reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

AsiaJan86 - ja jestem jak najbardziej za x-landerem. Przynajmiej na chwile obecna jestem najbardziej przekonana do zakupu x-landera XA. I tez bede polowac na uzywywany. Mam takie poczucie, ze one sa solidnie zrobione. Nawet jesli sa zakupione jako uzywane, to nadal beda dobrze sie spisywac.
Ja akurat nie zabardzo wiem o jaki dokladnie model x-landera Ci chodzi:confused:

Mówiac krótko - Jakby ktos teraz zaproponowal mi uzywanego x-landera XA spacerowke, z gondola i fotelikiem itd , to bym sie potargowała i brala od razu!!!
Mi ten wózek pasuje. Ale to bedzie Twoj wozeczek, wiec najlepiej "pobaw sie " nim troszke i zobacz czy Ci odpowiada.;-)

reklama
No nie pobawię się nim, bo to znajoma mojej siostry z forum
"Cześć!no wózek chce sprzedać tylko na kiedy najpóźniej jak coś siostra by go chciała? Jeżeli chodzi o cenę to chciałabym go sprzedać ze wszystkim (czyli gondola, spacerówka, fotelik maxi cosi+adaptery, parasolka, torba do wózka i folia do spacerówki)czyli jakieś 1300-1200zł"
Tak ta dziewczyna go opisała. Kolor jest czerwony.Nie mówię tak i nie mówię nie. Jestem do niego przekonana ale cena ogólnie za wózek jest dla mnie za duża. Wiem, że się płaci za markę. Jak opuści ze 2 stówki i przesyłkę pokryję to biorę go od ręki.

ASIA - potarguj sie oczywiscie :-), tylko dowiedz sie jeszcze jaki to jest model x-landera. Wiem, ze chyba, w którymś modelu x-landera nie ma skrecanych przednich kółeczek. I czy 4 czy 3 kolowiec.
Od razu moge Ci powiedziec , że gondola w srodku ma 72cm - jakos tak. Wiec mało niestety, tak jak wiekszosc wozkow wielofunkcyjnych.
I jakbys miala jaką kolwiek mozliwosc zobaczyc akurat ten dokladnie model gdzies w sklepie, albo u kogos to warto to zrobic.
Poprostu kazdej z nas kazdy wozeczek może inaczej lezec w prowadzeniu.;-)

Ja będę miała używany wózek juz dogadalam sie z sąsiadka mojej mamy jej syn skończył 1 stycznia roczek nie powiem wam jaki to model bo tezaz nie pamietam

Ja się tylko rozglądam za gondolką x-landera, bo mam spacerówkę XT po Michasiu. Gondolę kupię nową i później ją na allegro pewnie opchnę, troszkę mnie martwi że ta gondola jest dość mała, ale w sumie Michał jak miał 6 miesięcy jeździł już w tej spacerówce więc jakby cuś to wystarczy na tyle czasu chyba

Ja już mam taki mętlik z tymi wózkami. Byłam dziś znów w ABC i ten x-lander jest dla mnie beznadziejny. Jestem może inna ale na mnie szału nie zrobił. Te wszystkie modele są takie wielkie, że szok najlepiej mieć kombiaka , żeby gdziekolwiek jechać z wózkiem. Mi osobiście spodobał się Coneco kosztował 890 zł gondola + spacerówka osobno torba i fotelik ale cały stelaż ma zamontowane adaptery.To akurat mnie nie interesuję, bo nie bedę dziecka wozić w foteliku tyle co do samochodu. Cena jest na prawdę niska. Koła pompowane. Przednie lane i mają blokadę. Popatrzę jeszcze na internecie.

Jakos do tej pory w sprawie wozkow nie zabralam glosu... bo po prostu nie wiem co zrobic. Mam tutaj spacerowke Graco i wlasciwie potrzebuje tylko nowy fotelik samochodowy. Myslalam, ze maz poleci z Madzia na wakacje do Pl, to przywiozlby duzy wozek, ale chyba jednak sobie darujemy te wakacje. Nad kupnem wozka sie jeszcze zastanawiamy...

Asia dobrze ze przeszlas sie do sklepu :tak: Widzisz kazda z nas potrzebuje czegos innego :-). Ja nie wyobrazam sobie jazdy po Mazurskich lasach mniejszym wozeczkiem. Dla mnie x-lander nie jest jeszcze tak wielki, w porownaniu z wieloma wozkami, do bagaznika mi wejdzie.
Ja i tak jeszcze dokupie mala sacerowke - parasolke na miasto.
Coneco tez mi sie podobaja, tylko odstarszyly mnie ciagle skargi kobitek, które maja ten wozek na kółka.

A nie wiem jak Wy, ale mi potwornie przeszkadza przycisk do regulacji wysokosci raczki jak jest na srodku raczki (tam gdzie kładzie sie rece podczas prowadzenia wozka). Ja co chwila niechcacy naciskalam ten przycisk i raczka mi sie zmniejszała. Strasznie mnie to draznilo!!!

reklama
Ja bylam dzisiaj na rozeznaniu wozkowym i z tego wszystkiego to mnie chyba tylko glowa boli :-p Ehhh... przygotowalam sie teoretycznie z waszych wypowiedzi i moge powiedziec, ze z tego to jedna wielka kicha, bo tu wogole takich modeli o jakich wy piszecie nie ma :szok: i wychodzi na to ze cale moje poszukiwania musze zaczac od nowa... Takie wozki jak mi sie podobaly kosztowaly 700-900 € wiec po przeliczeniu tego rzy terazniejszym kursie € to prawie moglabym sobie na ten ekskluzywny polski wozek pozwolic :szok: Najgorsza opcja jaka widze to jezeli nic nie znajde to wysle meza na zakupy wozkowe do Polski bo to masakra :tak:
A narazie prosze was o pomoc... Bo ja nie mam doswiadczenia w wyborze wozka wogole, wiec jak cos znajde to wytknijcie mi wszystkie minusy tego pomyslu prosze :tak:
Takze propozycja na teraz Esprit Komplettset Fusion - Flying E - bei Babyartikel.de

Co o tym myslicie? Dostepny w roznych kolorach, chodzi mi raczej o funkcjonalnosc...

Do góry