reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

To moze lepiej teraz kupic fajny wozek z duza gondola i w zasadzie to maluch moze w niej pojezdzic do wiosny przyszlego roku a za rok rozejrzec sie za jakas fajna spacerowka - niekoniecznie tej samej firmy?

reklama
A ja nawet nie znam większości nazw wózków. Wiem, że kupię ja na allegro, bo w Świecie Dziecka są dużo za drogie a mamy tylko jeden taki sklep. Moja siostra dostała używany po 3 dziecku i też sobie chwali. No i co do cen wózków do tyśiąca mogę wydać.Powyżej wydaję mi się już zbędną przesadą, bo tak na prawdę płacimy już wtedy za wygląd wózka a nie jego funkcjonalność.
Nie chcę żadnej mamusi obrazić jeśli któraś ma inne zdanie.A najlepiej to by było jak by dzidzuś sobie sam wybrał, nie?

No i co do cen wózków do tyśiąca mogę wydać.Powyżej wydaję mi się już zbędną przesadą, bo tak na prawdę płacimy już wtedy za wygląd wózka a nie jego funkcjonalność.
Nie chcę żadnej mamusi obrazić jeśli któraś ma inne zdanie.A najlepiej to by było jak by dzidzuś sobie sam wybrał, nie?

Asiu popieram w 100%! :tak::tak::tak:
Ja tez powiedziałam, że wózek to do 1000 i ani zł więcej.

A co do spacerówek:
Same spacerówki są na pewno dużo lepsze od tych wózków wielofunkcyjnych - bo są większe, lżejsze i są jednak ciut lepiej przygotowane....

Asia, Iwon zgadzam sie z wami. nie mam zamiaru kupowac wozka drozszego niz 1500. zreszta taka kwote zaproponowala tesciowa bo ona chce nam go kupic, wiec przeciez nie bede sie z nia klocic.
co x landerow to chcialam tylko doradzic bo mialam po prostu stycznosc z tym wozkim. moze komus to pomoze. i szczerze mowiac dziewczynki to wydaje mi sie ze ciezko bedzie dowozic nasze dzidziusie do wiosny w gondoli.

Dziewczyny, wczoraj rozmawiałam z kolegą, on ma teraz półtoraroczną córkę, więc jest w temacie, o wózkach wielofunkcyjnych. I nie pierwsza osoba powiedziała, że to porażka. Że najlepiej kupić zwykłą gondolę (bo się używa ok 0.5 roku), a potem porządną spacerówkę. Już mam taki mętlik w głowie, że dobrze, że to jeszcze trochę czasu. Rzeczywiście, może gondolę wezmę od siostry (ona była bardzo zadowolona i wózek jest w dobrym stanie), a kupię porządną spacerówkę...Jak wy myślicie?

kleo_mk to juz drugi facet, ktory ma takie zdanie (jakis czas temu pisalam o moim koledze, ktory mnie do tego przekonywal). Cos mi sie wydaje, ze jednak pojde w gondole a o spacerowce pomysle na wiosne przyszlego roku. Jakos nie jestem przekonana do wozenia 4-miesiecznego malucha (listopad) w spacerowce a jak bedzie mialo 6 miesiecy to bedzie akurat styczen - pelnia zimy i tez jakos nie widze malucha w spacerowce, wiec jak bedzie mialo 8 miesiecy to akurat bedzie marzec=wiosna i mozna kupic spacerowke :-D
Takie oto wywody niedoswiadczonej przyszlej mamusi, ktora chce jak najlepiej dla swojego malucha ... i dla swojej kieszeni ;-)

kleo jak masz mozliwosc to sie nawet nie zastanawiaj. takie jest moje zdanie.
tez wydaje mi sie ze te spacerówki sa o wiele lepsze.

Mati zgadzam sie z Toba. tez wydaje mi sie ze najlepiej dzidziusiowi bedzie w gondoli. ale jak widze te gondole, chodzi mi o wielkosc to rzeczywiscie ciezko bedzie zmiescic do niej ubranego dzidziusia plus jakis kocyk lub spiworek.

Ja dziś byłam w sklepach oglądałam kilka modeli i najbardziej odpowiada mi włśnie x lander ale jeszcze mam czas aby z klika razy przejść sie po sklepach
A co jeszcze zauważyłam że te wózki, które nie są głębokimi a mają tylko takie jaby nosidełko są strasznie nieskie w porónaniu z takim x landerem. ;-)

A jeśli chodzi o głębokie wózki i spacerówki to ja właśnie tak miała
na początku pożyczyliśmy wózek glęboki i Kacper był wożony do 5 miesiąca byłam z tego wózka bardzo zadowolona i w zime bardzo dobrze sie spisywał
I nadzedł czas kiedy kupilismy wóżek spacerowy który można było rozłożyć na płasko a że by to luty to dotego jeszcze miał małe kółka nie sprawdzał sie jako zimowy i niebył wcale lekki a ważył tyle samo co głęboki :baffled: dodam tylko że teraz stawiam na dóże koła pojedyńcze.

reklama
Jakos nie jestem przekonana do wozenia 4-miesiecznego malucha (listopad) w spacerowce a jak bedzie mialo 6 miesiecy to bedzie akurat styczen - pelnia zimy i tez jakos nie widze malucha w spacerowce, wiec jak bedzie mialo 8 miesiecy to akurat bedzie marzec=wiosna i mozna kupic spacerowke :-D

Mati ja się tylko obawiam, że te nasze maluchy 8 miesięczne będą już na tyle duże że w gondoli będą miały problem wyleżeć.

Syn mojej kuzynki w wieku 10 miesięcy chodził już na własnych nóżkach.... Ba! Sam na dużej huśtawce na placu zabaw się bujał:tak:;-):tak:

Do góry