reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki , wyprawka i inne

ja się cały czas zastanawiam czy mam kupować ;) generalnie na początek mam kołyskę (ręcznie robiona przez partnera mojej teściowej dla starszaka i tak trzecie już z niej będzie korzystać :)), a potem mam łóżeczko turystyczne i tak się właśnie zastanawiam ciągle, czy dokupować specjalnie do niego materacyk? może mi coś doradzicie...w sumie to i tak myślę, że podobnie jak poprzednio to mało będzie w tym spać ze względu na to, że ja z tych co mam problem z budzeniem nocnym, więc zakładam, że będzie spać ze mną...;)

reklama
ja się cały czas zastanawiam czy mam kupować ;) generalnie na początek mam kołyskę (ręcznie robiona przez partnera mojej teściowej dla starszaka i tak trzecie już z niej będzie korzystać :)), a potem mam łóżeczko turystyczne i tak się właśnie zastanawiam ciągle, czy dokupować specjalnie do niego materacyk? może mi coś doradzicie...w sumie to i tak myślę, że podobnie jak poprzednio to mało będzie w tym spać ze względu na to, że ja z tych co mam problem z budzeniem nocnym, więc zakładam, że będzie spać ze mną...;)

Rodosek ja kupiłam łóżeczko turystyczne i materac do niego tez (coś koło 100zl zapłaciłam za piankowy) ale u mnie zosia będzie z tego łóżeczka korzystać na codzień wiec nie miałam sie co zastanawiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jeśli któraś nie ma jeszcze materaca, to z chęcią podzielę się namiarami na ogłoszenie - Kupiłam materac 13cm, pianka+lateks. Do tego dostałam poduszkę klin z poszewka (cudna mi się trafiła :) ). Placilam 59zl+21zl przesyłka za pobraniem.

A maja może tez większe materace w dobrej cenie? Niedługo pewnie będę musiała kupić materac na łóżko jednoosobowe

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no właśnie z tym problem, że pewnie u nas będzie tak, jak przy pozostałej dwójce, czyli najpierw spanie ze mną, a potem kupi się już łóżeczko większe :) z drugiej strony tak myślę, że jak będzie spała w łóżeczku to zawsze można dokupić materac ;)

Tylko uważajcie dziewczyny, jeśli macie zamiar używać monitora oddechu. Z tego, co udało mi się dowiedzieć, materac ma mieć do 10cm. Też kupiłam ten 13cm i musiałam zwrócić.

reklama
Tylko uważajcie dziewczyny, jeśli macie zamiar używać monitora oddechu. Z tego, co udało mi się dowiedzieć, materac ma mieć do 10cm. Też kupiłam ten 13cm i musiałam zwrócić.
O ja o tym nie wiedziałam. Bede szukac cos na ten temat jeszcze... ja chcialam taki monitor z dwoma matami. Jeszcze się zastanawiam.
Doczytałam ze materac w przypadku nie ktorych producentów monitorow nie może mieć też dodatku lateksu. Jeśli nie jest z lateksem to grubość jest nie ważna, a ustawia- zwiększa się po prostu czułość monitora. ( wpis na temat monitora Angel coś tam :) )

Do góry