reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

A ja sie boje skumulowania wydatkow na czerwiec/lipiec...
Ubranka juz zaczelam pomalutku kupowac. I tak najbardziej podobaja mi sie te bardzo jasne - biale, kawowe, zolte - wiec poki co nie ma problemu. Chociaz wiadomo, ze bardzo chcialabym poznac plec - byloby latwiej.
Lozeczko myslalam kupic w przyszlym miesiacu i posciel do niego a w maju chcialabym miec juz wozek i skompletowana wyprawke.
Nigdy nie wiadomo co sie moze wydarzyc (odpukac), a lubie byc przygotowana :)

reklama
matylda masz takie charakter jak ja, nie znoszę robić wszystkiego na ostatnią chwilę, choć roznie to mi wychodzi;-), ale też chciałabym w maju być gotowa, ubranka i wyprawkę już zaczęłam powoli kupować, mebelki i wózek też chcę mieć już w maju; podobnie jak Ty kupuję neutralne ubranka i tyle

Dziewczyny, a nie szkoda Wam kupować wózka tak szybko. Jeśli kupicie nowy, będzie już gwarancja leciała. Przecież można wózek wybrać, a czas oczekiwania to zazwyczaj kilka dni, więc mąż zdąży kupić i odebrać ze sklepu.

Ja jeszce nic nie mam ale po usg które mam nadzieję że bede miała za 2 tc zacznę juz kompletować ubranka może i płeć bede znała. A wóżek rzczywiście bede kupować na przełomie maja czerwca chyba że nie wytrzymam i kupię wczesniej ;-):tak: moja mam to już mnie pytała czy może coś kupić powiedziłą że jesli ma ochotę to może kupowac :-)

Napisałam taki dłuuugi post i mi go wcięło!!!....:baffled:
To teraz po krótce: Effcia, ja też nie będę teraz kupowała wózka ale chcę być w temacie za te 3 miesiące i wiedzieć że to co kupuję to rzeczywiście to czego chcę tym bardziej że bieganie po sklepach pod presją czasu z wielkim brzuchem chyba nie jest fajne.. Poza tym np moi znajomi szukają wózka od początku grudnia i jeszcze się nie zdecydowali a dziecko ma się urodzić w marcu, ale po mojej pierwszej wizycie w sklepie z wózkami już się im nie dziwię bo sama byłam nieźle skołowana ;-)
Wracając do wątku - po tym jak zraziłam się do wózków z osią skrętną (nie tych 360st) zaczęłam szukać czegoś nowego i na dziś mój typ nr 1 to:
Implast Bolder 3 NOWY wózek z FOTELEM , Warszawa (549164745) - Aukcje internetowe Allegro
może nie jest to dokładnie to co sobie wcześniej wymyśliłam bo to nie do końca 4-kołowiec ale wydziałm go na żywo, trochę pomanewrowałam i jest jak najbardziej Ok. No i ta ogromna gondola... :-D Cena jak na taki zestaw i taki wózek moim zdaniem też jest Ok.
Typ nr 2 to:
ŚWIAT WÓZKÓW - sklep internetowy oferujący WÓZKI DZIECIĘCE: X-LANDER - XA + GONDOLA - kolor RED - 1szt.
nie widziałam go na żywo więc nie mogę napisać nic więcej

Effcia zamierzam kupić wózek w maju, żeby potem sie nie denerwować, poza tym jak pisała matylda nie znasz dnia ani godziny, wczesniaki też się zdarzają, a ja potem zostane na lodzie bez wozka, gwarancja nie jest aż tak krotka zeby ten miesiąc czy dwa coś zrobiły, zawsze masz poza gwarancją od sprzedawcy, rekojmię 1 rok od zakupu

Ja będę musiała sobie sprawić wózek wyczynowy :-D mieszkamy pod Wrocławiem i nie mam za pięknych dróg (mimo pięknych okolicy- las itd) do spacerów. Jeżeli słyszałyście o jakimś fajnym wózku na "drogi polne" to z chęcią poczytam. Antkowa ja ostatnio też byłam w sklepie z wózkami i też mi nie wiele ta wizyta dała, chyba tylko tyle, że zobaczyłam ceny.

Antkowa
Tez bym sklaniala sie do x-landera, na razie na podstawie zdjec z netu, zobaczę jak na zywo wyglada. Dla mnie wazne jest zeby latwo i szybko sie składał do samochodu. No i fotelik koniecznie!!
Myslalam tez o chicco - sa ladne, ale nie wiem czy wytrzymale. jakos nie wyobrazam sobie jazdy tym wozkiem po lasach, jak maja takie delikatne koleczka...moze jeszcze jakis model z duzymi wypatrze... w miare przyzwoity cenowo.

Ostatnio prowadziłam wózek Qunny - 3 - kolowy . Zawsze bylam przeciwna takim wozka, bo mialam wrazenie ze sa niestabilne.. ale ten okazal sie bardzo stabilny, nie wiem jak mozna by bylo go przewrocic. Bardzo latwo sie skalda do samochodu.
ma rewelacyjne duze kola.
Ale w sklepach miedzy polkami ciezko sie nim jedzie - jest duzy.

Inna moja kolezanka znow poleca Maclaren techno xlr - mimo malych kolek, ponoc dobrze sprawuje sie w lesie... i jej synek jezdzi w tej spacerówce jak tylko skonczyl 1,5msc:szok:

W sumie cos czuje, ze teraz kupie 3 w 1 , a pozniej dokupie taka zwykla parasolke - do sklepow, czy samolotu (parasolke mozna wziac na podręczny bagaż, wózek skladany inaczej juz idzie jako normalny bagaż).

Sama juz nie wiem... Tysiace wozkow, tysiace opinii heeh ...
Ja zaczynam powaznie rozwazac zakup używanego wózka na niemieckim e-bay.
Teraz sobie upatrze wózek, a potem będę polowac na niego :-)

Kurcze jak Was tak czytam to cieszę się, że muszę tylko kupić łóżeczko i bujaczek;-).

reklama
Czyli tak to juz jest że czym dłużej sie szuka tym jest gorzej...
Ja do X-LANDERów przekonać się nie mogę - jak na moje oko jest ciut mała gondola.... Nie ma nawet 80 cm.
Chcąc kupować dobry i funkcjonalny wózek trzeba zwracać uwagę na wszystko. Na szczegóły przede wszystkim.

Do góry