reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

A nie myślałaś może o driverze Implastu? Ja będę kwietniową mamą i też mam dokładnie te same wymagania co ty i właśnie myślałam o tym wózku, tylko jedyna jego wadą jest jego waga.Ale coś kosztem czegoś.Napisz co ty myślisz o tym wózku.Buziaki, pa

reklama
ja kupiłam Bebe Confort na Allegro. osobno nosidełko samochodowe montowane do stelaza, osobno gondole ze stelazem, torbą i parasolkami i osobno spacerowke(tez ze stelazem). wszystko razem kosztowało odpowiednio 260, 300, i 300. w bdb stanie Wystarczylo troche poszperac poszukac i poczekac a mam wyskokiej jakosci sprzet w niskiej cenie. Ten zestaw nowy w sklepie kosztuje 3000 jest różnica...... dokupiłam spiworek do nosidelka pod kolor a drugi stelaz mam u rodzicow i nie bede musiała z nim jezdzic

Wg mnie takiemu maleństwu nie jest chyba wygodnie w żadnym foteliku, dlatego zamierzam kupić również system do przewożenia gondoli w samochodzie i wozić bejbika w gondoli okolo 1-2miesięcy, a dopiero potem w foteliku.
Tym bardziej że jest niewskazane aby malutkie dziecko było w foteliku dłużej niż 1,5godziny.

kochana, olej te sktetna os, bo to jest w Premierze porazka... trzeba miec muskulature Arnolda, zeby ten wozek prosto utrzymac podczas jazdy...
wozki z miekkim zawieszeniem skrecaja bez podnoszenia nawet nie majac skretnej osi... co innego te na amortyzatorach... ale to kwestia przyzwyczajenia...
ja jechalam z odblokowana osia raz... i mam dosc... ::)

skretna os lub kola dobrze sie spisuja TYLKO gdy raczka jest poleczona bezposrednio z ta osia lub kolami...

a co do fotelika... to Grillo jest jednym z najbezpieczniejszych fotelikow na rynku...
niekoniecznie to, co drogie jest lepsze... jak w tym przypadku...
Grillo jest b. przestronny i ma proste plecki... przy czym krzywizna jego jest tak zaprojektowana, ze srodek ciezkosci rozkladal sie rownomiernie od glowki do dupki ;) ... i nawet wizualnie dziecko nie wyglada na zgiete...
jest twardy, to prawda, ale j.w... i na zadnym plastiiku dziecko nie lezy... chyba ze ktos zdejmie tapicerke i rozbierze malucha do naga... ::)
i zadnych pokrowcow nie trzeba... niektorzy to juz maja powalone pod sufitami chyba znudow... ::)

Swietnie:) Tez chyba postawię na Focusa. Tylko nie mogę znalezć informacji jakie ma kółka. Wydają sie małe ale może to tylko złudzenie.Czy są pompowane?

Pozdrawiam

W Fokusie są pompowane kółka. Nie są ani małe ani duże, chyba 22cm.
Wydaje mi się że wystarczające a przez to wózek nie jest ciężki.

acha... jeszcze jedno ad. tego fotelika... ;)

on jest naprawde spory i to, ze jest do 13 kilo nie przesada... ale przez to w niektorych samochodach jest go ciezko zamontowac.... przez wzglad na dlugosc pasow...

Chmmm, a nie poci ci sie maluch w tym ortalionie?
Widzę, że nie bardzo jesteś zachwycona tym Premierem - to co mi radzisz w takim razie?

basii - też myślę o takiej opcji - z tym ze o Bebecar tracer (nawet mam jedn na oku).
klara - jesli chodzi o Implast - myślałam o nim ale: o Implascie bardzo źle się dziewczyny wypowiadają na BB (i dlatego zrezygnowałam)
Jego minusy to moim zdaniem:
- brak możliwości zablokowania przedniej skętnej osi (mówię o czterokołowcu)
- bardzo ciężko się go prowadzi mimo skrętnej osi
- jest dość cieżki, co przy jego średniej skrętności staje sie wadą.
+ dochodzą niepochlebne opnie na Polecam /Odradzam

reklama
No to pięknie! Teraz to ja już zgłupiałam i jestem daleka od zakupu Implasta, poczytałam sobie trochę i faktycznie mam problem. Jak ma fajny wygląd to funkcje kiepskie itd...
Na tym forum niewiele siedzę, a na moim forum dziewczyny były zadowolone z tego wózka, ale mnie na początku przeraziła waga.
A tak szczerze mówiąc to już mi zbrzydło oglądanie i szukanie w necie tych wózków.
Chyba muszę zrobić przerwę.
Daj znać jak coś fajnego wypatrzysz!
Buziaki, pa pa

Do góry