reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Mnie cały czas męczy ten wózek spacerówka dla niemowlaków??!! I póki tego nie zobaczę na własne oczy to po prostu nie uwierzę ze to może być prawda. Tyle się słyszy i czyta o wózkach i o tych wszystkich wymogach...
Dla mnie to jest tak jakby noworodka cały czas nosić w fotelikach samochodowych.

Ale najgorsze jest to że dalej nie wiem jaki wózek kupię:crazy::rofl2:

reklama
Mnie cały czas męczy ten wózek spacerówka dla niemowlaków??!! I póki tego nie zobaczę na własne oczy to po prostu nie uwierzę ze to może być prawda. Tyle się słyszy i czyta o wózkach i o tych wszystkich wymogach...
Dla mnie to jest tak jakby noworodka cały czas nosić w fotelikach samochodowych.

Iwonko- są takie spacerówki, które się rozkładają zupełnie na płasko, one są dość mocno zabudowane, mają porządne ciepłe budki, no i jak się rozłoży taką spacerówkę to do środka wkłada się specjalny wkład dla niemowlaków, który przypomina gondolę tylko jest bardziej miękki. Dzidzia ma w środku ciepło i przytulnie tak samo jak w gondolce.
Może Tobie spacerówki kojarzą się z takimi mocno odkrytymi i lekkimi wózeczkami typu parasolka i stąd Twoje obawy?
Powiem Wam, że Julka jeździła w gondoli tylko 3,5 miesiąca. Na zimę już musiałam ją przełożyć do spacerówki bo mi się nie mieściła :baffled: Dlatego jeszcze raz odradzam Wam X-Landery, niezależnie od modelu, one wszystkie mają gondolki tej samej wielkości.

Hej kobitki ja jestem zdecydowana na Roan Marita. Ale moja sostra, która urodziła w grudniu zażyczyła sobie wielofunkcyjny wózeczek który generalnie można podpiąć do tzw. spacerówki od 0. Wózek produkowany w naszym kraju, ma wiele dodatków i nieduzą cenę. Ona jest zadowolona z niego, bo nie miała wymagania aby był lekki. Jeśli nie wiecie jak to wygląda to podsyłam link:
WÓZEK VAJPER FOTELIK ŚPIWÓR MEGA ZESTAW!!!!!!!! (583334011) - Aukcje internetowe Allegro
tu macie sporo fotek i może niektórym pomoże to podjąć decyzję w wyborze wózeczka:-)

gabiaz swietny ten wozek... przynajmniej na pierwszy rzut oka... i cena bardzo zachecajaca :yes: Dziewczyny wypowiedzcie sie prosze, bo ja zeruje na Waszych opiniach :sorry2:

Moje kumpelki chwaliły sobie bardzo Roana Maritę, natomiast psioczyły na Tako Natalię.
Ten wóz, który wkleiła teraz gabiaz ma moja sąsiadka. Ona jest z niego zadowolona, natomiast jak dla mnie wygląda trochę przyciężko.
Wiem, że bardzo dobre są Inglesiny i Peg Perego ale to niestety wyższa pólka cenowa:-(

Ja juz mam kupiony wozeczek i on ma wlasnie mozliwosc nalozenia na spacerowke, po jej rozlozeniu, tzw,miekkiej gondoli.(4zdjecie)Tyle,ze ja kupilam twarda gondole do wpiecia w stelaz,a nie miekka.To jest ten sam wozek,ktory ma veritaserum71 tyle,ze mamy inne kolorki:-) Maxi-Cosi Mura 4 Travel System Grey Slice

Mam propozycje dla mam, które się zastanawiają nad spacerówką dla noworodka:tak:

Wózek Graco Vivo - stan b.dobry (576461265) - Aukcje internetowe Allegro

To aukcja mojej znajomej :tak:

Nie wiem jak powyższy wózek, ale miałam kupioną spacerówkę Graco dla Tymka i powiem krótko - ftopa jakich mało, straszne *****, nadaje się do wożenia lalek a nie dzieci i wściekam się na siebie za ten zakup bo cena nie mała (450 zł z pokrowcem na nóżki) a badziew taki, ze nawet nie mam sumienia go komuś sprzedawać. Za to polecam Chicco C4, ogromnie żałuję że wtedy własnie tego wózka nie kupiliśmy. Na pierwszy etap mamy Jane Powertrack z gondolą i drugim stelarzem na spacerówkę ale jest on duży, więc kiedy maleństwo podrośnie zainwestuje w Chiccusa.

juluszka - może to jest pomysł, zeby kupic dobrą nową spacerówke, do której sa gondole (z serii 3 w1). A gondolke do tego modelu dokupic np. na allegro używaną. Czasem sa naprawde bardzo fajne oferty gondoli , a tak naprawde trudno o to zeby malutkie dziecko zniszczyo godole. I tak bedziesz miec dobra spacerowke z niezniszczonym stelazem i uzywana godolkę tanszy kosztem. Albo wogóle inaczej tak jak ja zrobila uzywany głeboki wózek , a potem kupie nowa spacerówke.
Co do Quinny - moja kolezanka kupiła cały zestaw , ale uzywany. Jest z tego wozka bardzo zadowolona i wogóle nie wyglada na uzywany!!!

e-mamo - masz 100% racje co do gondoli w x-landerze. Jest niestety bardzo mala !!To był dla mnie własnie minus x-landera. Ale co do spacerówki x-landera xa to nadal jestem bardzo na tak.

Niestety do 3 funkcyjnych wózeczków z malutka gondolka zaliczyła bym jeszcze peg-perego. 2msc córcia mojej koleżanki juz ma w nim mało miejsca. Daje jej jeszcze max 1 msc jezdzenia w tej gondoli.

Iwon
- dobrze Cie rozumiem co do spacerówek od 0. Mimo iz, widzialam na wlasne oczy w takim wózeczku niemowlaka. I naprawde dobrze to wyglądało. Ja mam opory co do uzywania takiego wozeczka od 0. Nie wiem moze jestem w tej kwestii staroświecka.. Wiem, ze dziecku jest nawet cieplej w takiej spacerówce niż w nie jednej gondolce, ale cos mi nie pasuje. I koniec kropka.

reklama
zaczęłam sobie oglądać te wózki teutonii i oni mają właśnie takie opcje - z miękką gondolą wstawianą do rozłożonej spacerówki
w sumie podobają mi się te wózki [w internecie] ale muszę jeszcze sprawdzić "namacalnie" - ale z tym to nie wiem kiedy to nastąpi

Do góry