reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki ,łózeczka dla naszych pociech

Dziękujemy za komplementy.
A tym podobieńsywem to w końcu nie wiem jak jest, bo jedni mówią, żę wykapany Jacek, drudzy, że Ja a My z Jackiem do siebie niepodobni wcale.

Mieszany mały bączek kochany nam wyszedł :tak:

reklama
Dzieki Z tych co wczesniej pokazywalas tez mi sie ta podobala :-)

I co bylas juz z nia w terenie ? i jak sie sprawdza ?

Na razie tylko w pobliskim parku, bo się bałam awantury.
Ale był uśmiech od ucha do ucha.
Dzisiaj spróbuję skoczyć do sklepu - najbliższy mam 15min.

M. się bardzo spodobało i to On chce noić małą :tak:

Ja troszkę odbiegnę od tematu, bo nie wiem czy już mam obniżyć Amelce łóżeczko :eek: boję się że niedługo złapie sie za szczebelki i zacznie sie podciągać :tak: jak to u Was wygląda???

MALENA super wyglądacie, chyba Izunia polubi noszenie jak Marika. Z tego co ja wiem ABSOLUTNIE nie można nosić dzieci w chuście przodem!!! Cytuje za Klubem Kangura: Nie powinno się umieszczać dziecka w chuście przodem do świata. Takie ułożenie może maluchowi zaszkodzić, ponieważ cały ciężar ciała opiera się na jego kroczu, nóżki zwisają w dół zamiast być w pozycji kucznej, kręgosłup wygina się nienaturalnie, bo jest dociskany klatką piersiową noszącego, nie ma podparcia na dla główki, która jest narażona na wstrząsy, a maluch nie ma możliwości wtulenia się i ucieczki od nadmiaru wrażeń.

Tu link do róznych imprez i warsztatów chustowych, może zainteresowane mamy znajda coś dla siebie, widziałam np. Żory...Nasze imprezy - Klub Kangura
MOLI Marice chyba wygodnie, bo zasypia szybko w chuście, nie zauważyłam, żeby jej uciskało nóżki, raczej chusta pupe podtrzymuje od tyłu. Dla mnie w nosidełku to dziecko jak w pancerzu i wydaje mi się, że mniej wygodnie
WIOLAS u nas od dawna już na dolnym poziomie

Ostatnia edycja:
MALENA super wyglądacie, chyba Izunia polubi noszenie jak Marika. Z tego co ja wiem ABSOLUTNIE nie można nosić dzieci w chuście przodem!!! Cytuje za Klubem Kangura: Nie powinno się umieszczać dziecka w chuście przodem do świata. Takie ułożenie może maluchowi zaszkodzić, ponieważ cały ciężar ciała opiera się na jego kroczu, nóżki zwisają w dół zamiast być w pozycji kucznej, kręgosłup wygina się nienaturalnie, bo jest dociskany klatką piersiową noszącego, nie ma podparcia na dla główki, która jest narażona na wstrząsy, a maluch nie ma możliwości wtulenia się i ucieczki od nadmiaru wrażeń.
MOLI Marice chyba wygodnie, bo zasypia szybko w chuście, nie zauważyłam, żeby jej uciskało nóżki, raczej chusta pupe podtrzymuje od tyłu. Dla mnie w nosidełku to dziecko jak w pancerzu i wydaje mi się, że mniej wygodnie
WIOLAS u nas od dawna już na dolnym poziomie

Najbardziej podoba m się to, że kontakt z dzieckem jest dokładnie taki, jakbym trzymała ją na rękach.
Dzięki za informację o pozycji przodem do świata.
Szkoda, że raz po raz spotykam się z informacją, że można tak nosić.
Mi się podoba to wiązanie "plecaczek".
Będziemy dzisiaj próbować, bo wydaje mi się najlepsze na wyprawę.
Tylko nie wiem, czy mi zaśnie w tej chuście?
Co wtedy z główką? Opiera ją jakoś?

reklama
A to Macio i jego nowy wózeczek :-)

Załączniki

• 100_2899.jpg
    100_2899.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 52
  • 100_2898.jpg
    100_2898.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 52
Do góry