reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Moje zdanie dotyczące wózków zmieniało się już chyba z 28 razy.:baffled: Serio! :crazy:
I co gorsze nadal nie wiem który kupię??:confused::confused:
Wpierw na pierwszy rzut byłam pewna że będzie to TAKO ale czym dłużej się im przyglądałam i sprawdzałam wszystkie funkcję to stwierdziłam, że Tako odpada na 100%. Minus to waga wózka:angry::angry:

Potem zostały mi polecone Mikrusy ale jakoś nie przekonałam się do nich....:no:
Potem widziałam piękną Inglesinę ale jak zobaczyłam tą samą w formie spacerowej to lipa straszna!!!:-( A poza tym niestety Inglesina jest dla mnie za droga!:-:)-(
A Mutsy? No właśnie mają różne opinie....:nerd:

Wózki o których pisała Betinka - Bebetto, widziałam i są bardzo w porządku i jako spacerówka i oczywiście głęboki wózek.
Pech albo nie pech chce że nasze dzieciaczki urodzą się latem.... A zimą będzie nam potrzebna spacerówka, która będzie musiała się sprawdzić. No chyba że któraś z Was kupuje tylko głęboki a potem dopiero spacerówkę:-p

Ja mam mętlik w głowie i czym więcej chodzę i patrzę tym bardziej mi się nic nie podoba.:baffled::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Iwon nie jestes sama. ja tez im bardziej interesuje sie wózkami tym mam wielkszy metlik w glowie. wczesniej podobaly mi sie wozki BEXA. i nadal mi sie podobaja ale podobno ze lepiej nie kupowac z trzema kołkami i ze ma za mala gondole.
do do x-landerów to ma go moja kolezanka. ona raczej go chwali. jedynie narzeka na wage wózka i minusem jest brak przekladanej raczki.

Haha no własnie... ja tez dołaczam do grona niezdecydowanych.....

Iwon pytałam bo sie zastanawiam nad modelem Patrol z TAKO, głeboki, taka typowa gondolka, z której potem bez problemów można dziecko przesadzić na spacerówkę....
No wlasnie maluchy urodza sie latem i chyba na spacerówke zimą będą jeszcze za małe, dlatego ja myśle o typowej gondoli w której małe bedzie mogło jeszcze zimą pojeździć a na wiosne chce go przerzucic na spacerówke - w sensie wypiąc gondole...spacerowka wyglada fajnie....
Wagowo wózek ma 15kg, wygląda ładnie. Można go zobaczyć na stronie producenta TAKO.

Wczoraj z kolei ogladałam ROAN'y modele Rocco i Marita, ale do TAKO mam większe przekonanie...

Też nie chce wydawać na wozek 2000pln bo to nie sztuka tyle kasy wydać,a napewno można znaleźć jakies tansze modele równie dobre i bezpieczne

bexa ma dużą gondole spokojnie 6-7 miesięczne dziecko się w niej zmieści a gdyby jednak była za mała to spacerówka rozkłada się na płasko i ma bardzo cieplutkie okrycie na nogi a że jest dość spora to spokojnie zmieści się tam śpiworek czy koc....no i mnie przekonała cena 740 zł za wszystko

Ale fajowy wózek znalazłam! :-) tzn. fajowy jak dla mnie bo ostatnio napaliłam się na wózek z osią skrętną (nie 360st bo te podobno po jakimś czasie psują się i blokują). Zaczęło się od tego że rozmawiałam z kuzynką któa ma 2 dzieci więc i większe doświadczenie ode mnie i zachwalała Mutsy Urbanrider który ma jej koleżanka, ale ten niestety jest bardzo drogi więc zaczęłam szukać czegoś podobnego ale tańszego i znalazłam! :-)
ŚWIAT WÓZKÓW - sklep internetowy oferujący WÓZKI DZIECIĘCE: IMPLAST - BOLDER 4 - kolor CZERWONY
jest też opcja z fotelikiem za chyba 1850zł , na allegro jest więcej zdjęć: WÓZEK BOLDER Implast New Line 2008 Pro Rzeszów % (545432314) - Aukcje internetowe Allegro
Szukałam też opinii na jego temat i są w ogromnej większości pozytywne. Więc nie pozostaje mi nic innego jak pójść do sklepu i trochę go potestować ;-)

Ale fajowy wózek znalazłam! :-) tzn. fajowy jak dla mnie bo ostatnio napaliłam się na wózek z osią skrętną (nie 360st bo te podobno po jakimś czasie psują się i blokują). Zaczęło się od tego że rozmawiałam z kuzynką któa ma 2 dzieci więc i większe doświadczenie ode mnie i zachwalała Mutsy Urbanrider który ma jej koleżanka, ale ten niestety jest bardzo drogi więc zaczęłam szukać czegoś podobnego ale tańszego i znalazłam! :-)
ŚWIAT WÓZKÓW - sklep internetowy oferujący WÓZKI DZIECIĘCE: IMPLAST - BOLDER 4 - kolor CZERWONY
jest też opcja z fotelikiem za chyba 1850zł , na allegro jest więcej zdjęć: WÓZEK BOLDER Implast New Line 2008 Pro Rzeszów % (545432314) - Aukcje internetowe Allegro
Szukałam też opinii na jego temat i są w ogromnej większości pozytywne. Więc nie pozostaje mi nic innego jak pójść do sklepu i trochę go potestować ;-)

Ech, no i poszłam do tego sklepu na testowanie... I kiszka... Przynajmniej jak dla mnie te skrętne odpadają, chyba że ktoś przy okazji zrobi mi kurs prowadzenia takiego wózka - wyciągnęłam taki jeden i nawet nie potrafiłam go wcisnąć na miejsce bo one jakoś w odwrotną stronę się skręcają, trochę jak z kręceniem kierownicą przy cofaniu :baffled: chyba że za głupia na takie wózki jestem, chociaż wiem że to pewnie też kwestia wprawy:zawstydzona/y: może na trochę mniej pokręconych trasach niż sklepowe alejki lepiej się sprawdza...

No właśnie te skrętne koła przecież w większości wózków można blokować.
Mnie niestety tak jak Antkowej, takiego rodzaju wózki nie przypadły do gustu. Co z tego, że ładne skoro nie jestem do nich pozytywnie nastawiona??!!

reklama
ja wam powiem ze na poczatku bylam strasznie wybredna co do wózkow ale im dluzej ogladam tym bardziej jestem tolerancyjna. co prawda te przednie koła moga byc skretne ale musza dac sie blokowac i nie moga byc bardzo małe.

Do góry