reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki , wyprawka i inne

Ellie ten dywan jest naprawdę fantastyczny! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak milo ze o tym piszesz bo mnie kazdy ochrzania za ten dywan ze do dzieciecego pokoju sie nie nadaje i ze za duzy itp... a mi sie podoba :) a i tak w tym pokoju maly bedzie tylko spal...
p.s. Na wszelki wypadek tez chce zrobic kacik w naszej sypialni gdyby mi bylo ciezko wstawac w nocy tylko nie wiem w czym go wtedy polozyc spac... lozko turystyczne, gondola z wozka czy taka kolyska? Bo wszystko ma takie male cieniutkie materacyki i nie wiem czy to zdrowe...

reklama
Ellie ja lubię dywany wszędzie, faktycznie zbierają kurz tyle ze ja przy mojej dwójce i tak odkurzam co dwa dni wiec to nie problem :)
Ja bym dokupiła jakiś materac do kołyski albo łóżeczka turystycznego, jak Ci bardziej pasuje, wiadomo ze kołyska to tylko na chwile. Choć u mnie wystarczało jedno łóżeczko zawsze bo jak już dziecko ładowało na karmienie w moim łóżku to już tak do rana zostawało :D

Dywany zbierają kurz, no dobra, a jak nie ma dywanu, to gdzie ten kurz jest? Na podłodze.. I tak i tak trzeba sprzątać. Niczego to nie zmienia (chyba, że ktoś ma alergię), a cieszy oko:)

No wlasnie chyba jedyna roznica ze na dywanie nie widac :) mialam w sypialni dywaniki i jak zdjelam to nagle strasznie duzo kurzy bylo w pokoju :) no i minus takich dywanow shaggi ze jak cos wejdzie do srodka to nie kazdy odkurzacz wyciagnie....

Sprzątać wiadomo, że trzeba :) ja usunęłam dywan bo zbiera kurz, a wiem jak mój mąż go odkurzał [emoji1]. Lepiej go nie mieć w naszym przypadku przynajmniej na początku:) ale z dywanikiem zdecydowanie przyjemniej.

Zależy tez jaki się ma odkurzacz. Chodząc po dywanie jednak się ten kurz wbija do środka, jak odkurzacz słabo ssie to w tych dywanach ciagle coś siedzi. Mimo wszystko nie odstraszało mnie to nigdy. Ani fakt posiadania dzieci :D mam nawet dywan pod stołem w jadalni :D i od czasu do czasu pierzemy odkurzaczem piorącym :)

reklama
Dywany to. Ie dla mnie ani żadne wykładziny jestem zwolennikiem gołych podłóg. Mieliśmy kiedyś taki mały dywanik shaggy i wyrzuciłam Górniak młody rozrzucił tam klocki LEGO a ja na nie stanęłam gołą stopą. Ja nie lubię ale jak ktoś chce dywan czemu nie ;-)

Do góry