O tak ja jeszcze raz potwierdzam, to są superwózki. nasz cieżki nie był, są rózne wersje, te z koszem materiałowym i kołami piankowymi, były wtedy najlżejsze wśród oferowanych wózków w świecie Dziecka ( wtedy czyli trzy lata temu :-)) Tani też nie był, ale faktycznie wcale nie znać uzywania. Fotelik samochodowy pasuje do niego Maxi Cosi ( może teraz już i można kuić oryginalny, nie wiem).Sama bym chyba nie kupiła za takie pieniądze. Wybrałam podobny za 700zł ( 2 lata temu). No ale mój mąż jedynak a jego ojciec powiedział, że wnuczka ma jeździć mercedesem i kupił Nie miałam nic przeciwko
Pozatym jesli ktoś ma chrapkę na emmaljungę polecam używane. Jest to wózek niezniszczalny. Ja go używałam na co dzień tylko z gondola, później zabieraliśmy go na wszelkie wyjazdy, góry, morze, las. wszystko przetrwał. Teraz pożyczyłam kuzynce i sama zamierzam uzywać od lipca
reklama
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Dziewczyny a moze nie warto kupowac gondoli. Sluzy ona tylko do 6 miesiaca i w zasadzie poniewaz bedziemy mialy "wakacyjne dzieci" to mozemy zastapic ja zwyklym fotelikiem samochodowym podczepianym do stelaza a pozniej maluchy od 6 miesiaca moga juz przesiasc sie w spacerowke. Nie wiem czy to co pisze ma jakis sens - takie luzne przemyslenia
Wtedy taka spacerowka skladana jak parasolka Świat Dziecka :: Wózek spacerowy LOOLA firmy Bebe Confort kolor 160-Blue Outdoor[1]=%2F1%2F100792%2F100818&sortuj=kod i do tego fotelik Świat Dziecka :: Fotelik samochodowy CREATIS FIX firmy Bebe Confort kolor Pop Line Blue[1]=%2F1%2F100791%2F100799&sortuj=kod
Wtedy taka spacerowka skladana jak parasolka Świat Dziecka :: Wózek spacerowy LOOLA firmy Bebe Confort kolor 160-Blue Outdoor[1]=%2F1%2F100792%2F100818&sortuj=kod i do tego fotelik Świat Dziecka :: Fotelik samochodowy CREATIS FIX firmy Bebe Confort kolor Pop Line Blue[1]=%2F1%2F100791%2F100799&sortuj=kod
Mama Helenki
i Aniki :D
matylda Dziecko w foteliku samochodowym nie powinno przebywać dłużej niż 2 razy max 2 godziny w ciągu dnia. Pozycja, która zajmuje w foteliku nie jest pozycja ani wygodna, ani też do końca odpowiednia dla malucha, jest to po prostu pozycja bezpieczna. Jeśli nie musisz jeździć autem to nie wsadzaj malucha do fotelika wcale!!
Jęli nie chcesz gondoli to kup sobie wózek rozkładany na płasko a do niego usztywniane nosidło.
Poza tym w upalne dni w takim foteliku jest zero wentylacji, plecki sie pocą, a do tego didzia ma bardzo ograniczone ruchy...
Jęli nie chcesz gondoli to kup sobie wózek rozkładany na płasko a do niego usztywniane nosidło.
Poza tym w upalne dni w takim foteliku jest zero wentylacji, plecki sie pocą, a do tego didzia ma bardzo ograniczone ruchy...
Orsi005
Fanka BB :)
matylda1405 mysle troche podobnie jak ty niewiem moze sie myle bo nie jestem doswiadczona mama o wozkach mam pojecie tyle co od dzieciatych znajomych podpytam.
Ja od poczatku jestem nastawiona na spacerowke rozkladana na plasko,to bedzie lato,zima w grudnu dziecko bedzie mialo 5 miesiecy .
Moze jeszcze zmieie zdanie na temat wozkow,moze doczytam sie jakis cennych rad ale narazie nastawiona jestem na taka spacerowke dla dzieci od urodzenia :-)
Ja od poczatku jestem nastawiona na spacerowke rozkladana na plasko,to bedzie lato,zima w grudnu dziecko bedzie mialo 5 miesiecy .
Moze jeszcze zmieie zdanie na temat wozkow,moze doczytam sie jakis cennych rad ale narazie nastawiona jestem na taka spacerowke dla dzieci od urodzenia :-)
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Poczulam sie zbesztana. Ja naprawde chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Mimo wszystko nadal mam watpliwosci ... skoro 2 godziny w ciagu dnia moze przebywac w foteliku to i tak chyba duzo... tzn ile czasu spedza sie z dzieckiem na spacerze? Ja nie sadze zebym znalaza czas na wiecej niz godzine-dwie spaceru w ciagu dnia. Np taka spacerowka - pompowane kola, lekka, mozna siedzisko rozlozyc do pozycji lezacej - co o tym myslicie? Świat Dziecka :: Wózek spacerowy HIGH TREK firmy Bebe Confort kolor 151 Optic Chocolate[1]=%2F1%2F100792%2F8157136%2F8160117%2F2318979&sortuj=kod
izabell96
Lipcowe mamy'09
To i ja się wypowiem na temat wózków ;-)
Dla mnie jest potrzebny wózek napweno z fotelikiem samochodowym na dzień dzisiejszy niemamy własnych 4 kółek ale mamy w luytm zamiar kupić więc fotekik podstawa, ja mam zamiar spacerować z dzidzią więc głeboki jak najbardziej mi jest potrzebny i mój mały miał pożyczony głęboki a później kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na prosto, ale wolę teraz kupić wózek 3 w 1 i miec problem z głowy no i musi mieć duże koła mam porównanie głęboki duże koła super się prowadziłao np w zimę a spacerówka miała mniejsze podwójne kółka tragedia co ja przeżywałam w zimę to niebył wózek a spychacz hehe .
Dla mnie jest potrzebny wózek napweno z fotelikiem samochodowym na dzień dzisiejszy niemamy własnych 4 kółek ale mamy w luytm zamiar kupić więc fotekik podstawa, ja mam zamiar spacerować z dzidzią więc głeboki jak najbardziej mi jest potrzebny i mój mały miał pożyczony głęboki a później kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na prosto, ale wolę teraz kupić wózek 3 w 1 i miec problem z głowy no i musi mieć duże koła mam porównanie głęboki duże koła super się prowadziłao np w zimę a spacerówka miała mniejsze podwójne kółka tragedia co ja przeżywałam w zimę to niebył wózek a spychacz hehe .
AsiaJan86
Lipcowe mamy'09
Ja też mam zamiar kupić wózek wielofunkcyjny. Wypatrzyłam kilka na allegro ale za wcześnie na zakup. Kupując wózek sugeruję się moją siostrą. Ona nie kupowała dostała od koleżanki. I mały też jest z lipca. Teraz cały czas wozi go jeszcze w gondoli. Na spacerze mały jest codziennie-nie ma wyjątków. Nie wyobrażam go sobie teraz w wózku spacerowym. Może w marcu? Teraz jest przykryty, jest mu cieplutko. Nigdzie mu nie podwiewa i ja tylko się z nim wyjdzie to śpi jak suseł. Są różne gusta. Każda zrobi jak zechcę. Ja mam "wielki szacun " do gondoli:-):-):-)
Orsi005
Fanka BB :)
Masz racje duze kola to podstawa jak dla mnie :-) kurcze musze poszukac linku gdzies mialam z taka fajna spacerowka,duze kola,przekladana raczka,z budka taki troche zabudowany nie taka spaerowka parasolka zwykla.
Mama Helenki
i Aniki :D
Matylda nie chciałam Cie besztać. Ta spacerówka co ostatnio pokazałaś, super.
Tylko nie woź dzieciaka w foteliku na spacerze w parku Rozkłada się na płasko i możesz malucha spokojnie położyć na jakimś dodatkowym materacyku. Zresztą jak przyjdzie na świat twoje dzieciątko i wsadzisz je do fotelika żeby zawieźć ze szpitala do domu to pewnie sama się przekonasz, że wożenie malucha na spacery w fotelu samochodowym to nie najlepszy pomysł.
Tylko nie woź dzieciaka w foteliku na spacerze w parku Rozkłada się na płasko i możesz malucha spokojnie położyć na jakimś dodatkowym materacyku. Zresztą jak przyjdzie na świat twoje dzieciątko i wsadzisz je do fotelika żeby zawieźć ze szpitala do domu to pewnie sama się przekonasz, że wożenie malucha na spacery w fotelu samochodowym to nie najlepszy pomysł.
Ostatnia edycja:
reklama
zgadzam się z Mamą Helenki, też mi się wydaje że używanie fotelika jako gondoli nie jest najzdrowsze dla dziecka, jest on dużo mniejszy od gondoli no i dziciatko cały czas jest w zgietej pozycji, co chyba nie wplywa najlepiej na kręgosłup. ja sie rozglądam za wózkiem 3w1. fotelika tez zamierzam uzywać, ale tylko do przwozenia dziecka i ewentualnie na szybkie zakupy, zeby nie przekładac go do gondolki:-)