reklama
KLEO- zaleca sie,zeby fotelik byl nowy - wzgledy bezpieczenstwa. Jezeli uzywany to od znajomych, zeby miec pewnosc, ze fotelik nie byl powypadkowy, ale ze nie brakuje jakiegos najmniejszego elementu i ze byl uzywany faktycznie tyle ile mowi sprzedajacy. Uzywanych fotetlikow z nieznanych rak nie zaleca sie, gdyz wlasnie mogl byc powypadkowy, moze czegos brakowac itd. No i nie wiesz ile dzieciaczkow w nim tak naprawde jezdzilo.
Mimo wszystko ja raczej bede miec uzywany tylko, ze sprawdzony tzn. od kolezanki.
Mimo wszystko ja raczej bede miec uzywany tylko, ze sprawdzony tzn. od kolezanki.
my kupiliśmy fotelik używany - bo zamiast prawie 700 zl zapłaciliśmy za niego 300 - ale nie ma na nim w ogóle śladów używania - nawet najmniejszej ryski. I raczej mam 100% pewność że nie był używany przez więcej niż jedno dziecko bo to model, który 'wyszedł' mniej niż rok temu.
A ponieważ - co nie raz mówiłam - będę jeździć z maluszkiem praktycznie codziennie - zależało nam na tym, żeby fotelik był dobrej firmy, był dostosowany dla maluszka - czyli miał pozycję prawie leżącą i przede wszystkim aby miał dobre wyniki w badaniach (i sama dowiedziałam się, że tak naprawdę spora część fotelików takich badań w ogóle nie ma - i są to w zasadzie nosidełka z możliwością zastosowania jako foteliki). Doszliśmy do wniosku - po zrobieniu kalkulacji, że taki wariant bardziej nam odpowiada niż kupienie nowego fotelika ale takiego który nie do końca chroni dzidzię w razie jakiejś stłuczki.
A ponieważ - co nie raz mówiłam - będę jeździć z maluszkiem praktycznie codziennie - zależało nam na tym, żeby fotelik był dobrej firmy, był dostosowany dla maluszka - czyli miał pozycję prawie leżącą i przede wszystkim aby miał dobre wyniki w badaniach (i sama dowiedziałam się, że tak naprawdę spora część fotelików takich badań w ogóle nie ma - i są to w zasadzie nosidełka z możliwością zastosowania jako foteliki). Doszliśmy do wniosku - po zrobieniu kalkulacji, że taki wariant bardziej nam odpowiada niż kupienie nowego fotelika ale takiego który nie do końca chroni dzidzię w razie jakiejś stłuczki.
Dzięki dziewczyny, ja się wahałam, ale Mama mnie namawia na nowy, mówi, że dołoży 300 zł, więc raczej skorzystamy. Dołożymy 200 zł i będzie na nowy. Goteczka, a jaki fotelik wy kupiliście? Ja się waham między Maxi Cosi Cabrio a Emmaljungą First Class. Może jakieś opinie znacie na temat tych fotelików?
nie znam się aż tak bardzo - szukaliśmy wśród modeli które dają się wpiąć do stelaża wózka który kupujemy - choć nieco też zawęziliśmy wybór wózków chcąc mieć dobry fotelik:-)
wiem że maxi cosi mają bardzo dobre opinie i wyniki o fotelikach emmaljunga NIC nie wiem.
My kupiliśmy JANE STRATA (..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: JANE fotelik STRATA)
podaję jeszcze adres strony gdzie można zobaczyć jak wygląda fotelik w badaniach:
MAXI COSI: http://fotelik.info/pl/testy/maxi%20cosi%20cabrio/grupa/rosnaco/index.html a emmaljungi niestety nie ma
wiem że maxi cosi mają bardzo dobre opinie i wyniki o fotelikach emmaljunga NIC nie wiem.
My kupiliśmy JANE STRATA (..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: JANE fotelik STRATA)
podaję jeszcze adres strony gdzie można zobaczyć jak wygląda fotelik w badaniach:
MAXI COSI: http://fotelik.info/pl/testy/maxi%20cosi%20cabrio/grupa/rosnaco/index.html a emmaljungi niestety nie ma
Ostatnia edycja:
KLEO ja slyszalam o Maxi Cosi Cabrio same dobre opinie A o fotelikach emmaljunga nic niestety nie slyszalam :-( Ale wydaje mi sie, ze ta firma robi dobre foteliki, bo to dobra marka.;-)
Na gazeta.pl jest duzo opini na temat wozkow i moze znajdziesz tam tez cos o fotelikach emmaljunga.
Na gazeta.pl jest duzo opini na temat wozkow i moze znajdziesz tam tez cos o fotelikach emmaljunga.
Dziewczynki kochane, myślałam że dylematy związane z wyborem wózka mam już za sobą, ale traf chciał że akurat w sklepie w którym oglądałam kołyskę wypatrzyłam super wózek który kosztuje dokłanie połowę tego co moja upatrzona wcześniej Teutonia!
FYN 4 DS koła pompowane NOWOŚĆ JEDO (619121107) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem jak to się stało że taki wózeczek umknął naszym czujnym oczom!
z tego co mi mówiła pani w tym sklepie który wystawia wózeczki na allegro to jest najnowszy model, wcześniej były podobne ale 3kołowe z podwójnym z przodu, a to jest wersja normalna 4kołowa.
Wózeczek rzeczywiście bardzo fajnie się prowadzi, przynajmniej po sklepie ;-) moim zdaniem niektóre rzeczy ma nawet lepsze niż Teutonia Mistral S:
- pompowane wszystkie 4 koła, Mistral S ma tylko piankowe
- przednie koła obrotowe można łatwo zablokować nawet nogą, w Mistralu trzeba wszystko robić ręcznie co w zimie na błocie mogłoby być trochę niefajne...
- przednie kółka większe niż w Teutonii
- regulowana amortyzacja (niestety tylko z tyłu), nie przypominam sobie żeby w Teutonii można było ją regulować
- gondola ma regulowane oparcie, w Teutonii nie ma takiej opcji
- CENA - to chyba nie wymaga komentarza
Zaletą Mistrala S w porównaniu z tym Jedo jest właściwie tylko przekładana w Mistralu rączka, ale spacerówkę i tak i w jednym i w drugim wózku można montować w obu kierunkach. Nawet jeśli chodzi o gwarancje nie ma dużej różnicy bo Jedo daje 2 lata
FYN 4 DS koła pompowane NOWOŚĆ JEDO (619121107) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem jak to się stało że taki wózeczek umknął naszym czujnym oczom!
z tego co mi mówiła pani w tym sklepie który wystawia wózeczki na allegro to jest najnowszy model, wcześniej były podobne ale 3kołowe z podwójnym z przodu, a to jest wersja normalna 4kołowa.
Wózeczek rzeczywiście bardzo fajnie się prowadzi, przynajmniej po sklepie ;-) moim zdaniem niektóre rzeczy ma nawet lepsze niż Teutonia Mistral S:
- pompowane wszystkie 4 koła, Mistral S ma tylko piankowe
- przednie koła obrotowe można łatwo zablokować nawet nogą, w Mistralu trzeba wszystko robić ręcznie co w zimie na błocie mogłoby być trochę niefajne...
- przednie kółka większe niż w Teutonii
- regulowana amortyzacja (niestety tylko z tyłu), nie przypominam sobie żeby w Teutonii można było ją regulować
- gondola ma regulowane oparcie, w Teutonii nie ma takiej opcji
- CENA - to chyba nie wymaga komentarza
Zaletą Mistrala S w porównaniu z tym Jedo jest właściwie tylko przekładana w Mistralu rączka, ale spacerówkę i tak i w jednym i w drugim wózku można montować w obu kierunkach. Nawet jeśli chodzi o gwarancje nie ma dużej różnicy bo Jedo daje 2 lata
ptaszyna83
Fanka BB :)
Antkowahttps://www.babyboom.pl/members/antkowa-45880.htmlten wózek to nasz wybór. Dla mnie to idealne połączenie funkcji i ceny.
reklama
ptaszyna83
Fanka BB :)
nie mam tylko go oglądałam, czytałam o nim itd