reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

ja też mam Klara juz serdecznie dość szukania wózka - może trzeba sobie zrobić przerwe i wrócic do tego tematu za jakiś czas ze świeżym umysłem :)

reklama
ja nie mam tapicerki ortalionowej w foteliku... w wozku owszem, ale fotelik jest normalny... dodam, ze nie od "kompletu"....

a wozek jest na miare swojej ceny... ja dalam za swoj 685 zl. w sklepie w Warszawie...
od ponad miesiaca wszedzie zalega snieg, a my jestesmy na spacerze codziennie... i rzadko zdarza nam sie znalezc ladnie odsniezony chodnik... ponad to czesto targam go po schodach czy do autobusu i ciagle sie o cos obija - bo nie mam sily obchodzic sie z nim delikatniej... dziecku nie przeszkadza telepanie po zaspach i nierownosciach, bo spi jak zabite... ;)
wiec jak na taki malo oszczedny tryb to wozek sie sprawdza... co wiecej, po umyciu wyglada jak nowy, bo emalia na stelazu jest super-niezniszczalna...

ogolnie jestem zadowolona, poza tym hamulcem, bo od razy bylo widac, ze to delikutasne ustrojstwo... ::)
no i trzeba smarowac czesto, bo skrzypia sprezyny w wahaczach... a mi sie nie zawsze chce, wiec jezdze skrzypiacym... ;)
moje dziecko jezdzilo 3 m-ce w gondoli i koniec... trzeba bylo przelozyc na spacerowke... po prostu swiat go zaczal interesowac, dlatego dobrze, ze Premier jest dwufunkcyjny...
zarowno do gondoli jak i spacerowki miesci sie dziecko w kombinezobie i grubym spiworze, wiec miejsca jest dosc duzo... ale juz roczne dziecko z takim ekwipunkiem do tej spacerowki ciezko bedzie upchac... ale z reszta do kazdej bedzie ciezko... ::)

wiec ja polecam Premiera jako pierwszy wozek, jaki do 6-7 miesiecy, a potem cos zupelnie innego...

i powiem Ci szczerze, ze wiekszosc dziewczyn ktore kupily duze wozki wielofunkcyjne z mysla ze pojezdza dluzej, po krotkim czasie rozgladaja sie zaczyms innym... :)
po prostu co innego zalozenia, a co innego praktyka...

teraz zaluje tylko troche, ze na te zimowa poniewierke nie kupilam uzywanego za pol ceny...

PS. i w ogole olej te skretna os, bo to najmniej istotny element, a czesto nawet klopotliwy... ;)

niteczka pisze:
Ja mam wózek Marlin Traxx by Hauck i jestem z niego strasznie zadowolona. Zestaw składa sięze spacerówki i gondoli. całość kosztuje 1700 zł. Jest mozliwość dokupienia fotelika samochodowego. Ja mam wersj e4 kołową, ale jest też 3 kołowy. Wozek sprawdza się idealnie na nierównościach.  Gorąco polecam bo to naprawdę świetny wózek!

niteczka, czy mogłabyś coś więcej o tyjm wózku napisać ?
Masz osobną sztywną gondolę ? Jak ci się sprawdza w zimie, jest wystarczająco szeroka ?
A co powiesz o zawieszeniu tego wózka ?
My do tej pory byliśmy zachwyceni wózkami na pasach, np. Baby Merc, ale tak sobie myślę po poczytaniu paru opinii, że faktycznie te pasy to jest świetna sprawa przy godnoli, a potem przy wiekszym dziecku i spacerówce może już być gorzej...

Będę wdzięczna za wszelkie opinie użytkowniczek Haucka Traxxa :)

Pozdrawiam,

Mariola

mi mama zakupila buggyboba implastu calkiem fajny wozek ale jaki jest w praktyce to dowiem sie w maju

Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić wózki TAKO, wiem, że są na allegro, ale chciałabym je zobaczyć ,,na żywo''.
Pzdrawiam
Kamila

Slyszalyscie moze jakies opinie o nowym wozeczku Wychametu? To spacerowka z nosidelkiem na duzych pompowanych kolkach.Prosze o rade bo widzialam na zywo i pani w hurtowni wychwalala pod niebiosa.Moze ktos mial taki?
www.wychamet.pl

AneczkaK Ja mam wychamet i jestem z niego zadowolona ale nie ten nowy typ tylko z tamtego roku :( moja znajoma zakupiła własnie w sobote ten typ o którym piszesz i dopiero go bedzie testowac na dniach bo dzidzius juz na wylocie :laugh: . Ja słyszałam duzo na temat wychamet złych i dobrych ja naleze do osób którym sie ten wózek podoba i w moich warunkach mieszkalnych sie sprawdza po sniegu tez sobie niezle smiga ;) . cytałaze niektóre dziewczyny sa niezadowolone ale chyba nie ma takiego wózka zeby wszystkie osoby sie onim dobrze wypowiadały ::) Jak go znajoma przetestuje to ci dam znac bo ty masz jeszzce duzo czasu ;)

reklama
Ja dzisiaj na forum poczytałam pozytywne opinie na temat Roana Marity i widziałam go na żywo i zaczynam się mocno zastanawiać czy jednak zamiast deltima focusa nie kupić właśnie Roana z jednego powodu: możliwości "poziuziania" malucha". Z doświadczenia z córą wiem, że czasem jak noworodek płacze to kilka takich ruchów wózka pomaga, deltim mi się w sumie bardziej podoba, ale strasznie sztywny. Roan widzę też ma foteliki samochodowe. Co sądzicie o tej firmie? Czy odnośnie fotelików samochodowych słyszałyście które lepsze: deltim czy roan?

Do góry