reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Mnie cały czas męczy ten wózek spacerówka dla niemowlaków??!! I póki tego nie zobaczę na własne oczy to po prostu nie uwierzę ze to może być prawda. Tyle się słyszy i czyta o wózkach i o tych wszystkich wymogach...
Dla mnie to jest tak jakby noworodka cały czas nosić w fotelikach samochodowych.

Ale najgorsze jest to że dalej nie wiem jaki wózek kupię:crazy::rofl2:

reklama
Mnie cały czas męczy ten wózek spacerówka dla niemowlaków??!! I póki tego nie zobaczę na własne oczy to po prostu nie uwierzę ze to może być prawda. Tyle się słyszy i czyta o wózkach i o tych wszystkich wymogach...
Dla mnie to jest tak jakby noworodka cały czas nosić w fotelikach samochodowych.

Iwonko- są takie spacerówki, które się rozkładają zupełnie na płasko, one są dość mocno zabudowane, mają porządne ciepłe budki, no i jak się rozłoży taką spacerówkę to do środka wkłada się specjalny wkład dla niemowlaków, który przypomina gondolę tylko jest bardziej miękki. Dzidzia ma w środku ciepło i przytulnie tak samo jak w gondolce.
Może Tobie spacerówki kojarzą się z takimi mocno odkrytymi i lekkimi wózeczkami typu parasolka i stąd Twoje obawy?
Powiem Wam, że Julka jeździła w gondoli tylko 3,5 miesiąca. Na zimę już musiałam ją przełożyć do spacerówki bo mi się nie mieściła :baffled: Dlatego jeszcze raz odradzam Wam X-Landery, niezależnie od modelu, one wszystkie mają gondolki tej samej wielkości.

Hej kobitki ja jestem zdecydowana na Roan Marita. Ale moja sostra, która urodziła w grudniu zażyczyła sobie wielofunkcyjny wózeczek który generalnie można podpiąć do tzw. spacerówki od 0. Wózek produkowany w naszym kraju, ma wiele dodatków i nieduzą cenę. Ona jest zadowolona z niego, bo nie miała wymagania aby był lekki. Jeśli nie wiecie jak to wygląda to podsyłam link:
WÓZEK VAJPER FOTELIK ŚPIWÓR MEGA ZESTAW!!!!!!!! (583334011) - Aukcje internetowe Allegro
tu macie sporo fotek i może niektórym pomoże to podjąć decyzję w wyborze wózeczka:-)

gabiaz swietny ten wozek... przynajmniej na pierwszy rzut oka... i cena bardzo zachecajaca :yes: Dziewczyny wypowiedzcie sie prosze, bo ja zeruje na Waszych opiniach :sorry2:

Moje kumpelki chwaliły sobie bardzo Roana Maritę, natomiast psioczyły na Tako Natalię.
Ten wóz, który wkleiła teraz gabiaz ma moja sąsiadka. Ona jest z niego zadowolona, natomiast jak dla mnie wygląda trochę przyciężko.
Wiem, że bardzo dobre są Inglesiny i Peg Perego ale to niestety wyższa pólka cenowa:-(

Ja juz mam kupiony wozeczek i on ma wlasnie mozliwosc nalozenia na spacerowke, po jej rozlozeniu, tzw,miekkiej gondoli.(4zdjecie)Tyle,ze ja kupilam twarda gondole do wpiecia w stelaz,a nie miekka.To jest ten sam wozek,ktory ma veritaserum71 tyle,ze mamy inne kolorki:-) Maxi-Cosi Mura 4 Travel System Grey Slice

Mam propozycje dla mam, które się zastanawiają nad spacerówką dla noworodka:tak:

Wózek Graco Vivo - stan b.dobry (576461265) - Aukcje internetowe Allegro

To aukcja mojej znajomej :tak:

Nie wiem jak powyższy wózek, ale miałam kupioną spacerówkę Graco dla Tymka i powiem krótko - ftopa jakich mało, straszne *****, nadaje się do wożenia lalek a nie dzieci i wściekam się na siebie za ten zakup bo cena nie mała (450 zł z pokrowcem na nóżki) a badziew taki, ze nawet nie mam sumienia go komuś sprzedawać. Za to polecam Chicco C4, ogromnie żałuję że wtedy własnie tego wózka nie kupiliśmy. Na pierwszy etap mamy Jane Powertrack z gondolą i drugim stelarzem na spacerówkę ale jest on duży, więc kiedy maleństwo podrośnie zainwestuje w Chiccusa.

juluszka - może to jest pomysł, zeby kupic dobrą nową spacerówke, do której sa gondole (z serii 3 w1). A gondolke do tego modelu dokupic np. na allegro używaną. Czasem sa naprawde bardzo fajne oferty gondoli , a tak naprawde trudno o to zeby malutkie dziecko zniszczyo godole. I tak bedziesz miec dobra spacerowke z niezniszczonym stelazem i uzywana godolkę tanszy kosztem. Albo wogóle inaczej tak jak ja zrobila uzywany głeboki wózek , a potem kupie nowa spacerówke.
Co do Quinny - moja kolezanka kupiła cały zestaw , ale uzywany. Jest z tego wozka bardzo zadowolona i wogóle nie wyglada na uzywany!!!

e-mamo - masz 100% racje co do gondoli w x-landerze. Jest niestety bardzo mala !!To był dla mnie własnie minus x-landera. Ale co do spacerówki x-landera xa to nadal jestem bardzo na tak.

Niestety do 3 funkcyjnych wózeczków z malutka gondolka zaliczyła bym jeszcze peg-perego. 2msc córcia mojej koleżanki juz ma w nim mało miejsca. Daje jej jeszcze max 1 msc jezdzenia w tej gondoli.

Iwon
- dobrze Cie rozumiem co do spacerówek od 0. Mimo iz, widzialam na wlasne oczy w takim wózeczku niemowlaka. I naprawde dobrze to wyglądało. Ja mam opory co do uzywania takiego wozeczka od 0. Nie wiem moze jestem w tej kwestii staroświecka.. Wiem, ze dziecku jest nawet cieplej w takiej spacerówce niż w nie jednej gondolce, ale cos mi nie pasuje. I koniec kropka.

reklama
zaczęłam sobie oglądać te wózki teutonii i oni mają właśnie takie opcje - z miękką gondolą wstawianą do rozłożonej spacerówki
w sumie podobają mi się te wózki [w internecie] ale muszę jeszcze sprawdzić "namacalnie" - ale z tym to nie wiem kiedy to nastąpi

Do góry