reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Ja zamierzam kupic na pewno spacerowke - to wydatek ok 1500 zl - moze nawet 1200 jesli kolory z zeszlego roku. Z gondolka mam problem - jesli nie dostane spacerowki (jakiejs kiepskiej firmy) od znajomych to kupie gondole uzywana za maksymalnie 500 zl a o foteliku szczerze mowiac jeszcze nie myslalam...

reklama
matylda - my też już prawie na 100% jesteśmy zdecydowani na spacerówkę concorda fusion, chyba że trafi się jakaś okazja na jane nomada.
a odnośnie gondolki i fotelika to pasują do siebie wymiennie jane i nomady i my planujemy gondolkę jane capazo pro i fotelik jane strata pro - właśnie jesteśmy na etapie kompletowania. Jak jest przy foteliku i gondoli jane dopisek pro to bez problemu pasuje do stelaża concorda (sprawdziliśmy w sklepie) a gondolki jane bardziej nam sie podobają a są tańsze od concordów (podobnie jak foteliki)

na razie (z tego co wnikliwie oglądaliśmy) jesteśmy w stanie skompletowac taki zestaw za ok. 1800 zł

goteczka - dzieki za info :elvis: dobrze wiedziec :yes::-)
Ciezko cos znalezc na allegro... A orientujesz sie czym roznia sie foteliki strata od rebel? (oprocz ceny :-)).

Ostatnia edycja:
fajne te concord wózeczki... dzieki dziewczyny za te info , moze i ja sie na ten wózeczek sie zdecyduję, bo ja jeszcze szczerze nie obejrzałam na zywo ani jednego wózka, bo czasu nie mam. Ale chyba czas najwyższy. Myślałam jeszczeo uzywanym zestawie quinny speedi sx

Moja kolezanka, która ma 2 dzieci, radzi mi kupno tego wózka i odradza kupowanie gondoli, mówi,ze dziecko urzodzi sie latem, a gondolki na długo nie starczy, szczególnie jak dzidzia bedzie duza..., a latem styknie spacerówka i fotelik samochodowy, który mozna zamocować na stelażu, co Wy na to??

juluszka co do fotelika na stelaż to nie wiem czy to jest dobry pomysł - gdzieś czytałam, że nie zaleca się by dziecko zbyt długo w nim leżało i na przykład nie polecają stosowania go jako leżaczka w domu
myślę że tu już lepiej spacerówkę z tą miękką gondolą - spacerówka musi się rozkładać na płasko

witam ja kupilam a własciwie to moja mama kupila wczoraj wozek dla dziecka sama gondole wozek polskiej formy Teddy smart jelsi sie nie myle, w sumie to chcialam z duza gondola i zeby byl wysoki i taki jest :] wiec moj nielubny nie bedzie wygaldał jak skulona babcinka nad wozkiem tylko moze wyprostowany chodzic :] wiec duzy plus, jedynie co ro musze kolka na dmuchane zmienic bo mam takie plaistowo gumowe czy piankowe. ale teraz na razie to nie ejst wazne poki co w wozku lezy miś koala bo jak to mama powiedziala to jest wozek dla lalki a nie dla natana , a ze lalki w odmu nie miala wsadzila koale :] tak ku przesadowi ze sie nie kupuje wozka przed narodzinami :] bo to niby na pecha

JULUSZKA- co do fotelika samochodowego to dziecko powinno max.2h w ciagu doby w takim foteliku spedzac. Oczywiscie wiadomo,ze przy jezdzie samochodem dluzszej niz 2h to sie nie sprawdza , wiec trzeba czesto robic postoje i wyjmowac dziecko z fotelika. A wszystko to po dla jego prawidlowego ulozenia i pozycji niewymuszonej. Malenstwo musi jak najwiecej lezec na pleckach.
Moze warto pozyczyc od kogos gleboki wozeczek na 2msc, albo jak lubisz to spacerowke od zera z wkladka dla niemowlat. Maclaren ma takie i znm matki co od razu woza maluchy w takich spacerowkach lub tez po 1-2msc.

fajne te concord wózeczki... dzieki dziewczyny za te info , moze i ja sie na ten wózeczek sie zdecyduję, bo ja jeszcze szczerze nie obejrzałam na zywo ani jednego wózka, bo czasu nie mam. Ale chyba czas najwyższy. Myślałam jeszczeo uzywanym zestawie quinny speedi sx

Moja kolezanka, która ma 2 dzieci, radzi mi kupno tego wózka i odradza kupowanie gondoli, mówi,ze dziecko urzodzi sie latem, a gondolki na długo nie starczy, szczególnie jak dzidzia bedzie duza..., a latem styknie spacerówka i fotelik samochodowy, który mozna zamocować na stelażu, co Wy na to??

wiesz co jednak gondola powinna byc ,tak mi sie wydaje bo dziecko prawidłowo lezy itd, a wiadomo jak to ze spacerowkami maxymalnie równolegle do ziemi sie one nie rozłoza, pozatym w zime jakos nie widze zeby dziecko jezdzilo w jakims takim mniej pęłnym wozku po mimo wkladu jak do głebokiego wozka! ale dokladnie si enie znam ja chce dopiero gdzies w marcu dziecko z gondoli do spacerowki włozyc, ale czy mi sie to uda, czy dziecko samo nie bedzie juz siedziało o wiele wczensiej to nie mam pojecia. na razie zakupilam wozek TYLKO głęboki pozniej kupie wozek spacerowy tzw parasolke czy laske jak kto woli :]

reklama
matylda - fotelik REBEL - to starszy model obecnie już nie produkowany - jest lżejszy ale też nieco 'prostszy w swej konstrukcji' nie ma jednej podstawowej funkcji, którą posiada fotelik STRATA a mianowicie fotelik STRATA można ustawiac w dwóch położeniach - dla niemowlęcia które powinno leżeć (pozycja leżąca) i dla maluszka nieco starszego (pozycja bardziej siedząca). STRATA posiada też w środku taką 'wyściółkę' wkładkę dla niemowlęcia którą można zakładać na dwie strony no i co najważniejsze ten fotelik lepiej wypada w testach zderzeniowych co można zobaczyć tutaj: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe Jane :: sortowanie wg kryterium ocena. Z bajerków to w foteliku STRATA jest w budce zainstalowany głośniczek z 3ma uspokajającymi melodyjkami :-) - takie cudo!
a my dziś właśnie staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami tego fotelika - kupiliśmy lekko używany (za 300 zł a nowy kosztuje około 680 zł), planujemy też zakup używanej gondolki JANE CAPAZO a spacerówkę kupujemy nową (pewnie CONCORDA właśnie) bo boimy się, żeby nie trafiła się jakaś 'rozklekotana' - nigdy nie wiadomo jak ludzie użytkowali stelaż i gdzie nim jeździli.
W gondolce jest bardzo fajna rzecz czyli płynnie podnoszone (za pomocą pokrętła) oparcie dzięki czemu maluszek siedzący też może sobie w gondolce urzędować więc mam nadzieję, że do wiosny jakoś w niej dociągniemy. W normalnej leżącej gondolce byłoby to ciężkie zadanie. Gondolka sama w sobie jest spora - ma 80 cm długości no a jak się maluszka posadzi to jest jeszcze większa wygoda.
A i jeszcze jedno - spacerówki rozkładają się na płasko.

Do góry