reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Dzięki dziewczynki za pomoc :-) ale prawde mowiac nadal wacham sie pomiedzy wymarzonym zielonym x-landerem, a jedo fyn ... chyba zrobie glosowanie :-D im wiecej sie dowiaduje o wozkach tym mniej wiem co zrobic :-D

reklama
a ja dziś zaciągnęłam męża do hurtowni i wróciliśmy już z wózkiem
x-lander xa zestaw z gondolą i spacerówką i torbą za 1300 zł - jakąś tam niby promocję mieli, więc się zdecydowaliśmy na to
wózeczek już w domku i zaczyna wietrzeć ;-)

a jeszcze mam pytanie - czy oprócz tych "wyściółek" które są w wózkach, to planujecie jakiś materacyk do gondoli??

Ostatnia edycja:
FIOLETOWA - ja tak jak pisalam juz wyzej, naleze do zwolenniczek tego wozeczka :-) Mysle i mam nadzieje!!! , ze bedziesz z niego bardzo zadowolona. I za ta cene to uwazam, ze swietny wozeczek. :-)

a ja dziś zaciągnęłam męża do hurtowni i wróciliśmy już z wózkiem
x-lander xa zestaw z gondolą i spacerówką i torbą za 1300 zł - jakąś tam niby promocję mieli, więc się zdecydowaliśmy na to
wózeczek już w domku i zaczyna wietrzeć ;-)

a jeszcze mam pytanie - czy oprócz tych "wyściółek" które są w wózkach, to planujecie jakiś materacyk do gondoli??

gratuluje zakupu

i też sie dołączam do pytania dot. dodatkowego materacyka do wózka. Moza jakś doświadczona mama sie wypowie...

Fioletowa ja tez jednak zdecydowalam sie na x-lander xa :-) w poniedzialek bede zamawiac spacerowke z 2009 na stronie Tomi, bo daja tam 2 letnia gwarancje, ale niestety bez torby. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc dot. gondoli :-)

Ja mam xlandera x1 po córci. Gondola jest malutka i niestety Julkę (też lipcową dziewczynkę) musiałam przesadzić do spacerówki już pod koniec października. Miała wtedy 3,5 miesiąca. To szybko, ale w gondoli się nie mieściła.
A tak poza tym, to częściej nosiłam ją w nosidle bebe confort niż w tej spacerówce, bo xlander x1 jest mega ciężkim wózkiem i jak miałam iść na spacer z dzieckiem, psem i gramolić się po schodach jeszcze z wózem, wolałam szybko zapakować dziecko w nosidło i wio na dwór.
Córki nie uszkodziłam i na Filipa mam podobny plan.

Do gondoli nie miałam żadnego dodatkowego materaca, ten który jest w zestawie jest wystarczający, podobnie z pościelą, nie kupowałam niczego ekstra. Młoda jeździła na początku w rożku a potem, ponieważ było ciepłe lato przykryta tylko lekkim kocykiem a czasami pieluchą.

Dziewczynki, wczoraj zamówiliśmy wózeczek Jedo Fyn 4DS Freeline w kolorze beżowym (chyba 126), który jak się okazało jest nie do końca taki beżowy :-D w sklepie w którym zamawiałam akurat jest wystawiony ten kolor i poprosiłam panią żeby pokazała wersję spacerowa która jest śliczna! Wersja spacerowa jest głównie w tym ciemniejszym odcieniu a samo siedzisko jest głównie czerwone a boczki mają jeszcze czarne wstawki (ale tylko wstawki które nadają wózeczkowi charakteru) więc nie będzie się tak brudził! :-) Jestem baaaardzo zadowolona z wyboru i nie mogę się doczekać, kiedy już będę go miała w domu :-) od razu zamówiłam parasolkę (producent określa kolor - będzie czerwona, taka jak obwódka budki, więc też akurat tak jak chciałam), moskitierę i folię.
To nie ten wątek ale przy okazji zamówiłam mebelki więc suma wyszła całkiem pokaźna, więc dostałam jeszcze rabacik :-)

dzięki e_mamo za info, ja dziś się przyjrzałam temu materacykowi z gondoli i faktycznie to on nie jest taki cienki, tylko w sklepie mi się tak wydawało
więc chyba też nie będę kombinować i zostanę przy tym co jest

reklama
jeśli któraś z Was ma problem z dokonaniem wyboru wózka, i chce 3 w 1 to polecam WÓZEK JANE NOMAD+GONDOLA+FOTELIK 3w1 (636191996) - Aukcje internetowe Allegro

Wózek ma bardzo dużą zaletę...bardzo mało waży, a w gonodoli można przewozić dziecko w samochodzie na tylnim siedzeniu.
Druga zaleta- jak któraś z Was ma małe auto-tak jak ja np fiata punto, to stelaż mieści się do bagażnika.

Ale każda z Nas ma jakiegoś faworyta, ja polecam jane nomad, mi został również polecony i jestem w nim zakochana. Jedyna wada tych wozków to mało ciekawa kolorystyka, zazwyczaj są to ciemne kolory, ale ideałów nie ma i zawsze można się do czegoś doczepić.

Dodatkowo warto kupić używany bo jednak cena...jest dość spora. Mi się udało kupić za 1000zł.

Do góry