sie małe ale może to tylko złudzenie.Czy są pompowane?

Pozdrawiam

W Fokusie są pompowane kółka. Nie są ani małe ani duże, chyba 22cm.
Wydaje mi się że wystarczające a przez to wózek nie jest ciężki.

acha... jeszcze jedno ad. tego fotelika... ;)

on jest naprawde spory i to, ze jest do 13 kilo nie przesada... ale przez to w niektorych samochodach jest go ciezko zamontowac.... przez wzglad na dlugosc pasow...

Chmmm, a nie poci ci sie maluch w tym ortalionie?
Widzę, że nie bardzo jesteś zachwycona tym Premierem - to co mi radzisz w takim razie?

basii - też myślę o takiej opcji - z tym ze o Bebecar tracer (nawet mam jedn na oku).
klara - jesli chodzi o Implast - myślałam o nim ale: o Implascie bardzo źle się dziewczyny wypowiadają na BB (i dlatego zrezygnowałam)
Jego minusy to moim zdaniem:
- brak możliwości zablokowania przedniej skętnej osi (mówię o czterokołowcu)
- bardzo ciężko się go prowadzi mimo skrętnej osi
- jest dość cieżki, co przy jego średniej skrętności staje sie wadą.
+ dochodzą niepochlebne opnie na Polecam /Odradzam

reklama
No to pięknie! Teraz to ja już zgłupiałam i jestem daleka od zakupu Implasta, poczytałam sobie trochę i faktycznie mam problem. Jak ma fajny wygląd to funkcje kiepskie itd...
Na tym forum niewiele siedzę, a na moim forum dziewczyny były zadowolone z tego wózka, ale mnie na początku przeraziła waga.
A tak szczerze mówiąc to już mi zbrzydło oglądanie i szukanie w necie tych wózków.
Chyba muszę zrobić przerwę.
Daj znać jak coś fajnego wypatrzysz!
Buziaki, pa pa

Do góry