reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

jutro pojadę i zobaczę tego boldera bo również spodobał mi się ten model. Wiem, że dziewczyny skarżą się na jego wagę ale ponoć wszystkie wózki z pompowanymi kołami zawsze są ciężkie

reklama
No niestety - jesli ja chce miec duzy wozek = z duza gondola, na duzych pompowanych kolkach to nie moge oczekiwac, ze taki wozek bedzie lekki.. cos za cos. Czekam na relacje wrazen na zywo :)

jutro pojadę i zobaczę tego boldera bo również spodobał mi się ten model. Wiem, że dziewczyny skarżą się na jego wagę ale ponoć wszystkie wózki z pompowanymi kołami zawsze są ciężkie

Wszystkie ciężkie jak nie wiem co :baffled:

A potem i tak większość z nas kupuje inna spacerówkę :tak::rofl2:

Hej dziewczynki, tak sobie poczytałam mniej więcej co tutaj piszecie o wózeczkach i uważam, że najlepiej jest pójść do dużego sklepu gdzie jest możliwość wyjścia z wózkiem na dwór i zrobienie rundki. Ja tak zrobiłam. Byłam napalona na Chicco ale troszkę mnie przerażały małe kólka. Ale pan w sklepie wyprowadził mi kilka wózeczków przed sklep i kazał porównać. Trafilam na pogodę mroźną gdy było pełno nierówności śniegowej na chodniku.
Wybrałam wstępnie Bartatinę lub Roana. Kumpela taki ma i probowalam go z dzieckiem i mi jak najbardziej odpowiada. :-)

Czesc dziewczynki :-)

ja wlasnie wrocilam z dwoch duzych sklepoów z wózkami. I chyba wiekszosc modeli zobaczylam.
Niestety mam zle wiesci co do gondoli. Nie ma sie co sugerowac podanymi wymiarami gondoli w necie, gdyz sa to wymiary zewnetrzne.
Chodzilam z miarka i mierzylam gondole i bylam w szoku. Najczesciej mialy 72-max80cm!!

Najwieksza gondole maja wozki Emmaljuga - znaczaca roznica od 80cm dlugosci i sa szerokie!!!!!
Wiele wozkow mnie rozczarowalao na zywo.
Implast Bolder 3 - rozczarowalo mnie wykonanie i ciezki w prowadzeniu, gondola w srodku ma standardowy wymiar
Chicco - zwrotny, maly fajny, ale jaby zaraz mial sie rozsypac - na pewno nie na wyprawy w teren
Tetonia - pozytywnie mnie zaskoczyly te wozki i maja jedna z wiekszych gondoli
Qunni - maluteka gondola
X-lander XA - duzy po zlozeniu , ale bardzo solidnie zrobiony i lekko sie prowadzi!! niestety duzy po zlozeniu, ale wszystkie wozki tego typu sa duze po zlozeniu. na szczescie do bagaznika wejdzi bo sprawdzalam :-) Najlepsze kola jakie widzialam w tego typu wozkach i w cale nie jest taki ciezki jak myslalam.
No i gondola jest standardowa.

Pan sprzedawca ze sklepu - zajaray tatus :-) zrobil mi 2h godzinny wyklad o wozkach!!!!:szok:. Pokazujac + i - , skaladanie wozków, pomiary gondoli, spacerowki itd...
I nawet pokazał w jaki sposob wozki 3 kołowe sie wywracaja!!! Wystarczy ze podczas podjazdu pod kraweznik, pusci sie jeda reke i wozek lezy w sekunde!!!
No i tak jak myslalam i tak bedzie trzeba dzieciaczkowi kupic potem parasolke np. na zakupy itp... :-)

Moja rada jest taka naprawde, trzeba wozek zobaczyc w sklepie. Tyle mialam upatrzonych w necie, ale jak je zobaczylam to sie zszokowalam :-(

Ja a chwile obecna najbardziej jestem przekonana do x-landera, super jakosc!

No to tyle z mojej dzisiejszej praktycznej analizy :-)

Pozdrawiam

stopi moja kolezanka na x-landera i rzeczywiscie chwali sobie wozek choc ma on jedna wade - nie ma przekladanej raczki.

Stopi wymieniłaś wszystkie te wózki które ja odrzuciłam w pierwszych trzech podejściach. :tak:

Ja zauważyłam jeszcze jedno, może nie koniecznie się z tym zgodzicie ale czym wózek ma ten niby super wypas i cenę też niezłą wypasiona to te wózki nie zachwycają pod względem wielkości.

Niby te tańsze wózki mówi się że są gorsze i w ogóle ale wiecie, że ja ostatnio spotkałam wózek który całą gondole (zew.) miała o długości 101 cm. :szok: Najlepsze jest to że nie znałam firmy i przez to też nie pamiętam jej nazwy.:-(

A po za tym, myśląc o sobie, nie stać mnie na wózek za 2 tysiące zł. :no:

iwon3004 - swietne spostrzeżenie, co do ceny, full opcji i wielkosci wozka !!!!
Widzie , ze mamy podobe wymagania co do wózków hehhe
Pls!! Przypomnij sobie co to był za wózek z ta duża gondolą!!!! :-D

Dosia24 - masz racje co do raczki !!! Ale ja juz niestety wiem, że nie znajdzie sie takiego wozka , zeby wszystko bylo idealne :-(. Trzeba isc na kompromis i po prostu wybrac ten, przy którym stawiamy najwiecej plusow, a najmniej minusów.

reklama
stopi napisalam Ci o tej raczce poniewaz widzialam znajoma na spacerze z tym wozkiem. gondola jest super bo jest w miare duza ale ta spacerówka mnie przeraza troszeczke. ona juz chodzi ze spacerówka, jest zimno teraz wieje i nawet nie ma jak oslonic dziecka przed tym. raczke masz za glowka dziecka i wygladalo to jakby zaraz mialo wyleciec z tego wózka. nie wiem czy to wina kolezanki ze tak nie umiejetnie zakryla dziecko przed zimnem czy ten wozek taki jest. takze ogladnij sobie ta spacerówke.
ja juz oglupialam z tymi wozkami.

Do góry