reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

A ja wczoraj byłam w sklepie z wózkami i jestem zdecydowana na Teutonię Mistral S i gondolę Alvi
Wózek Mistral S + gondola sztywna na stelaż, Teutonia
Wózek nie lekki, chociaż to akurat nie jest dla mnie aż takie istotne, niestety też nie tani, ale zaoszczędzę ponad 1000zł (tak, to nie pomyłka o zero!) na kupnie mebelków (będą z Ikei), więc córcia będzie miała wypasioną brykę. Poza tym te wózki mają aż 3 lata gwarancji więc starczy na kolejną dzidzię, albo jakbym chciała go sprzedać to kupujący też by się na gwarancję załapał.
Teraz tylko kolor trzeba wybrać ;-)

reklama
Ja miałam jeden typ ale parę dni temu poszperałam i znalazłam jeszcze dwa modele
X-LANDER XA RED ORANG+GONDOLA+MAXI COSI CITI+ADAPT (567897039) - Aukcje internetowe Allegro

TAKO JUMPER 3W1+FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (575414770) - Aukcje internetowe Allegro

CONECO TOLEDO + FOTELIK, JEŹDZIK ,TORBA, 2XFOLIA (572132788) - Aukcje internetowe Allegro

i dziś z mężem poszliśmy już chyba 3 raz :-p i były te trzy wózki i jednak ten pierwszy pozostaje naszym typem mino wysokiej ceny bo z początku mieliśmy przeznaczyć 1 tyś max na wózek ale tamte miały swoje wady jak je na żywo zobaczyliśmy mam nadzieję że do czerwca zdania nie zmienię ;-)

A ja wczoraj byłam w sklepie z wózkami i jestem zdecydowana na Teutonię Mistral S i gondolę Alvi
Wózek Mistral S + gondola sztywna na stelaż, Teutonia
Wózek nie lekki, chociaż to akurat nie jest dla mnie aż takie istotne, niestety też nie tani, ale zaoszczędzę ponad 1000zł (tak, to nie pomyłka o zero!) na kupnie mebelków (będą z Ikei), więc córcia będzie miała wypasioną brykę. Poza tym te wózki mają aż 3 lata gwarancji więc starczy na kolejną dzidzię, albo jakbym chciała go sprzedać to kupujący też by się na gwarancję załapał.
Teraz tylko kolor trzeba wybrać ;-)

Mi się podoba :tak:

Ale ten bardziej, chociaż bardzo podobny :-D:rofl2:
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: NITRO CITY 2009 głęboko-spacerowy Nowość!

Rzeczywiście fajny i bardzo podobny do Mistrala, tylko ta Emmaljunga nie ma przekładanej rączki a jak będę jeździć po lesie to akurat ta funkcja może mi się przydać ;-) i z Mistrala osłonka na nóżki pasuje też na spacerówkę a w Emmaljundze nie. Poza tym podobno gondole Emmaljungi są na skandynawskie warunki więc bardzo ciepłe i raczej słabo wentylowane, a nasze dzieci będą jeździć w gondoli głównie w lecie, po ok 5 miesiącach i tak trzeba będzie je przesadzić do spacerówki, bo dłużej i tak nie będą chciały jeździć w gondoli, nawet jak się do niej zmieszczą.
Ale poza tym wózeczek naprawdę bardzo fajny ;-)

Izabell - czy ten wózek coneco toledo ma skrętne koła? bo sprzedający tej informacji nie podał, albo nie doczytałam dokładnie. Skoro piszesz, ze widziałaś je w realu to proszę napisz jakie mankamenty w tych wózkach znalazłaś. Z góry dzięki za informację.

Rzeczywiście fajny i bardzo podobny do Mistrala, tylko ta Emmaljunga nie ma przekładanej rączki a jak będę jeździć po lesie to akurat ta funkcja może mi się przydać ;-) i z Mistrala osłonka na nóżki pasuje też na spacerówkę a w Emmaljundze nie. Poza tym podobno gondole Emmaljungi są na skandynawskie warunki więc bardzo ciepłe i raczej słabo wentylowane, a nasze dzieci będą jeździć w gondoli głównie w lecie, po ok 5 miesiącach i tak trzeba będzie je przesadzić do spacerówki, bo dłużej i tak nie będą chciały jeździć w gondoli, nawet jak się do niej zmieszczą.
Ale poza tym wózeczek naprawdę bardzo fajny ;-)

Jestem pod wrażeniem tego wywodu :tak::rofl2: ;-)
Widzę że odrobiłaś prace domową jeśli chodzi o wózki :tak::-D

Ale osłona z gondoli pasuje na spacerówkę :tak: Gondola posiada system wentylacji, a bardzo istotna jest ciepła spacerówka na zimę :tak:

;-);-);-)

Izabell - czy ten wózek coneco toledo ma skrętne koła? bo sprzedający tej informacji nie podał, albo nie doczytałam dokładnie. Skoro piszesz, ze widziałaś je w realu to proszę napisz jakie mankamenty w tych wózkach znalazłaś. Z góry dzięki za informację.
koła ma skrętne tez można je zablokować, dziwny był koszy fakt większy niż w x landeże ale trudno by było coś do niego włożyć większego, mała gondola strasznie wąska tak mi się przynajmniej wydalo i wydawał sie mniej stabiln tak jakby rozklekotany i ciężej mi sie go prowadziło ale podobnie do xlandera no i kiepskie wykonanie podnóżka spacerówki, gorasza jakość materiału, ale tak ogółem to mi się podobał taka kopia xlandera te dwa modele nawet wielkosć kółek identyczna. Gdybym nie widziłą xladnera to pewnie ten bym kupiła bo w tako niema koszka a jest koszyko -plecak ale bardziej przypamina mi to plecak. X lander fajnie sie prowadzi ale ten conecto też dosyć nieźle ogółem więcej minusów nie znalazłam ale to było tylko ok 20 min więc tak nie za długo ale nam wystarczyło aby podjąc decyzję ;-)

Anyżówka - widziałam ten wozeczek na zywo. Dla dl mnie niestety odpada, bo ma miekką gondolke i jak dla mnie wysokiej osoby jest bardzo niski, no niesttey ciężki :-(

Antkowa
- mi wozeczki TEUTONIA bardzo polecał pan w Świecie dziecka , ale w tym w Jupiterze. Dał mi wtedy niezł wykład o wozkach. Bardzo dbrej jakosci sa wózki tej firmy. Najbardziej z teutonica mi polecał Mistral P - typowo terenowy, Fun system i Cosomo - miejscie oraz Spirit S3 - uniwersaly. Co do przekładanej raczki to wytłumaczył mi, ze ta funkcja sprawdza sie tylko jak wózek ma 4 takie same koła. Jak ma przednie mniejsze, a rączka jest przekladana to wtedy te wieksze są z przodu, a malutkie z tyłu i ciezko sie prowadzi i manewruje wózkiem. A i fajne jest w tych wozkach, to ze mozna sobie samemu dobrac stelaz, koła, gondole, spacerowke. Czyli samemu zaprojektowac wozek. I z tego co mi mówil czeka sie a wozek ok. 4tyg od zamowienia.

izabell96 - widze , ze mamy taki sam typ co do wózka. Ja jak najbardziej skłaniam sie do zakupu spacerówki x -lander xa. I tak zostanie. o chyba ze cos mi sie odwidzi heheh. Zaczeły mi sie podobac spacerówki chicco, ale wydaja mi sie tak delikate, ze zaraz sie rozwala. No i te koła - malutkie i delikate. Wiem, ze do lasu takim wozeczkiem nie wjade.

reklama
Mamo Helenki, Stopi, moja wiedza to głównie to co mówił mi na półgodzinnym "wykładzie" pan w Świecie Dziecka w Markach ;-) ale chyba rzeczywiście z tą moją wiedzą nie jest źle bo wczoraj pani w sklepie też powiedziała że jestem nieźle przygotowana :-D
Mamo Helenki - co do tej osłonki to przyznaję że oceniłam to tylko patrząc na zdjęcie :zawstydzona/y:
Stopi, co do tych kółek to i tak przekonam się dopiero w praktyce ale 2 osoby w 2 różnych sklepach mówiły mi że właśnie jak się przestawi małe kółka do tyłu to jest łatwiej w terenie bo one są w pewnym sensie ciągnięte przez te duże z przodu, które działają wtedy trochę tak jak przedni napęd w samochodzie. Napiszę za pół roku jak to rzeczywiście działa ;-)

Do góry