reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MALENA slicznie wygladacie I chusta fajna I na jaka sie zdecydowalas
Przeslij LINKA :-)
NATUSIA czekamy na zdjatka :-)
Przeslij LINKA :-)
NATUSIA czekamy na zdjatka :-)
malena81
mamusia październikowa 08
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Dzieki Z tych co wczesniej pokazywalas tez mi sie ta podobala :-)
I co bylas juz z nia w terenie ? i jak sie sprawdza ?
malena81
Dzieki Z tych co wczesniej pokazywalas tez mi sie ta podobala :-)
Na razie tylko w pobliskim parku, bo się bałam awantury.
Ale był uśmiech od ucha do ucha.
Dzisiaj spróbuję skoczyć do sklepu - najbliższy mam 15min.
M. się bardzo spodobało i to On chce noić małą
MALENA super wyglądacie, chyba Izunia polubi noszenie jak Marika. Z tego co ja wiem ABSOLUTNIE nie można nosić dzieci w chuście przodem!!! Cytuje za Klubem Kangura: Nie powinno się umieszczać dziecka w chuście przodem do świata. Takie ułożenie może maluchowi zaszkodzić, ponieważ cały ciężar ciała opiera się na jego kroczu, nóżki zwisają w dół zamiast być w pozycji kucznej, kręgosłup wygina się nienaturalnie, bo jest dociskany klatką piersiową noszącego, nie ma podparcia na dla główki, która jest narażona na wstrząsy, a maluch nie ma możliwości wtulenia się i ucieczki od nadmiaru wrażeń.
Tu link do róznych imprez i warsztatów chustowych, może zainteresowane mamy znajda coś dla siebie, widziałam np. Żory...Nasze imprezy - Klub Kangura
MOLI Marice chyba wygodnie, bo zasypia szybko w chuście, nie zauważyłam, żeby jej uciskało nóżki, raczej chusta pupe podtrzymuje od tyłu. Dla mnie w nosidełku to dziecko jak w pancerzu i wydaje mi się, że mniej wygodnie
WIOLAS u nas od dawna już na dolnym poziomie
Tu link do róznych imprez i warsztatów chustowych, może zainteresowane mamy znajda coś dla siebie, widziałam np. Żory...Nasze imprezy - Klub Kangura
MOLI Marice chyba wygodnie, bo zasypia szybko w chuście, nie zauważyłam, żeby jej uciskało nóżki, raczej chusta pupe podtrzymuje od tyłu. Dla mnie w nosidełku to dziecko jak w pancerzu i wydaje mi się, że mniej wygodnie
Ostatnia edycja:
malena81
MALENA super wyglądacie, chyba Izunia polubi noszenie jak Marika. Z tego co ja wiem ABSOLUTNIE nie można nosić dzieci w chuście przodem!!! Cytuje za Klubem Kangura: Nie powinno się umieszczać dziecka w chuście przodem do świata. Takie ułożenie może maluchowi zaszkodzić, ponieważ cały ciężar ciała opiera się na jego kroczu, nóżki zwisają w dół zamiast być w pozycji kucznej, kręgosłup wygina się nienaturalnie, bo jest dociskany klatką piersiową noszącego, nie ma podparcia na dla główki, która jest narażona na wstrząsy, a maluch nie ma możliwości wtulenia się i ucieczki od nadmiaru wrażeń.
Najbardziej podoba m się to, że kontakt z dzieckem jest dokładnie taki, jakbym trzymała ją na rękach.
Dzięki za informację o pozycji przodem do świata.
Szkoda, że raz po raz spotykam się z informacją, że można tak nosić.
Mi się podoba to wiązanie "plecaczek".
Będziemy dzisiaj próbować, bo wydaje mi się najlepsze na wyprawę.
Tylko nie wiem, czy mi zaśnie w tej chuście?
Co wtedy z główką? Opiera ją jakoś?
reklama