reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Catherinka spacerowka mnie nie przekonuje, bo nie za bardzo mi sie podoba.
Chcialabym spacerowke z X-landera XA. Nie wiem czy bedzie mnie stac na kupno gondoli z innej firmy i spacerowki landera.
Kuurde... dziewczyny na prawde mam problem z tym wozkiem. Im wiecej sie zastanawiam tym trudniej mi cos wybrac.

reklama
Acha :-) Wg mnie jest wygodna dla dziecka, jedyny minus to kijowy kosz na zakupy pod spodem i średnio praktyczna torba, ale ją już wymieniłam :tak:

DZIUUULA - ja zrobilam tak,ze gleboki mam uzywany. Malenstwo i tak za dlugo w glebokim nie pojezdzi wiec jak kasy nie jest za duzo to warto kupic uzywany , albo odziedziczyc po kims...

Dziewczyny mam pytanie, a w sumie to dwa: ile zwykle maluszki mozna wozic w gondoli (do 5 mc?) i czy gondola o 4 centymetry dluzsza faktycznie starczy na wiele dluzej?

Mysle, ze mozna wozic dopoki sie dziecko miesci i chce jezdzic na lezaco... bo niektore juz ok 4-5 miesiaca chca wstawac i wtedy to juz chyba spacerowka... Ale teoretycznie do 6 miesiaca mozna wozic.

ja wózeczek też odkupiłam od znajomej więc na nowe nie patrzę bo niektóre są naprawdę śliczne, i aż żal że ten zakup nas omija.

Dziewczyny mam pytanie, a w sumie to dwa: ile zwykle maluszki mozna wozic w gondoli (do 5 mc?) i czy gondola o 4 centymetry dluzsza faktycznie starczy na wiele dluzej?

moja znajoma urodziła kruszynkę, maluską córeczkę,cos miałą okolo 51-52 cm, która w dodatek nie spieszyła się ze wstawaniem( w ogóle późno tez chodzić zaczęła) i ona powiedziała,ze woziła córeczke do 8 miesiąca:szok:, zeby jej cieplej tam było niby tak mi mowiła i nie wiem czy to możliwe, ale tak mi powiedziała...

ALICJA - z tym to roznie bywa :-) Jedna z moich swiezo upieczonych kolezanek -mam ma bardzo mala gondolke (peg perego) - mniejsza i wezsza niz x landera. Mala urodzila sie dosc spora 4,5kg i 58cm. Teraz ma 4,5msc i niecale 70cm i nadal miesci sie w ta mala gondolke i o dziwo ma jeszcze miejsce!!! Moja druga kolezanka przeniosla swojego maluszka do spacerowki od 0 po niecalych 2msc. Dla mnie to wczesnie, ale jej synek nie marudzil i bylo mu wygodnie :-) A urodzila we wrzesniu, wiec pod koniec pazdziernika juz go przesadzila. Cieply spiworek i jest cieplej niz w gondolce. Mysle, ze nasze maluchy same zadecyduja kiedy chca jezdzic juz w spacerowce, jak zaczna marudzic i zechca ogladac swiat z innej prespektywy.

ALICJA - z tym to roznie bywa :-) Jedna z moich swiezo upieczonych kolezanek -mam ma bardzo mala gondolke (peg perego) - mniejsza i wezsza niz x landera. Mala urodzila sie dosc spora 4,5kg i 58cm. Teraz ma 4,5msc i niecale 70cm i nadal miesci sie w ta mala gondolke i o dziwo ma jeszcze miejsce!!! Moja druga kolezanka przeniosla swojego maluszka do spacerowki od 0 po niecalych 2msc. Dla mnie to wczesnie, ale jej synek nie marudzil i bylo mu wygodnie :-) A urodzila we wrzesniu, wiec pod koniec pazdziernika juz go przesadzila. Cieply spiworek i jest cieplej niz w gondolce. Mysle, ze nasze maluchy same zadecyduja kiedy chca jezdzic juz w spacerowce, jak zaczna marudzic i zechca ogladac swiat z innej prespektywy.

Stopi pewnie dzidzia dlatego sie mieści jeszcze, bo jest ciepło i nie jest poubierana za grubo i moze juz kocyk nie taki gruby... bo jak by teraz była zima to podejrzewam,ze w zimowym stroju już mogłaby mieć problem ze zmieszczeniem maluszka w małej gondoli...:tak:

My rodzimy w lipcu i to róznica miedzy naszymi pociechami też bedzie w niektórych przypadkach ponad miesieczna... :tak:komuś sie pospieszy, a komuś odwrotnie, wiec 4,5 miesiące( tak jak dziecko Twojej koleżanki) najmlodsze lipcowe pociechy będą miały w polowie listopada, a wtedy to napewno bedzie zimniej niż w maju... :tak:wiec takie 70 cm dziecko ciepło ubrane, moze miec ciasno w takiej gondoli,jak ma Twoja kolezanka... tak sobie myślę... nie wiem czy dobrze kalkuluje, bo to bedzie moja pierwsza dzidzia i nie wiem jeszcze jak to jest z tym ubieraniem do gondoli zimą...:tak:

reklama
JULUSZKA - tak dobrze kalkulujesz, tylko jeszcze trzeba pamietac, ze tak jak jej corcia jest dluga i pulchniutka, a nie wszystkie nasze pociechy beda takie dlugie i okraglutkie. Wiec wydaje mi sie, ze to roznie bywa. Ona teraz jak wklada mala to wysciela wozek rozkiem, wiec nie umiem powiedziec co by bylo zima :-) Wiec mysle sobie, ze dowiemy sie na jesieni jak to bedzie z tymi gondolkami, bo to zalezy jak duze i pulchniutkie beda nasze dzieci i co same wybiora :-) I pewnie bedzie tak, ze czesc z nas juz na jesieni przeniesie dzieci do spacerowek, a czesc dopiero pod koniec zimy :-)

Do góry