reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Niczkuś, o Mura 4 już trochę było musisz przeszukać wątek, ma go Veritaserum
Kupilam Maxi cosi 4 i jestem w niebowzieta :-)
Swietnie zrobiony, duza gondola, super skretny, latwy w obsludze, swietne kolory...dla mnie super.
Fakt jest ciezki, ale to za sprawa pomowanych kol. Z drugiej strony dzieki temu jest stabilny, i mozna nim jezdzic po byle wertepach :-)
Osobiscie ogladalam rozne wozki a w tym sie poprostu zakochalam...ale to jak z facetem, jak trafisz ...to wiesz te to ten :-D

reklama
My też się zdecydowaliśmy na Murę 4 i uwielbiam ten wózek:-) mały ma skończone 6 miesięcy i sobie drzemie w gondolce na spacerku, prowadzi się rewelacyjnie jest stabilny i srkęca w miejscu- ostatnio znajoma stwierdziła co ten wózek ma wspomagamnie kierownicy czy co. Bartosz urodzil się w październkiu przejeździłam zimę i nie miałam większych problemów z zaspami śniegu ;-) a nieraz widziałam mamu szarpiące się z wózkiem na dziurach lub muldach śniegu... jak masz jakieś konkretne pytania to się polecam:-)

Nik_i, dziękuję za opinię.
Analizowałam już chyba wszystkie wózki jakie są na rynku i jak na razie MURA 4 wygrywa.
Zależy mi na jakości wykonania, łatwości prowadzenia wózka, szybkości i lekkości wypinania i wpinania poszczególnych elementów wózka, a także na tym, żeby dziecku w wózeczku było wygodnie :-).

A oto moje pytania:
> czy dziecku w gondoli zimą jest ciepło, no a latem nie za gorąco (w budce nie ma wentylacji, tylko małe okienko; jestem ciekawa czy to się sprawdza)
> używasz torby do wózka? można zapiąć na rączce taką zwykłą torbę do wózka?

Na razie tyle, jak mi się jeszcze coś przypomnij to napiszę.

Więc tak gondolka sprawdziła się zimą na medal mały miał sporo miejsca i w mrożne dni nie było mu zimno gdyż spokojnie spał pod ciepłym kocykiem a poszycie jest z gąbki co zpewnia wlaście oparcie dla małego kręgosłupka (nie za twardo nie za mięko) oraz sprawia że maluchowi kjest przytulnie:tak: teraz też nie mam problemów w czwartek jak było ciepło to mały miał parasolkę a budka na dole;-)
Torby niestety nie udało mi się kupić w kolorze wózka bo już ich nie sprowadzali a nie chciałam w innym kolorze ale mam standardową sztruksową zazwyczaj w koszu na zakupy bo niepodoba mi się jak mi coś przy rączce dynda;-)
za łatwe wpinanie spacerówki i gondoli powinni dostać medal z fotelikiem nie zawsze jest tak idealnie potrzeba większej precyzji...
Wykonanie zwrotność i urzyteczność powinny sprostać najsurowszym wymaganią:-)

myśmy się już chyba zdecydowali na mutsy http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?Wozek_gleboko-spacerowy_MUTSY_UrbanRider__NEXT__kolor_Cargo_Black&przedm=2519604&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F500434%2F500442%2F500476&sortuj=kod
znajomi są z niego bardzo zadowoleni, chcemy w przyszlym tygodniu skoczyc obejrzec go na zywca, ale juz raczej bedzie ten, może kolor inny
poza tym znajomi polecali sklep Wózki dziecięce MUTSY Babyboutique

na szczescie odpada nam kupowanie fotelika, znajomi pożyczają nam swój, bo chcą "wpaść" na jesieni, a córka ma dwa lata i jeździ już w innym

Ostatnia edycja:
nik_i wielkie dzięki za cenne informacje

Jane Nomad, to faktycznie ciekawa oferta, tylko ta gondolka nie do końca mi leży, a konkretnie ta rozszerzona budka :-(

Mutsy, też bierzemy pod uwagę, ale model 4rider (spacerówka obracana przodem i tyłem)

ja sie wlasnie zastanawialam nad 4riderem, ale wolę chyba żeby mi się cała oś skręcała a nie same kółka - a to jest chyba jedyna różnica pomiędzy tymi dwoma modelami :-)

reklama
fioletowa - a próbowałaś jeździć takim wózkiem ze skrętną osią? jeżeli nie - to radzę wypróbować czy Ci to na pewno odpowiada :tak: manewrowanie wcale nie jest takie proste...

Do góry