reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

reklama
Ja tak samo jak wy dziewczyn uważam na że fotekik to tylko do samochodu,
A teraz z innej beczki ja to juz chyba w jakiś oblęd popadam bo już nawet listę zaczełam robić co trzeba zakupić dla dziecka :eek:. Chcem aby wszystko było przemyslane i nie kupowane na ostatnia chwilę pierwsze zakupy planuję robić w maju. a wy już zastanawiałayście się kiedy będziecie robić zakupu :confused: Wózek kupie chyba na koncu.

Moja siostra wczoraj przegladała ciuszki z dzieciaków i już mi dała całą stertę szmatek, śpioszki kaftaniki czapeczki itp, musze to przejrzeć dokłądnie i zobaczę co trzeba dokupić ale raczej niewiele, przynajmniej na początek
na pewno muszę kupić materacyk do łóżeczka bo łóżeczko też po jej dzieciach będę mieć, jak dobrze mieć siostrę czasami;-);-)
no i wózek fotelik... wanienka do kąpieli w domu jest, więc raczej zostaną drobiazgi a reszta wyjdzie w trakcie...zakupów:-D

ale myślę że koło maja się za to zabiorę tak żeby końcem czerwca skończyć zakupy i szykować torbę na porodówkę bo nigdy nic nie wiadomo kiedy będę się zbierać;-)

Robaczku fajnie masz, że masz po kim te wszystkie gadżety dla dzidziusia odziedziczyc, ja niestety jestem najastarsza ze swego pokolenia w rodzinie, podobnie mój m, więc nie mamy na kogo w tych kwestiach liczyć. pozostaja jeszcze znajomi, ale u mnie wśród przyjaciól jakiś baby boom i mam dwie bliskie koleżanki w ciąży (terminy porodu w 3 i 2 miesiecznych odstepach) więc ewentualnie mozemy się wymieniać. liczę że babcie nie zawioda i też pomogą:-) ale w głownej mierze sami musimy na siebie liczyć, więc od ubranek przez wanienki materacyki i wózek wszsytko na naszej głowie i naszej kieszeni:-):-):-)

Ja manię zakupowa zaczęłam po usg połówkowym, znałam płeć dziecka i sobie zaczęłam wszystko dobierać :) Czasu starczyło na spokojnie.

My tez musieliśmy wszystko kupować bo pierwsi z naszego pokolenia w rodzinie mamy dziecko. Dziadkowie nam pomogli :) termon miałam na styczeń, całą masę rzeczy dostaliśmy pod choinkę :-)

A teraz to już spokojnie :tak: Jak się okaże że będzie dziewczynka to tylko pranie będę robić ;-)

Patrze temat zszedl na zakupy dla dzidzi moze warto zalozyc nowy watek o naszych akupach i zdobyczach dla dzidzi chyba ze to za wczesnie ja osobisie nie posiadam nic jeszcze ale od brata czeka mnie paka w pawlaczu wiec musze przejzec moze os znajde ciekawego :-)

Ja dostałam od cioci pościel, body, skarpetki i przewijak. A od siostry na gwiazdę kocyk no i ciągle odkłada mi masę rzeczy po Antosiu. Ja sama na tego typu zakupy nie mam ochoty, bo trochę się boję zapeszyć. Myślę podobnie jak i Wy maj-czerwiec zakupy konkretne.

wieksze zakupy tez planuje na maj - czerwiec, ale postanowilam ubranka zacząć stopniowo kupować co miesiąc, teraz sa takie przeceny, tez w dzieciecych sklepach, ze nie oparlam się i kupiłam kilka par bodziaków i śpioszków, oczywiscie wszystko w neutralnych kolorach:-):-):-) gdybym miala wszystko naraz kupic to bym chyba zbankrutowała:-D:-D:-D:-D

Rany Dziewczyny byłam dziś pół dnia na chodzonym... Jak mnie już korciło żeby kupić coś dla Maleństwa, o rany!:laugh2::laugh2::laugh2: Na razie robię listę tych niezbędnych rzeczy.... Część oczywiście z allegro a część na Bielsku. :-)Wózek mi pomoże kupić koleżanka mojej mamy, która handlowała wózkami przez bardzo długi czas....;-) Łóżeczko mam już na oku....:tak: Ale już bym chciała żeby ten czas szybciej leciał!!!!!!!!!!!!:-D:-):-D:-)

reklama
Ja nic nie kupuję na razie. Zresztą jak potwierdzi się, że to trzeci chłopak to takich ciuszków do dwóch lat mam na strychu cztery duże katrony z Ikei:tak:. Brakuje mi tylko karuzeli do łóżeczka, chusty, nowego łóżeczka, bo mały zostanie w swoim jest "kombajnowe" i duże, no i chciałabym nowy leżaczek, ale to zobaczymy czy mój mąż bedzie pracował. Jak bedzie źle to trudno będzie stary.
Na teściów raczej nie mam co liczyć, kupują najwyżej chłopcom skarpetki ;-). Ale nie narzekam, mało "towaru" nie mamy.
A czy myślicie o kupnie rzeczy używanych np. ubran ? Dla takch maluszków, są czasem za grosze ubrania nawet z metkami. Ja mam znajomą panią, którą proszę o coś i mi odkłada jakieś super ciuszki.

Do góry