reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Jakos do tej pory w sprawie wozkow nie zabralam glosu... bo po prostu nie wiem co zrobic. Mam tutaj spacerowke Graco i wlasciwie potrzebuje tylko nowy fotelik samochodowy. Myslalam, ze maz poleci z Madzia na wakacje do Pl, to przywiozlby duzy wozek, ale chyba jednak sobie darujemy te wakacje. Nad kupnem wozka sie jeszcze zastanawiamy...
Ja mam taką spacerówkę po starszym synku, ale ona nie nadaje się na polskie zimy! Tak w sumie sprawowała się super. Musi poczekać do wiosny:-(

reklama
Niuta, ja ja kupilam przy Madzi, bo mi sie bardziej oplacalo w komplecie z fotelikiem i adapterem niz kupowac fotelik osobno. W calosci mialam to za jakies $150. Szczerze nie lubie tego wozka, ale ja sporo czasu kursowalam i tak jest nadal, wiec czesto przydawala mi sie opcja z zapieciem fotelika na wozek.

W Pl, mamy jeszcze taki wielofunkcyjny wozek i niezbyt duza spacerowke i te wozki bardzo sie sprawdzily, ale przesylka droga. Mi mieszkajacej w gorach zalezalo na przekladanej raczce, tu takich wozkow jak na lekarstwo, albo w koszmarnych cenach.

Hej dziewczynki mi najbardziej podoba sie atlantic espiro moja znajoma go ma i naprawde jest fajny a co najwazniejsze ma zdejmowany material na spacerówce i nawet jak nasze dzidzi wybrudzi np. czekolado co u mojej znajomej bylo czeste pierze sie znakomicie i wyglada jak nowy po praniu,oprócz tego ma duze kola a w mojej miejscowosci na chodnikach dziura na dziurze wiec musze zabezpieczyc dzidzi....
GONDOLA-SPACER BABY DESIGN ATLANTIC + FOTELIK !!! (550335162) - Aukcje internetowe Allegro

podoba mi sie jeszcze coneco toledo tylko wydaje mi sie ze gondolka jest mniejsza a na zime wiadomo spiworek+kocyk troszke miejsca potrzeba nie widzialam na zywo tego wózeczka moze ktoras sie wypowie bede wczieczna....:-)

Wózek CONECO TOLEDO +TORBA+FOLIA+WYS. GRATIS (545455581) - Aukcje internetowe Allegro

Daisy26 porównując te 2 wózeczki to Atlantic jest faktycznie dużo lepszy. :tak: Choć na żywo go nie oglądałam to wygląda dość solidnie. Jeszcze gdyby miała przekładana rączkę to było by już w ogóle rewelacyjnie.:-)

Ale wszystkiego mieć nie można:happy:

Ja własnie poluje na allegro na używanego Bebe Conforta - wystarczy mi stelaż ze spacerówka i fotelikiem bo gondolę (taka starego typu -prelude) mam po siostrzeńcu. Tylko niestety stelaz im sie troche rozleciał a że mieszkają teraz w Irlandii to nie opłaca sie przywozić i naprawiać. Dla Jagi tez miałam taki wózek i powiem Wam ze ta gondola jest jedną z wiekszych - szeroka i długa i mogłam córke spokojnie do niej zmiescić zimą w kombinezonie i do beta takeigo puchowego i nie było jej ciasno a miała ciepło. Te nowe gondole Windoo są juz dużo mniejsze - węższe i krótsze.
A spacerówkę mam po Jagodzie ABC design - tez jest rewelacyjna. Jest już mocno sprana ale w ostateczności wymysle jakis pokrowiec - kocyk na wierzch i bedzie ok a jest bardzo pojemna , ma przekładana rączkę i rozkłada sie zupełnie płasko. także i tu bez problemu włoże dzidzie w kombinezonie i ciepłym becie - gdyby nie chciało Maleństwo juz sie zmiescić do gondoli.

Ja dzis wyciagnełam męża do pobliskiego sklepu z wózkami i pokazałam x-landera XA. No i był zadowolony z tym że troche twarde zawiesznie to zauważył czego ja nie dostrzegłam, w najbliższym czasie jeszcze chcę zobaczyć x3 i jak narazie tylko te dwa modele mam na oku zobaczymy co mąż powie jak znajdziemy x3 i bedzie jakies porównanie.

A co powiecie o tym? Glownie dla mamusiek ktore beda duzo po wertepach podrozowac i sa tradycjonalistkami :-D ..

Annie ja się dość długo zastanawiałam nad tym wózkiem.... Właśnie ze względów o których wspomniałaś:-) Bardzo podobają mi się takie tradycyjne wózki!
Cena jest tez bardzo dobra, lecz słyszałam różne opinie na temat jego wytrzymałości. W jakimś sklepie mi go prawie że odradzono.

reklama
Annie i Iwon nie wiem czy z ich wytrzymałością jest coś nie tak bo ja widziałam taki wózeczek po 1,5roku użytkowania w terenie i po wypraniu i umyciu wygląda jak nóweczka i chyba go odkupię od kumpeli. Tym bardziej, że w mojej radosnej rodzinie dzieciaczki szybciutko stają na nóżkach (ja i moja siora mając jakieś 10-11 mies.) i już później nie w głowie im jest wskakiwanie do wózka:-)
Więc mając to na uwadze obawiam się, że kupienie czegoś drogiego i nowego nie ma większego sensu...
Życzę udanych wyborów:happy:

Do góry