reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Catherinka spacerowka mnie nie przekonuje, bo nie za bardzo mi sie podoba.
Chcialabym spacerowke z X-landera XA. Nie wiem czy bedzie mnie stac na kupno gondoli z innej firmy i spacerowki landera.
Kuurde... dziewczyny na prawde mam problem z tym wozkiem. Im wiecej sie zastanawiam tym trudniej mi cos wybrac.

reklama
Acha :-) Wg mnie jest wygodna dla dziecka, jedyny minus to kijowy kosz na zakupy pod spodem i średnio praktyczna torba, ale ją już wymieniłam :tak:

DZIUUULA - ja zrobilam tak,ze gleboki mam uzywany. Malenstwo i tak za dlugo w glebokim nie pojezdzi wiec jak kasy nie jest za duzo to warto kupic uzywany , albo odziedziczyc po kims...

Dziewczyny mam pytanie, a w sumie to dwa: ile zwykle maluszki mozna wozic w gondoli (do 5 mc?) i czy gondola o 4 centymetry dluzsza faktycznie starczy na wiele dluzej?

Mysle, ze mozna wozic dopoki sie dziecko miesci i chce jezdzic na lezaco... bo niektore juz ok 4-5 miesiaca chca wstawac i wtedy to juz chyba spacerowka... Ale teoretycznie do 6 miesiaca mozna wozic.

ja wózeczek też odkupiłam od znajomej więc na nowe nie patrzę bo niektóre są naprawdę śliczne, i aż żal że ten zakup nas omija.

Dziewczyny mam pytanie, a w sumie to dwa: ile zwykle maluszki mozna wozic w gondoli (do 5 mc?) i czy gondola o 4 centymetry dluzsza faktycznie starczy na wiele dluzej?

moja znajoma urodziła kruszynkę, maluską córeczkę,cos miałą okolo 51-52 cm, która w dodatek nie spieszyła się ze wstawaniem( w ogóle późno tez chodzić zaczęła) i ona powiedziała,ze woziła córeczke do 8 miesiąca:szok:, zeby jej cieplej tam było niby tak mi mowiła i nie wiem czy to możliwe, ale tak mi powiedziała...

ALICJA - z tym to roznie bywa :-) Jedna z moich swiezo upieczonych kolezanek -mam ma bardzo mala gondolke (peg perego) - mniejsza i wezsza niz x landera. Mala urodzila sie dosc spora 4,5kg i 58cm. Teraz ma 4,5msc i niecale 70cm i nadal miesci sie w ta mala gondolke i o dziwo ma jeszcze miejsce!!! Moja druga kolezanka przeniosla swojego maluszka do spacerowki od 0 po niecalych 2msc. Dla mnie to wczesnie, ale jej synek nie marudzil i bylo mu wygodnie :-) A urodzila we wrzesniu, wiec pod koniec pazdziernika juz go przesadzila. Cieply spiworek i jest cieplej niz w gondolce. Mysle, ze nasze maluchy same zadecyduja kiedy chca jezdzic juz w spacerowce, jak zaczna marudzic i zechca ogladac swiat z innej prespektywy.

ALICJA - z tym to roznie bywa :-) Jedna z moich swiezo upieczonych kolezanek -mam ma bardzo mala gondolke (peg perego) - mniejsza i wezsza niz x landera. Mala urodzila sie dosc spora 4,5kg i 58cm. Teraz ma 4,5msc i niecale 70cm i nadal miesci sie w ta mala gondolke i o dziwo ma jeszcze miejsce!!! Moja druga kolezanka przeniosla swojego maluszka do spacerowki od 0 po niecalych 2msc. Dla mnie to wczesnie, ale jej synek nie marudzil i bylo mu wygodnie :-) A urodzila we wrzesniu, wiec pod koniec pazdziernika juz go przesadzila. Cieply spiworek i jest cieplej niz w gondolce. Mysle, ze nasze maluchy same zadecyduja kiedy chca jezdzic juz w spacerowce, jak zaczna marudzic i zechca ogladac swiat z innej prespektywy.

Stopi pewnie dzidzia dlatego sie mieści jeszcze, bo jest ciepło i nie jest poubierana za grubo i moze juz kocyk nie taki gruby... bo jak by teraz była zima to podejrzewam,ze w zimowym stroju już mogłaby mieć problem ze zmieszczeniem maluszka w małej gondoli...:tak:

My rodzimy w lipcu i to róznica miedzy naszymi pociechami też bedzie w niektórych przypadkach ponad miesieczna... :tak:komuś sie pospieszy, a komuś odwrotnie, wiec 4,5 miesiące( tak jak dziecko Twojej koleżanki) najmlodsze lipcowe pociechy będą miały w polowie listopada, a wtedy to napewno bedzie zimniej niż w maju... :tak:wiec takie 70 cm dziecko ciepło ubrane, moze miec ciasno w takiej gondoli,jak ma Twoja kolezanka... tak sobie myślę... nie wiem czy dobrze kalkuluje, bo to bedzie moja pierwsza dzidzia i nie wiem jeszcze jak to jest z tym ubieraniem do gondoli zimą...:tak:

reklama
JULUSZKA - tak dobrze kalkulujesz, tylko jeszcze trzeba pamietac, ze tak jak jej corcia jest dluga i pulchniutka, a nie wszystkie nasze pociechy beda takie dlugie i okraglutkie. Wiec wydaje mi sie, ze to roznie bywa. Ona teraz jak wklada mala to wysciela wozek rozkiem, wiec nie umiem powiedziec co by bylo zima :-) Wiec mysle sobie, ze dowiemy sie na jesieni jak to bedzie z tymi gondolkami, bo to zalezy jak duze i pulchniutkie beda nasze dzieci i co same wybiora :-) I pewnie bedzie tak, ze czesc z nas juz na jesieni przeniesie dzieci do spacerowek, a czesc dopiero pod koniec zimy :-)

Do góry