reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

No i skąd ja to znam, hihii
Ja póki co dałam sobie spokój z wózkami. Zacznę konkretną batalię za 2 miesiące.

reklama
Pan ekspert ;-) z którym rozmawiałam w sobotę powiedział mi że jak wózek jest dobry i dobrze zamortyzowany to nie ma żadnej różnicy pomiędzy kołami piankowymi i pompowanymi, a nawet z tymi drugimi może być lepszy, więc wszystko tak naprawdę zależy od wózka. Tak mi przynajmniej powiedział ;-)
Przy okazji tak nakręcił mojego T na tę Teutonię że ten już nie bierze pod uwagę żadnego innego wózka, bo jego córka ma jeździć w najlepszym :-D oczywiście kombinacje skąd wziąc na niego pieniądze pozostawił mnie :baffled:

Ja zamierzam wybrać się na wstępne oglądanie wózków po wtorkowym usg - jak na razie tylko na podstawie opisów, zdjęć i opinii z internetu zastanawiam sie nad kilkoma modelami:
Roan Marita
Implast Bolder
X lander XA (ale już chyba najmniej, bo tego akurat widziałam na żywo)
Oczywiście emmaljunga podoba mi się za(...)iście, ale jednak cena odstrasza.

Ja byłam w weekend w M1 z mężem no i niestety zakochał się on w x-landerze X1... wiecie mechanik samochodowy -zobaczył te amortyzatory i wogóle się zakochał w tym wózku :sorry2:

tylko nie X1
Odradzam go na maksa! Ja mam ten wózek po córce (też zwabił nas wygląd i brak doświadczenia) i teraz niestety będę się musiała z nim bujać po raz drugi. To jest wielki, sztywny, ciężki grzmot. Ma zajebiście szeroki rozstaw kół i w niektórych sklepach ledwo się mieści między regałami. Co prawda lekko się prowadzi ale zajmuje cały bagażnik w samochodzie, często trzeba odpinać koła żeby w ogóle się zmieścił. Podczas jazdy lubi ściągać w jedną stronę. No i największy minus- ma mikroskopijną gondolę. Na zimę będzie już za mała dla dziecka a spacerówka nie rozkłada się całkiem płasko.
Minusem jest brak przekładanej rączki co jest dużą niewygodą na spacerach zwłaszcza jak wieje wiatr. Ma bardzo mały i niepraktyczny kosz pod wózkiem. Ciężko tam zapakować nawet niewielkie zakupy.

e_mama dziękuje za rade na szczęście koleżanka, która niedawno kupowała wózek doradziła mi fajny sklepik w Warszawie Calineczka - mały i ciasny sklepik ale z klimatem i dobrymi sprzedawcami. Doradzono mi żeby nie brać na amortyzatorach wózka tylko na paskach skórzanych, bo koło mnie są lasy a pod blokiem przejazd to jazda wyczynowa :realmad: więc potrzebuje coś elastycznego. No i wybraliśmy JEDO BARTATINA CLASSIC ma całkiem fajne kolorki :-D
A wy co o nim myślicie?

Calineczka, znam ten sklep:tak: Sprzedawcy sympatyczni ale ceny nie koniecznie. :sorry2: Kawałek dalej, na grochowskiej 10 mają chyba taniej :tak:

A jeśli chodzi o wózek to był na mojej liście, też mi się podobał :tak:

Sysia_waw - ten wozeczek jest podobny do tego co dostalam w spadku od kolezanki (deltim fokus) - troszke inny stelaz. Mi sie glebokie wozki tego typu bardzo podobaja. o i godole maja w sensownym rozmiarze. Tylko co do spacerowki to juz niestety nie moge sie do tego rodzaju spacerówek przekonac. Dlatego tez kupie inna spacerówke.

reklama
Anyżówka jak dla mnie wózek jak najbardziej ok. wszystko na swoim miejscu, dla mnie bylaby bomba gdyby nie waga. 16 kilo co prawda to jeszcze nie taka tragedia ale przynajmniej u mnie kazdy kilogram mniej jezeli chodzi o wózek jest na miare złota...

Do góry