reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki , wyprawka i inne

ja się cały czas zastanawiam czy mam kupować ;) generalnie na początek mam kołyskę (ręcznie robiona przez partnera mojej teściowej dla starszaka i tak trzecie już z niej będzie korzystać :)), a potem mam łóżeczko turystyczne i tak się właśnie zastanawiam ciągle, czy dokupować specjalnie do niego materacyk? może mi coś doradzicie...w sumie to i tak myślę, że podobnie jak poprzednio to mało będzie w tym spać ze względu na to, że ja z tych co mam problem z budzeniem nocnym, więc zakładam, że będzie spać ze mną...;)

reklama
ja się cały czas zastanawiam czy mam kupować ;) generalnie na początek mam kołyskę (ręcznie robiona przez partnera mojej teściowej dla starszaka i tak trzecie już z niej będzie korzystać :)), a potem mam łóżeczko turystyczne i tak się właśnie zastanawiam ciągle, czy dokupować specjalnie do niego materacyk? może mi coś doradzicie...w sumie to i tak myślę, że podobnie jak poprzednio to mało będzie w tym spać ze względu na to, że ja z tych co mam problem z budzeniem nocnym, więc zakładam, że będzie spać ze mną...;)

Rodosek ja kupiłam łóżeczko turystyczne i materac do niego tez (coś koło 100zl zapłaciłam za piankowy) ale u mnie zosia będzie z tego łóżeczka korzystać na codzień wiec nie miałam sie co zastanawiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jeśli któraś nie ma jeszcze materaca, to z chęcią podzielę się namiarami na ogłoszenie - Kupiłam materac 13cm, pianka+lateks. Do tego dostałam poduszkę klin z poszewka (cudna mi się trafiła :) ). Placilam 59zl+21zl przesyłka za pobraniem.

A maja może tez większe materace w dobrej cenie? Niedługo pewnie będę musiała kupić materac na łóżko jednoosobowe

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no właśnie z tym problem, że pewnie u nas będzie tak, jak przy pozostałej dwójce, czyli najpierw spanie ze mną, a potem kupi się już łóżeczko większe :) z drugiej strony tak myślę, że jak będzie spała w łóżeczku to zawsze można dokupić materac ;)

Tylko uważajcie dziewczyny, jeśli macie zamiar używać monitora oddechu. Z tego, co udało mi się dowiedzieć, materac ma mieć do 10cm. Też kupiłam ten 13cm i musiałam zwrócić.

reklama
Tylko uważajcie dziewczyny, jeśli macie zamiar używać monitora oddechu. Z tego, co udało mi się dowiedzieć, materac ma mieć do 10cm. Też kupiłam ten 13cm i musiałam zwrócić.
O ja o tym nie wiedziałam. Bede szukac cos na ten temat jeszcze... ja chcialam taki monitor z dwoma matami. Jeszcze się zastanawiam.
Doczytałam ze materac w przypadku nie ktorych producentów monitorow nie może mieć też dodatku lateksu. Jeśli nie jest z lateksem to grubość jest nie ważna, a ustawia- zwiększa się po prostu czułość monitora. ( wpis na temat monitora Angel coś tam :) )

Do góry