reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

dziewczyny, mam dylemat. chcę kupić Emmaljungę Smart, ale u w atrakcyjnej cenie mogę ją mieć tylkow kolorze Jungle Pink, są tam wstawki rózowe, jak myslicie, to przesada różowy wózek, co??????

To żadna przesada - tak mi się wydaje :-), bo ja mam zamiar kupic wózek w kolorze ciemnej śliwki bez względu na to czy będziemy mieć coreczkę czy synka.

reklama
Widziałam dziś u koleżanki wózek wielofunkcyjny jakiejś polskiej firmy ( nie pamiętam nazwy ale trzy członowa). Nie był taki zły. Trochę mnie zdziwiło, ze utwardzana gondolka tzw nosidło jest tak miękkie.A pod spodem były te wszystkie szelki i to pewnie gniecie( nie wspominajac już o kręgosłupie dziecka). Ale w zasadzie nie był zły - dała za niego 600 zł. Zarobiło mi sie głupio, ze wymyślam jakieś x landery ( a dziadkowie płacą) i pogrzebałam dziś w tańszych producentach.
Znalazłam ładny wózek. Kolor czerwony ( pomimo, ze chłopiec- a spotkałam sie z dziwną opinia, ze chłopiec i czerwony to "kicha i pedalstwo"). I niby okej ale nosidło 72 cm długości i coś mi sie wydaje, że to norma jakaś ( a ja się dziwiłam Hauckowi). No i waga ok.21 kg:szok::szok::szok: ( i jeszcze piszą około wiec pewnie około, ze 25).Masakra.Weź tu człowieku bądź mądry i kup ( prawie choćby) idealny wózek .
WÓZKI TAKO wózek FAST RIDER - NEW 2008 (aukcja 150209191552) - Ogłoszenia i aukcje eBay.pl

durnowate stwierdzenie :dry:

Moje dziecko w takim bądz razie miało " kiche i pedalstwo " :-p:dry:

a'propos - podobno błekitny to kolor pedałów... No to ja nie wróże nic dobrego męskim niemowlakom :baffled:
haha, oczywiscie się smieje - przesady i takie głupie idiotyzmy chowam sobie do szuflady z "wariactwami". Wyjmuje je jak chce sie pośmiać :-D

Ja myślałąm że jak będe miała synka to kupię czerwony wózeczek, ;-) no ale w zasadzie ten mój fioletowo-śliwkowy pasuje i do dziewczynki i chłopczyka. To na wypadek gdyby mojej Hani wyrósł ogonek :-D nie no tego nie przewiduję raczej.

Jak tak dalej pójdzie złamiemy dziecku psychikę i już na starcie będzie stracone - a wszystko to przez wózek, kocyk, śpioszek. Boże! Ja miałam niebieski wózek i na dodatek wszystkie dzieci w rodzinie miały niebieski, bo to był przechodni wózek.( wiwat lata 80).Moje siostry cioteczne- biedne dziewczyny. Z tego pokolenia już nic nie będzie.:szok:
PS. Dla kogo są czarne wózki - dla satanistów ( dziecko rosemary)?

reklama
a propo czarnych wózków ....jak byłam z Jasiem w ciąży to jezdzilismy z moim mężem i szukalismy fajnych wózków po hurtowaniach ...a że mój luby jest- był z tych " metalowców długowłosych w czarnych ciuchach ...to zwrócił uwagę na super wypasiony wózek w kolorze " black " ....na PILOTA !! za bagatela 4 tyś ....a było to jakoś 2 ,5 roku temu

siedzisz sobie w domu ogadasz tv a dziecko po ogródku sobie jezdzi samo w wózku ....a ty tylko " pilotujesz" z fotela ...

Do góry