reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

reklama
Dosia, mi się ten wózek podoba, może mnie nie powala (ale żadnemu to się narazie nie udało), ale jest ok. Też myślałam nad jakimś wózkiem w tym stylu. Mam koleżankę, która pracuje w "Świecie dziecka", mam nadzieję, że mi coś poleci, jak będziemy zdecydowani na zakup wózka.

wózeczek dość fajny - też zwróciłam na niego uwagę tylko że jeżeli faktycznie gondolka ma 70 cm długości to już raczej ciężko będzie używać jej przez zimę - no chyba, że dzieciaczek będzie drobniutki (tak mi się przynajmniej wydaje? - moja bratanica miała 68 cm kiedy miała około 5 m-cy),

no i moje drugie zastrzeżenie w tym wózku było do podnóżka - może się mylę ale jak jest taki 'materiałowy' to w przypadku dziecka które już drepcze sobie - chyba może być ciężko z utrzymaniem jego czystości ???
ogólne wrażenie jak najbardziej na TAK - tylko te dwie uwagi nasunęly mi się po obejrzeniu ;-)...bo ja już taka czepliwa jestem ;-)

Samego wózka nie będę oceniać. Natomiast podnóżek jak dla mnie fatalny.( niestety nie wszystko co ładne sprawdza się w praktyce) Nie koniecznie dlatego, że jest materiałowy. On po prostu jest niewygodny. Mam spacerówkę z podobnym podnóżkiem, jest za płytki?( bardzo żałuje że ja kupiłam). Córka nie może w nim oprzeć wygodnie stópek. Do tego jest pół okrągły, a żeby można było wygodnie i prosto oprzeć nogi musi być prosty. ( na wiosnę przesiądziemy się w coś wygodniejszego :))
No ale to już kwestia starszych dzieci, maluchowi, który nie dosięga do końca a podnóżek jest cały czas podniesiony na pewno nie bedzie to przeszkadzało.:-)

Ostatnia edycja:
jak tak oglądam te wózki to też żaden mnie nie powalił, zastanawiam sie jeszcze czy nie pożyczyć starego głębokiego wózka od siostry a kupić tylko spacerówkę, nie chodziłam po sklepach i nie wiem czego się spodziewać ale myślę nad takim rozwiązaniem,takiego wózka używa się krótko a spacerówka służy o wiele dłużej, ale pewnie wszystko wyjdzie jak zrobię rozeznanie co mogę kupić

na pewno nie skrętne kółka, jak jeździłam na spacery z siostrzeńcami to się nie sprawdziły, na szczęście były blokowane i nie 3 koła a 4 koniecznie

Wozek o ktorym wczesniej pisalam dotarl do mnie w piatek (wkoncu!):-)
I wiecie co?
Jestem z niego bardzo zadowolona:-D

Jest fantastyczne skretny, ma duza gondole, zarowno godola jak i spacerowka ma osobna oslone przeciwdeszczowa (w Ire to niezbedne), do tego moskitiere, wszystko pieknie ze soba wspolpracuje. Wykonanie 1-sza klasa.
Brat sie smial, ze spacerowka wyglada jak fotel kubelkowy (chyba tak sie to pisze) a wiec bardzo wygodny :-) i ma bardzo fajny podnozek.

Jestem zadowolona ze swojego wyboru.
Oczywiscie fakt, iz wozek ma kola pompowane, sprawia ze jest ciezszy, ale przy windzie nam to nie przeszkadza;-)
Pozatym, stelaz pieknie sie sklada (zmiesci sie do malego bagaznika), i mozna do niego przymocowac fotelik samochodowy, co jest bardzo duzym plusem.
Obsluga bardzo prosta, no i te kolory :-) wlasne takie o jakich marzylam :-D
(Tango Red)

Ciesze sie, ze mam juz to z glowy :rofl2: i tak zostlo jeszcze tyle do kupienia:baffled:

Prywatnej foty jeszcze nie mam :zawstydzona/y: ale wkleje linka do strony z ktorej kupilam to "cudo" :-) zreszta juz go kiedys zamiescilam :-)
Do kompletu dokupilam jeszcze EasyFIX (dla wygody)

Maxi-Cosi Mura 4 Package

Oczywiscie kazda z nas ma wlasne wyobraznienie wozka idealnego, wiec nie bede dyskutowac ;-) Ten jest moj :-) i nie moglabym byc bardziej dumna :-D

veritka czekamy na zdjecie Twojego mercedesa....
ja rozmawialam z kolezanka na temat tego wozka o który sie Was pytałam i mówila ze troche ma za mała gondole. szczerze mówiac to nie wiedzialam zeby zwracac na to uwage. ale z czesem człowiek nabierze doswiadczenia...

reklama
Do góry