reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Anyżówka jeżeli kupujesz samą gondolę to faktycznie posłuży ona pól roku, max 8 miesięcy, ale jeżeli kupujesz trzyfunkcyjny to do 3 roku go wykorzystywać będziesz, mi zależy na komforcie i zachowaniu aktywnego trybu spędzania wolnego czasu, więc, jak pisalam wyżej, spacerówka typu parasolka aż tak mi się nie przyda, stawiam więc na dobry wózek trzyfunkcyjny, z dobrymi kołami, dobra amortyzacją, bezawaryjny i przede wszystkim bezpieczny

pan w sklepie i dziś powiedział ze parasolka jest dla wygody matki , a nie dziecka, bo mała, łatwo się skałada, malo miejsca zajmuje, ale dziecku duzo wygodniej w tych większych wózkach na pompowanych kolach, nie wyobrażam sobie korzystać z parasolki zimą po naszych średnio odśniezonych chodniach, w tym roku szczegolnie sie przypatrywałam babeczkom z takimi wozkami i na prawdę męczyły się niemiłosiernie

reklama
Kurcze ja dziś widziałam na prawdę fajny wózeczek w komisie. Niestety 3-kołowy. :-( A jakoś nie bardzo się na taki nastawiałam wręcz 3 kołowca od razu wyeliminowałam a tu taka niespodzianka.... :szok: Jutro muszę sobie go dokładnie obejrzeć bo nawet nie wiem co to za firma była:baffled::confused:

W sumie jakie macie zdanie o wózkach 3-kołowych??

kasiakom - ja dokladnie zamierzam zrobic tak jak Ty . Spacerowka do lasu, na dlugie wyprawy no i do biegania hehe A zwykla, tanią parasolkę na zakupy. Bo niestety wozeczkami z duzymi kolami czasem ciezko przejechac miedzy półkami w ciasnych sklepach.

iwon - moje kolezanki co maja 3-kolowce sa zadowolone. Ja jednak wogole nie biore pod uwage 3-kołowców , bo Pan w sklepie pokazał mi jak sie one wywracaja. Faktycznie i ja spróbowałam i wywaliłam taki wozek, przy podjezdzaniu na stopien. A ze ja jestem czasem ostro zakecona, wiec obawiam sie , ze tak wywrotke sokojnie bym zaliczyła z dzidzia, zwaszcza jak rozmawiala bym przez telefon:-(

No ja właśnie tez zawsze byłam tego zdania że 3 kołowce są wywrotne! Dzięki Dziewczynki za opinie. Tego mi trzeba było.

catherinka interesuje mnie emmaljunga edge na podwoziu classic i teutonia mistral P z gondolą Alvi

iwon ja też nie jestem fanka 3-kołowców, wydaja mi sie niestabilne i wywrotne, ale jednak niektóre mamy je kupują

Ostatnia edycja:
Anyżówka - ja tez musze bardzo patrzec na ceny wózkow. Dlatego zrobiłam wszystko, zeby miec uzywany wózek głeboki (naprawde dzieci jezdza krotko w gonodoli, i dzieki temu sa niezniszczone;-)). Chcialam kupic uzywany, ale akurat trafiła mi sie okazja, bo kolezanka mi oddała swój, po 2msc uzytkowania.Wczesniej w tej gondolce jezdzilo jeszcze jedno dziecko - 4msc.
tak, wiec moge teraz moge przezaczyc kaske tylko na spacerowke.
Moze warto sie zorientowac, czy nie maiła bys moze od kogos pozyczyc wozeczka głebokiego ??? Naprawde bedziesz go krotko uzywac. Nie nastawiaj sie, ze 6-8msc. Niestety godole (wymiary w srodku, nie na zewnatrz!!) naprawde sa malutkie. Ciezko jest teraz znalezc gondole która ma powyzej 78cm dł. w srodku. Zima dochodza spiworek, kombinezon, cieple ubranka i juz robi sie malo miejsca w dł. jak i szer. Jak urodzisz dużą dzidzie to powozisz ja pewnie max 4msc w gondoli. A zobaczysz sama, ze dziecko pewnie nie bedzie chciało dlugo jezdzic w głebokim wozku :-) Takie przynajmniej dostałam rady od doswiadczonych mam i sprzedawców.

Stopi właśnie Emmaljungi mają 79 cm, podobnie (chyba 2 cm mniej) teutonie, to są jedne z największych, jak nie największe gondole na rynku, poza tym jak pisałam emmaljunga ma jeszcze podnoszony zagłówek więc dzidzia sobie świata trochę poogląda, mam nadzieję że pół roku się przekulam, a przy dobrym wietrze dłużej

reklama
catherinka interesuje mnie emmaljunga edge na podwoziu classic i teutonia mistral P z gondolą Alvi

iwon ja też nie jestem fanka 3-kołowców, wydaja mi sie niestabilne i wywrotne, ale jednak niektóre mamy je kupują

No to sobie wybrałas dwa swietne modele :-) Ja wlasnie mam katalogi tych dwoch firm i oba wybrane przez Ciebie modele sa bardzo polecane.

Tak emmaljunga ma najwieksza gondole na rynku. To jest ogromny plus tego wozka. Ponoc tej firmy sa tez gondole , ktore maja 1m dlugosci!!! Ale nie sa dostepne w Polsce. Niestety cena tez jest calkiem spora :-):-):-)
W tym moim gleboki wozku deltim fokus tez mam wyjatkowo dluga i szeroka gondole. Tam tez tez jest podnoszony zagłowek. Ale w przypadku tego wozka mam wrazenie, ze jakos ten zaglowek nieporecznie sie podnosi.

Teutonia niestety nie ma juz tak duzej gondolki.
Faktycznie teutonia ma przekladana raczke, ale w emmaljunga tez mozna odwracic siedzenie. Ale tego typu odwracanie chyba nie jest praktyczne na spacerach:confused::confused::confused:

Powiem, Ci szczerze, ze nie wiem który wozek bym wybrala heeheh
POWODZENIA!!!!:tak::tak::tak:

Do góry