reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

Jeżeli są faktycznie w stanie bdb to dlaczego by nie??:confused: Dziś tez między innymi weszłam do ciucholandu... Co prawda poszłam po jakąś bluzę dla męża do pracy do magazynu ale wiadomo przy okazji zrobiłam rozeznanie... :happy2: Znalazłam piękne małe body - takie słodziutkie różowiutkie.:-) Ale uparłam się że jeszcze nic nie będę kupować!:-)
Do cholery, przecież nie wszystkich stać na to żeby kupić nowe ciuszki dla dzieci w sklepie typu SMYK.:no:

reklama
Przy okazji dobrych i niedrogich ciuszków dla dzieci, polecam bardzo markę Cherokee z TESCO. Bawełna jest super jakości, mimo ciągłego prania, nie mechaci się, nie rozciągają się np. kołnierzyki itp. Ceny są super, można kupić wiele rzeczy w dwu, trzy-pakach. Kiedyś przez przypadek kupiłam zestaw bodziaków i teraz jak tylko jestem gdzieś niedaleko to wpadam - szkoda, że mam tesco na drugim końcu miasta.
Dla porównania bluzeczki z 5-10-15 i Smyka przeważnie od razu po pierwszym praniu mają jak to mówię "rozchełstany" kołnierzyk - bleeee. A kosztują około dwa razy więcej.

Ostatnia edycja:
Aaa i co mi się jeszcze podoba w gondoli Roana Marity to jest podnoszone dno, tzn. jak już dzidziuś jest bardziej ciekawy świata można go trochę "podnieść" i pokazać więcej otoczenia :tak:

Ja często dla Michała kupowałam w ciucholandzie, na wycenionych rzeczach, tam poprane i wyprasowane ciuszki i naprawdę ładne, teraz już dla niego nic ładnego nie mogę dostać ale właśnie dla maluszków jest mnóstwo ubranek za małą kasę.

ja myślałam o zakupie używanych rzeczy ale na pewno nie dla noworodka, jednak taki maluszek jest dużo wrażliwszy niż starszy więc może lepiej nie ryzykować, ale dla 2-3 miesięcznego dziecka to już bym się skusiła jakby coś się trafiło fajnego
moja siostra kupuje ubrania używane dzieciakom zwłaszcza na podwórko, mieszkamy na wsi i dzieciaki potrafią się wybrudzić okropnie, więc czasem naprawdę szkoda ubranek

Ja mam bardzo dużo ciuchów po córce :tak::-)więc zadużo też nie będę kupować ale na pewno kupie nowe na przywiezienie maluszka ze szpitala tylko muszę sie dowiedziec czy tym razem musze miec rożek bo jak corke rodziłam to było obowiązkowe inaczej dziecka nie wypuszczą:-):-)

co do garderoby maluszka i pojazdów itd. to mam wszystko po córeczce, no chyba, że bedzie to teraz chłopak, będzie trzeba pare ubranek do kupywać

słońce bardzo fajny wózek i praktyczny, bo mamy taki podobny, bardzo zadowoleni jestesmy, tylko, że zajmuje sporo miejsca w bagażniku i to jest jedyny minus

iwon Ciuchy ze smyka są do d... W szczególności bodziaki itp. W zeszłym roku kupiłam tam tez kombinezon, też nie był najlepszy :no: Buty za to super, ale cena też fajna, dałam ok 120zł.

Mam całą masę ciuchów z lumpexu. Dla maluszków mozna znależć prawdziwe cudeńka :-) Od początku moja córa nosiła takie ciuchy. Noworodek nie poczuje różnicy czy ma na sobie używane, czy nowe i tak trzeba uprać i tak więc co za różnica :confused: Dostałam wyprawke do szpitala, nowiutką od jakiejś cioci, po upraniu wygladała gożej niz ciuchy z lumpeksu i to mnie ostatecznie przekonało. Dla starszych dzieci to juz za specjanie nic nie ma , ewentualnie na podwórko do sciuchrania. Obkupiłam moja córę na wyprzedażach w reservred :tak:

reklama
moja mama jest mistrzynia wynajdywania cudeniek w ciucholandach więc liczę na nią w tej kwestii:-):-):-) poza tym ma zaprzyjaźnione panie, ktore jej będą odkladać jakieś fajne ciuszki. przynam się, że ja nie mam cierpliwosci do ciucholandów:no:

Do góry