reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

Betinka rewelacyjny jest.:tak::tak::tak: Już kiedyś na niego zaglądałam ale u mnie koła niestety nie zdały by rezultatu.:-(

reklama
Buziaki!
Wczoraj przeczytalam wszystkie wpisy. Cenne uwagi i opinie. I podjelismy decyzje, ze wozek przyjedzie z Polski. Ceny bardzo atrakcyjne w porownaniu do Hiszpanii i wybor przeogromny. Wybralismy x-lander xa z nowej kolekcji limitowanej. Procz jego wszystkch plusow nowy wzor bedzie tu wielkim hitem. Cieszyc ma oko miedzy innymi. Czekamy tylko na opinie przyjaciolki, ktora ma zobaczyc w sklepie czy kombinacja kolorow jest tak ciekawa jak na stronie producenta. Moze ktoras z Was juz widziala w sprzedazy?

alicante - ja też mam zamiar kupic x-landera xa. Niestety chodzac po sklepach nigdzie nie widziałam tego z limitowanej kolekcji, tylko te podstawowe kolekcje.zastanawiamsie czy wogole jest mozliwosc zobaczyc z tej kolekcji wozeczek w sklepie w Warszawie??

Buziaki!
Wczoraj przeczytalam wszystkie wpisy. Cenne uwagi i opinie. I podjelismy decyzje, ze wozek przyjedzie z Polski. Ceny bardzo atrakcyjne w porownaniu do Hiszpanii i wybor przeogromny. Wybralismy x-lander xa z nowej kolekcji limitowanej. Procz jego wszystkch plusow nowy wzor bedzie tu wielkim hitem. Cieszyc ma oko miedzy innymi.
alicante - ja też mam zamiar kupic x-landera xa. Niestety chodzac po sklepach nigdzie nie widziałam tego z limitowanej kolekcji, tylko te podstawowe kolekcje.zastanawiamsie czy wogole jest mozliwosc zobaczyc z tej kolekcji wozeczek w sklepie w Warszawie??
Ja także nie widziałam tego wózka w limitowanej wersi ale na stronie x-landera piszą że w sklepach dopiero w drugiej połowie lutego więc pwenie nie bawem sie ukaże ale ja chyba tradycyjny kolorek wybiorę myślę między niebieskim a pomarańczowym alle jeszcze mam trochę czasu chyba że znajdę jakąś extra ofertę to kupię bez zastanowienia ;-):tak:

Kobietki, jak juz wspominałam wcześniej, zakup wózka mam za sobą :tak: na szczęście:-D

Ciekawa jestem jaki fotelik planujecie kupić ?? Zadowolicie się tym co dodają do wózka czy będziecie dumać nad czymś innym ?? :-)

Ja za pierwszym razem miałam chicco. Dostałam go za darmo więc nie wybrzydzałam :-)
Teraz planuję kupić maxi-cosi. Znalazłam taką ofertę:

NOSIDEŁKO MAXI-COSI CITI +__ORYGINALNY ŚPIWÓR__ (548955236) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawa jestem co z nim nie tak :dry::confused:

reklama
Mam fotelik Maxi Cosi ale FIX ktory rozni sie nieco od CITY.

Wklejam (bez pozwolenia :zawstydzona/y:) fragment rozmowy z innego forum:

fotelik samochodowy maxi cosi CABRIO FIX czy CITI?

Pomóżcie te foteliki różnią się cenowo 523zł i 366zł, czy prócz ceną
różnią się jeszcze czymś??czy ktoś ma takie foteliki, proszę o
porade bo różnica w cenie jest znacząca.

mamaly 09.01.09, 12:26 Odpowiedz
Przede wszystkim różnią się wynikami w testach bezpieczeństwa, na korzyść
cabriofix oczywiście. City jest starszą konstrukcją i jest trochę mniejszy i
węższy. Ja polecam cabriofix.

ibiza777 09.01.09, 14:45 Odpowiedz
Popełniłam ten błąd i kupiłam fotelik City, bardzo tego żałuję. City wykonany
jest z gorszego materiały, i ma gorszą budkę. A ponadto City jest węższy, gdybym
miała teraz jeszcze raz kupować bez zastanowienia wybrałam bym Cabrio

kot110279 09.01.09, 20:32 Odpowiedz
Ja mam fotelik Maxi Cosi Cabriofix różowiutki.Też przy kupnie się
zastanawiałam czy nie City ale sprzedawca powiedział że ten jest
lepszy i zlepszych materiałow.Faktycznie jest rewelacyjny i moja
Asiunia uwielbia w nim jeżdzić.Ma 10 miesięcy a fotelik dalej jest
obszerny.Polecam

ja mam city...

niesia22 09.01.09, 16:02 Odpowiedz
i odpukać nic się nie dzieje i mam nadzieję nie "zadzieje"...jest
porządnie wykonany,jednak dziecko bardzo się w nim poci-a czy
bezpieczniejszy?...w myśl tego co wiele osób pisze o fotelikach
że "najbezpieczniejsze te najdroższe" powinno się w taki sam sposób
traktować pojazdy którymi się poruszamy, czyli najpierw zmienić auto
na to najbezpieczniejsze(najlepiej wypadające w crash testach)
dopiero wtedy wozić w nim dziecko...do matiza i seicento nie
wsiadamy!!!!;-)
A tak powaznie to sądzę że firma maxi cosi nie pozwoliłaby sobie na
zepsucie renomy kiepskim wyrobem. Obecnie jestem na etapie
poszukiwania większego fotelika i nie będzi to maxi cosi- głównie ze
względu na małe odchylenie oparcia i tapicerkę -mocno "plastikową"
pozdrawiam

Re: ja mam city...

ibiza777 09.01.09, 16:09 Odpowiedz
To fakt z tym poceniem, Hania bardzo się pociła w tym foteliku, i twierdze ze to
przez gorszy materiał fotelika

Re: ja mam city...

mamaly 09.01.09, 20:28 Odpowiedz
..w myśl tego co wiele osób pisze o fotelikach
> że "najbezpieczniejsze te najdroższe"

A kto tak napisał ???? Według mnie Maxi Cosi to jeden z tańszych "markowych"
fotelików. Znacznie droższy jest np. Jane Matrix a w testach bezpieczeństwa
wypada słabiutko. Najbezpieczniejsze jest to co najlepiej przeszło testy
bezpieczeństwa wykonane przez niezależne instytucje np. ADAC i cena nie ma tu
nic do rzeczy.

ITD..

Wybor nalezy do ciebie.

Mojego jeszcze go nie testowalam;-) ale uwazam, ze jest super :-D
Swietnie wyglada wpiety w stelarz wozka (wpina sie do wozkow Maxi Cosi, Quinny i chyba jeszcze jakiegos? nie pamietam)
Dokupilam do niego MAXI COSI Easy Base i tylko czekam na dzidziusia :-)

Do góry