reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki , wyprawka i inne

Z minky to jest trudna sprawa. Ta tkanina podobno jest oddychająca ale taką gwarancję daje tylko producent oryginalnego minky z usa. A z powodu tego, że minky stał się mega popularny jest juz tyle innych producentow, że ciężko się polapac. A ja osobiscie nie lubię tej tkaniny bo mi się po prostu nie podoba.

reklama
Kasia.zosia mnie w minky wkurza to że nie da się tego prasować a w połączeniu z bawełną już nie jest to fajne. Zresztą sama bawełnę wypiorę na 60 st. A minky już nie.

image.jpeg
A ja dopiero niedawno dowiedzialam sie co to jest to slynne minky :) czytam rozne forum i wiele osob zachwala... A ja przeszukalam dzisiaj caly internet i znalazlam jedna firme ktora produkuje rozki :) taki mi sie podoba.. Tzn uwielbiam takie kolory :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    21,2 KB · Wyświetleń: 774
Oj minky są bardzo różne, i jeśli chodzi o gramaturę i jeśli chodzi o wzór. Jest ten standardowy minky z kuleczkami, jest minky gładki, jest minky w gwiazdki, serduszka, jest minky ze wzorem chevron, jest minky shaggy, jest mikny futerko (z układem np róże). Do wyboru do koloru. Co nie zmienia faktu, że to nadal poliester..

Oryginalny minky ma gramature min 380 (poczatkow produkowali 400). Ja dostalam jeden kocyk z minky i jest beznadziejny. Fajne te wasze rozki, ale ja się raczej nie skusze bo ich nie uzywam. Szukam śpiworkow, jakiegoś otulacza moze.

A mnie się tam minky podoba, bo jest taki milusi :) ale nie mam zamiaru specjalnie chodzić po sklepach i szukać kocyków czy rożków z nim, jak mi się trafi i mi się spodoba to ok ale jeśli nie to na siłę latać po mieście nie będę. Bo na allegro zamawiać nie chcę takich rzeczy, bo już raz kupiłam koc, rzekomo gruby duża gramatura a jak przyszło co do czego to był wyliniały i cienki

Mi się minky bardzo podoba, ale na pewno nie kupię rozka z nim. Jestem tego samego zdania co Jagodka, jak dla mnie jest za ciepły na rożek dla niemowlaka. Mam w domu kilka rzeczy z minky i materiał jest super, ale nie przepuszczalny

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Do góry