reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

reklama
moja mama dla siostry kupiła głęboką spacerówkę, w ogóle nie używała gondoli
ale faktycznie jakiś tam wkład chyba był, zwłaszcza że to zima była...

Maclarena spacerówki tez sa od 0. Ponoc zagranica to normalna sprawa, ze dzieci jezdza własnie w takich spacerówkach z wkladka od zera.

Fakt, za granicą to jest normalne:sorry2: Mało tego, oni potrafią wozic noworodki bez wkładek:szok: Poprostu przypięte pasami i rozłożone na płasko:szok:

A my własnie nabylismy stelaz Trophy do Bebe conforta ( mam gondolę Prelude od mojej siostry) taki jak tutaj: Stelaż Trophy Avenue wózka Bebe Confort (576060346) - Aukcje internetowe Allegro .

Jeszcze tylko fotelik samochodowy i bedzie komplet bo spacerówkę mamy ABC design po Jagodzie, jest juz co prawda zniszczona ale sprawdzała sie w wielu sytuacjach i myślę ze jeszcze maleństwo przetrzyma ewentualne pomyśle o czymś nowym pozniej ...
Tak wiec jeden kłopot mam juz z głowy. Teraz jeszcze czeka nas zakup materaca do łózeczka i nne gadzety.

kpjm a powiedz mi cos wiecej o wózkach abc design???
patrzylam na te wózki i wydawalo mi sie ze maja plytka spacerówke. zadowolona byłas z tego wozka??? kupilabys sobie abc design ale gondole???

Kurcze, zazdroszczę dziewczynom, które juz sie zdecydowały i nawet juz maja sprzęt kupiony. To moje pierwsze dziecko, jestem tez jedynaczką, wiec nie miałam nigdy do czynienia z wózkami w przeszłości.Ja jedyne rady to otrzymuje od znajomych, ale one sa tak rózne,ze juz sama nie wiem co ja mam wybrać.:baffled:

Myslalam o kupieniu nowego , porządniejszego wózka, z myślą o tym,że teraz jeszcze dostaje całe wynagrodzenie, nie wiem jak szybko po urodzeniu dziecka pojde do pracy, a chcemy drugie dziecko dosyć szybko po pierwszym iwęc nie wiem jak to bedzie z moimi zarobkami w tzw. międzyczasie. A z pensji meza, jak na razie nie damy rady wszystkiego kupic. :no:Tak wiec ten porządny wózek mógłby mi posluzyc i przy drugim dziecku.:tak:

Moze sie mylę, to mnie wyprowadźcie z błędu.:confused:

Teraz jak czytam sobie o tych spacerówkach dla niewowlaków, to tez zaczynam sie zastanawiac... bo rodzimy latem , bedzie ciepło. Dziecko od 6 miesiąca przechodzi na spacerówkę, dlatego moze na te upalne dni wystarczy spacerówka?? a na późną jesień dzidzia bedzie większa a w styczniu bedzie miała pol roku, dlatego spacerówka moze byc dobrym rozwiązaniem. Co myślicie???:confused::baffled::confused::baffled:

A co do firmy wózków to od kolezanek mam tak duzo różnych opinii i marek,ze sie pogubilam. Ostatnio moja kolezanka polecila mi wózek Quinny, ale ich ceny są tak wysokie, ze musiałabym chyba ogłosić w rodzinie zrzutę....:crazy:

reklama
Juluszka z tego co czytam to większość mam, które ma już dziecko wózek do bobaska ma właśnie po nim. I mi się zdaję, że to wcale nie jest zły pomysł kupić lepszy wózek z myślą już o drugim. Z tego co dziewczyny piszą to gondole są niezniszczalne, bo w sumie co im się takie może stać? A ze spacerówką też chyba nie jest aż tak źle. To jest moje zdanie.

Do góry