reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

reklama
KLEO- zaleca sie,zeby fotelik byl nowy - wzgledy bezpieczenstwa. Jezeli uzywany to od znajomych, zeby miec pewnosc, ze fotelik nie byl powypadkowy, ale ze nie brakuje jakiegos najmniejszego elementu i ze byl uzywany faktycznie tyle ile mowi sprzedajacy. Uzywanych fotetlikow z nieznanych rak nie zaleca sie, gdyz wlasnie mogl byc powypadkowy, moze czegos brakowac itd. No i nie wiesz ile dzieciaczkow w nim tak naprawde jezdzilo.
Mimo wszystko ja raczej bede miec uzywany tylko, ze sprawdzony tzn. od kolezanki.

my kupiliśmy fotelik używany - bo zamiast prawie 700 zl zapłaciliśmy za niego 300 - ale nie ma na nim w ogóle śladów używania - nawet najmniejszej ryski. I raczej mam 100% pewność że nie był używany przez więcej niż jedno dziecko bo to model, który 'wyszedł' mniej niż rok temu.
A ponieważ - co nie raz mówiłam - będę jeździć z maluszkiem praktycznie codziennie - zależało nam na tym, żeby fotelik był dobrej firmy, był dostosowany dla maluszka - czyli miał pozycję prawie leżącą i przede wszystkim aby miał dobre wyniki w badaniach (i sama dowiedziałam się, że tak naprawdę spora część fotelików takich badań w ogóle nie ma - i są to w zasadzie nosidełka z możliwością zastosowania jako foteliki). Doszliśmy do wniosku - po zrobieniu kalkulacji, że taki wariant bardziej nam odpowiada niż kupienie nowego fotelika ale takiego który nie do końca chroni dzidzię w razie jakiejś stłuczki.

Dzięki dziewczyny, ja się wahałam, ale Mama mnie namawia na nowy, mówi, że dołoży 300 zł, więc raczej skorzystamy. Dołożymy 200 zł i będzie na nowy. Goteczka, a jaki fotelik wy kupiliście? Ja się waham między Maxi Cosi Cabrio a Emmaljungą First Class. Może jakieś opinie znacie na temat tych fotelików?

nie znam się aż tak bardzo - szukaliśmy wśród modeli które dają się wpiąć do stelaża wózka który kupujemy - choć nieco też zawęziliśmy wybór wózków chcąc mieć dobry fotelik:-)
wiem że maxi cosi mają bardzo dobre opinie i wyniki o fotelikach emmaljunga NIC nie wiem.
My kupiliśmy JANE STRATA (..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: JANE fotelik STRATA)

podaję jeszcze adres strony gdzie można zobaczyć jak wygląda fotelik w badaniach:
MAXI COSI: http://fotelik.info/pl/testy/maxi%20cosi%20cabrio/grupa/rosnaco/index.html a emmaljungi niestety nie ma

Ostatnia edycja:
KLEO ja slyszalam o Maxi Cosi Cabrio same dobre opinie:-D A o fotelikach emmaljunga nic niestety nie slyszalam :-( Ale wydaje mi sie, ze ta firma robi dobre foteliki, bo to dobra marka.;-)
Na gazeta.pl jest duzo opini na temat wozkow i moze znajdziesz tam tez cos o fotelikach emmaljunga.

Dziewczynki kochane, myślałam że dylematy związane z wyborem wózka mam już za sobą, ale traf chciał że akurat w sklepie w którym oglądałam kołyskę wypatrzyłam super wózek który kosztuje dokłanie połowę tego co moja upatrzona wcześniej Teutonia!
FYN 4 DS koła pompowane NOWOŚĆ JEDO (619121107) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem jak to się stało że taki wózeczek umknął naszym czujnym oczom! :-D
z tego co mi mówiła pani w tym sklepie który wystawia wózeczki na allegro to jest najnowszy model, wcześniej były podobne ale 3kołowe z podwójnym z przodu, a to jest wersja normalna 4kołowa.
Wózeczek rzeczywiście bardzo fajnie się prowadzi, przynajmniej po sklepie ;-) moim zdaniem niektóre rzeczy ma nawet lepsze niż Teutonia Mistral S:
- pompowane wszystkie 4 koła, Mistral S ma tylko piankowe
- przednie koła obrotowe można łatwo zablokować nawet nogą, w Mistralu trzeba wszystko robić ręcznie co w zimie na błocie mogłoby być trochę niefajne...
- przednie kółka większe niż w Teutonii
- regulowana amortyzacja (niestety tylko z tyłu), nie przypominam sobie żeby w Teutonii można było ją regulować
- gondola ma regulowane oparcie, w Teutonii nie ma takiej opcji
- CENA - to chyba nie wymaga komentarza :-p
Zaletą Mistrala S w porównaniu z tym Jedo jest właściwie tylko przekładana w Mistralu rączka, ale spacerówkę i tak i w jednym i w drugim wózku można montować w obu kierunkach. Nawet jeśli chodzi o gwarancje nie ma dużej różnicy bo Jedo daje 2 lata

Ptaszyna, a masz go już w domu czy dopiero będziesz go kupowała? Jeśli już go masz to może napiszesz coś więcej jeśli zauważyłaś jakieś inne wady/zalety?

reklama
Do góry