reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

To moze lepiej teraz kupic fajny wozek z duza gondola i w zasadzie to maluch moze w niej pojezdzic do wiosny przyszlego roku a za rok rozejrzec sie za jakas fajna spacerowka - niekoniecznie tej samej firmy?

reklama
A ja nawet nie znam większości nazw wózków. Wiem, że kupię ja na allegro, bo w Świecie Dziecka są dużo za drogie a mamy tylko jeden taki sklep. Moja siostra dostała używany po 3 dziecku i też sobie chwali. No i co do cen wózków do tyśiąca mogę wydać.Powyżej wydaję mi się już zbędną przesadą, bo tak na prawdę płacimy już wtedy za wygląd wózka a nie jego funkcjonalność.
Nie chcę żadnej mamusi obrazić jeśli któraś ma inne zdanie.A najlepiej to by było jak by dzidzuś sobie sam wybrał, nie?

No i co do cen wózków do tyśiąca mogę wydać.Powyżej wydaję mi się już zbędną przesadą, bo tak na prawdę płacimy już wtedy za wygląd wózka a nie jego funkcjonalność.
Nie chcę żadnej mamusi obrazić jeśli któraś ma inne zdanie.A najlepiej to by było jak by dzidzuś sobie sam wybrał, nie?

Asiu popieram w 100%! :tak::tak::tak:
Ja tez powiedziałam, że wózek to do 1000 i ani zł więcej.

A co do spacerówek:
Same spacerówki są na pewno dużo lepsze od tych wózków wielofunkcyjnych - bo są większe, lżejsze i są jednak ciut lepiej przygotowane....

Asia, Iwon zgadzam sie z wami. nie mam zamiaru kupowac wozka drozszego niz 1500. zreszta taka kwote zaproponowala tesciowa bo ona chce nam go kupic, wiec przeciez nie bede sie z nia klocic.
co x landerow to chcialam tylko doradzic bo mialam po prostu stycznosc z tym wozkim. moze komus to pomoze. i szczerze mowiac dziewczynki to wydaje mi sie ze ciezko bedzie dowozic nasze dzidziusie do wiosny w gondoli.

Dziewczyny, wczoraj rozmawiałam z kolegą, on ma teraz półtoraroczną córkę, więc jest w temacie, o wózkach wielofunkcyjnych. I nie pierwsza osoba powiedziała, że to porażka. Że najlepiej kupić zwykłą gondolę (bo się używa ok 0.5 roku), a potem porządną spacerówkę. Już mam taki mętlik w głowie, że dobrze, że to jeszcze trochę czasu. Rzeczywiście, może gondolę wezmę od siostry (ona była bardzo zadowolona i wózek jest w dobrym stanie), a kupię porządną spacerówkę...Jak wy myślicie?

kleo_mk to juz drugi facet, ktory ma takie zdanie (jakis czas temu pisalam o moim koledze, ktory mnie do tego przekonywal). Cos mi sie wydaje, ze jednak pojde w gondole a o spacerowce pomysle na wiosne przyszlego roku. Jakos nie jestem przekonana do wozenia 4-miesiecznego malucha (listopad) w spacerowce a jak bedzie mialo 6 miesiecy to bedzie akurat styczen - pelnia zimy i tez jakos nie widze malucha w spacerowce, wiec jak bedzie mialo 8 miesiecy to akurat bedzie marzec=wiosna i mozna kupic spacerowke :-D
Takie oto wywody niedoswiadczonej przyszlej mamusi, ktora chce jak najlepiej dla swojego malucha ... i dla swojej kieszeni ;-)

kleo jak masz mozliwosc to sie nawet nie zastanawiaj. takie jest moje zdanie.
tez wydaje mi sie ze te spacerówki sa o wiele lepsze.

Mati zgadzam sie z Toba. tez wydaje mi sie ze najlepiej dzidziusiowi bedzie w gondoli. ale jak widze te gondole, chodzi mi o wielkosc to rzeczywiscie ciezko bedzie zmiescic do niej ubranego dzidziusia plus jakis kocyk lub spiworek.

Ja dziś byłam w sklepach oglądałam kilka modeli i najbardziej odpowiada mi włśnie x lander ale jeszcze mam czas aby z klika razy przejść sie po sklepach
A co jeszcze zauważyłam że te wózki, które nie są głębokimi a mają tylko takie jaby nosidełko są strasznie nieskie w porónaniu z takim x landerem. ;-)

A jeśli chodzi o głębokie wózki i spacerówki to ja właśnie tak miała
na początku pożyczyliśmy wózek glęboki i Kacper był wożony do 5 miesiąca byłam z tego wózka bardzo zadowolona i w zime bardzo dobrze sie spisywał
I nadzedł czas kiedy kupilismy wóżek spacerowy który można było rozłożyć na płasko a że by to luty to dotego jeszcze miał małe kółka nie sprawdzał sie jako zimowy i niebył wcale lekki a ważył tyle samo co głęboki :baffled: dodam tylko że teraz stawiam na dóże koła pojedyńcze.

reklama
Jakos nie jestem przekonana do wozenia 4-miesiecznego malucha (listopad) w spacerowce a jak bedzie mialo 6 miesiecy to bedzie akurat styczen - pelnia zimy i tez jakos nie widze malucha w spacerowce, wiec jak bedzie mialo 8 miesiecy to akurat bedzie marzec=wiosna i mozna kupic spacerowke :-D

Mati ja się tylko obawiam, że te nasze maluchy 8 miesięczne będą już na tyle duże że w gondoli będą miały problem wyleżeć.

Syn mojej kuzynki w wieku 10 miesięcy chodził już na własnych nóżkach.... Ba! Sam na dużej huśtawce na placu zabaw się bujał:tak:;-):tak:

Do góry