reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

reklama
kleo czytałam raczej pozytywne opinie o tych wózkach, z tym że podobno mają dość wysoko spacerówkę, jedni uważają, że to wada inni że zaleta

A co powiecie o tym? Glownie dla mamusiek ktore beda duzo po wertepach podrozowac i sa tradycjonalistkami :-D Sklep BOBAS z wózkami dziecięcymi. :: Roan Marita - wielofunkcyjny wózek kolekcja 2008 decor collection Mnie przekonuje bardzo to, ze spotkalam sie z wieloma pozytywnymi opiniami na temat przestrzeni i wygody dla maluszka...

Ja mam ten wózek, wygoda maluszka-pewna, bo zarówno gondola jak i spacerówka duża, gondola to wręcz mega :-) W razie pytań służę moimi doświadczeniami :tak:

Zresztą kiedyś tu już o tym wózku pisałam, zacytuję swoje posty :-)

"
To ja też się wtrącę jako mama "doświadczona". Nie polecam żadnej marki, bo każdy ma inne okoliczności. Ja miałam Roana Maritę i pod pewnymi względami jestem baaardzo zadowolona, pod pewnymi nie. Ale np. teraz już troszkę to inaczej by wyglądało, nowe mieszkanie itd. Jeśli któraś z Was będzie miała szczegółowe pytaniea chętnie odpowiem :tak:
Ale wg mnie ważne-wygodne jest:
- pompowane koła - jadą po WSZYSTKIM: gładki asfalt, kamienie, trawa, las, plaża, błoto, a niektóre krawężniki są dla nich niezauważalne
- duża gondola - to dziecku ma być wygodnie
- wózek trzyfunkcyjny: gondola, spacerówka, fotelik wpinany na stelaż - szczególnie to ostatnie: bomba, kiedy potrzebujemy coś załatwić autkiem i musimy często i szybko się rozkładać i składać z wózkiem jak i na wypady gdzie jest mało miejsca.
- pojemna, fajna zdejmowana torba - tego mi brakowało w Roanie.
Wielkość i waga to już wg mnie kwestie indywidualne - ktoś ma większy, ktoś mniejszy samochód, ktoś ma windę ktoś nie, ale myślę, że jednak priorytetem jest wygoda dziecka."

"Ja mam Roana Maritę po Filipie, choć już nieźle wytyrana ;-), teraz obejrzałam Rocco - widzę, że ulepszyli parę szczegółów. Na pewno dziecko będzie miało w nim dużo miejsca! I będzie Ci jeździł po każdej nawierzchni "
"
Aaa i co mi się jeszcze podoba w gondoli Roana Marity to jest podnoszone dno, tzn. jak już dzidziuś jest bardziej ciekawy świata można go trochę "podnieść" i pokazać więcej otoczenia"
"
Ja mam pompowane i naprawdę bardzo sobie chwalę, ale najważniejsze, że polepszają moim zdaniem amortyzację wózka przy pokonywaniu nierówności."

Annie i Iwon nie wiem czy z ich wytrzymałością jest coś nie tak bo ja widziałam taki wózeczek po 1,5roku użytkowania w terenie i po wypraniu i umyciu wygląda jak nóweczka i chyba go odkupię od kumpeli. Tym bardziej, że w mojej radosnej rodzinie dzieciaczki szybciutko stają na nóżkach (ja i moja siora mając jakieś 10-11 mies.) i już później nie w głowie im jest wskakiwanie do wózka:-)
Więc mając to na uwadze obawiam się, że kupienie czegoś drogiego i nowego nie ma większego sensu...
Życzę udanych wyborów:happy:
Pozwolę sobie niezgodzić się Gabiaz ;-) Jasne, że jak dziecko zaczyna chodzić to już troszkę mniej jeździ w wózku, ale np. ja wózek zabierałam na każdy dłuższy niż "naokoło bloku" spacer z Filipem do momentu aż miał około 2,5 roku - potem, jakoś tak samo przeszło, chyba wyjazd na wakacje były takim momentem przełomowym ;-)

Kleo nie za ciężki ten wózek??!!! :no::no:

Waga stelaża: 13 kg
Waga siedziska spacerówki: 6kg
Waga gondoli: 7 kg

Też mi się wydaje trochę ciężki, ale w sumie nie porównywałam go z innymi pod względem wagi. Mama mi podsunęła link do niego i z wyglądu mi się podoba, wydaje się być solidny.

Wiecie co? Mam juz kupiony wozek a i tak namietnie czytam ten watek :tak: i sie ciesze, ze ten wybor mam juz z glowy :-D Za duzy wybor nie pomaga.:baffled:

Kleo dla mnie tez ten wózek jakby trochę za ciężki, są głebokie wózki ciut lżejsze - chociażby Roan Marita - z tego co pamietam jest lżejszy. Ja oglądałam Maritę i sie nad nią zastanawiam.....
No i cena tez nie jest w nim taka ciężka jak w tym co podałaś:szok::-p

reklama
Do góry