reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

jutro pojadę i zobaczę tego boldera bo również spodobał mi się ten model. Wiem, że dziewczyny skarżą się na jego wagę ale ponoć wszystkie wózki z pompowanymi kołami zawsze są ciężkie

reklama
No niestety - jesli ja chce miec duzy wozek = z duza gondola, na duzych pompowanych kolkach to nie moge oczekiwac, ze taki wozek bedzie lekki.. cos za cos. Czekam na relacje wrazen na zywo :)

jutro pojadę i zobaczę tego boldera bo również spodobał mi się ten model. Wiem, że dziewczyny skarżą się na jego wagę ale ponoć wszystkie wózki z pompowanymi kołami zawsze są ciężkie

Wszystkie ciężkie jak nie wiem co :baffled:

A potem i tak większość z nas kupuje inna spacerówkę :tak::rofl2:

Hej dziewczynki, tak sobie poczytałam mniej więcej co tutaj piszecie o wózeczkach i uważam, że najlepiej jest pójść do dużego sklepu gdzie jest możliwość wyjścia z wózkiem na dwór i zrobienie rundki. Ja tak zrobiłam. Byłam napalona na Chicco ale troszkę mnie przerażały małe kólka. Ale pan w sklepie wyprowadził mi kilka wózeczków przed sklep i kazał porównać. Trafilam na pogodę mroźną gdy było pełno nierówności śniegowej na chodniku.
Wybrałam wstępnie Bartatinę lub Roana. Kumpela taki ma i probowalam go z dzieckiem i mi jak najbardziej odpowiada. :-)

Czesc dziewczynki :-)

ja wlasnie wrocilam z dwoch duzych sklepoów z wózkami. I chyba wiekszosc modeli zobaczylam.
Niestety mam zle wiesci co do gondoli. Nie ma sie co sugerowac podanymi wymiarami gondoli w necie, gdyz sa to wymiary zewnetrzne.
Chodzilam z miarka i mierzylam gondole i bylam w szoku. Najczesciej mialy 72-max80cm!!

Najwieksza gondole maja wozki Emmaljuga - znaczaca roznica od 80cm dlugosci i sa szerokie!!!!!
Wiele wozkow mnie rozczarowalao na zywo.
Implast Bolder 3 - rozczarowalo mnie wykonanie i ciezki w prowadzeniu, gondola w srodku ma standardowy wymiar
Chicco - zwrotny, maly fajny, ale jaby zaraz mial sie rozsypac - na pewno nie na wyprawy w teren
Tetonia - pozytywnie mnie zaskoczyly te wozki i maja jedna z wiekszych gondoli
Qunni - maluteka gondola
X-lander XA - duzy po zlozeniu , ale bardzo solidnie zrobiony i lekko sie prowadzi!! niestety duzy po zlozeniu, ale wszystkie wozki tego typu sa duze po zlozeniu. na szczescie do bagaznika wejdzi bo sprawdzalam :-) Najlepsze kola jakie widzialam w tego typu wozkach i w cale nie jest taki ciezki jak myslalam.
No i gondola jest standardowa.

Pan sprzedawca ze sklepu - zajaray tatus :-) zrobil mi 2h godzinny wyklad o wozkach!!!!:szok:. Pokazujac + i - , skaladanie wozków, pomiary gondoli, spacerowki itd...
I nawet pokazał w jaki sposob wozki 3 kołowe sie wywracaja!!! Wystarczy ze podczas podjazdu pod kraweznik, pusci sie jeda reke i wozek lezy w sekunde!!!
No i tak jak myslalam i tak bedzie trzeba dzieciaczkowi kupic potem parasolke np. na zakupy itp... :-)

Moja rada jest taka naprawde, trzeba wozek zobaczyc w sklepie. Tyle mialam upatrzonych w necie, ale jak je zobaczylam to sie zszokowalam :-(

Ja a chwile obecna najbardziej jestem przekonana do x-landera, super jakosc!

No to tyle z mojej dzisiejszej praktycznej analizy :-)

Pozdrawiam

stopi moja kolezanka na x-landera i rzeczywiscie chwali sobie wozek choc ma on jedna wade - nie ma przekladanej raczki.

Stopi wymieniłaś wszystkie te wózki które ja odrzuciłam w pierwszych trzech podejściach. :tak:

Ja zauważyłam jeszcze jedno, może nie koniecznie się z tym zgodzicie ale czym wózek ma ten niby super wypas i cenę też niezłą wypasiona to te wózki nie zachwycają pod względem wielkości.

Niby te tańsze wózki mówi się że są gorsze i w ogóle ale wiecie, że ja ostatnio spotkałam wózek który całą gondole (zew.) miała o długości 101 cm. :szok: Najlepsze jest to że nie znałam firmy i przez to też nie pamiętam jej nazwy.:-(

A po za tym, myśląc o sobie, nie stać mnie na wózek za 2 tysiące zł. :no:

iwon3004 - swietne spostrzeżenie, co do ceny, full opcji i wielkosci wozka !!!!
Widzie , ze mamy podobe wymagania co do wózków hehhe
Pls!! Przypomnij sobie co to był za wózek z ta duża gondolą!!!! :-D

Dosia24 - masz racje co do raczki !!! Ale ja juz niestety wiem, że nie znajdzie sie takiego wozka , zeby wszystko bylo idealne :-(. Trzeba isc na kompromis i po prostu wybrac ten, przy którym stawiamy najwiecej plusow, a najmniej minusów.

reklama
stopi napisalam Ci o tej raczce poniewaz widzialam znajoma na spacerze z tym wozkiem. gondola jest super bo jest w miare duza ale ta spacerówka mnie przeraza troszeczke. ona juz chodzi ze spacerówka, jest zimno teraz wieje i nawet nie ma jak oslonic dziecka przed tym. raczke masz za glowka dziecka i wygladalo to jakby zaraz mialo wyleciec z tego wózka. nie wiem czy to wina kolezanki ze tak nie umiejetnie zakryla dziecko przed zimnem czy ten wozek taki jest. takze ogladnij sobie ta spacerówke.
ja juz oglupialam z tymi wozkami.

Do góry