reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki ,łózeczka dla naszych pociech

minisia dobrze się zastanów
naprawde mega dużo negatywnych opini na temat tego wózka słyszałam
to Wasz wybór ale
4 znajome mają i tylko jedna nie narzeka
a reszta zrzuciła by go z przepaści najlepiej

reklama
Zafascynował mnie ten wątek. W temacie wózków jestem kompletnie zielona i nawet nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Muszę np. doczytać co to znaczy pasy 5-punktowe.

Ale z wstępnych kryteriów to:
- chyba chcę wózek z 4 kolami, jakoś nie mam zaufania do 3-kołowych
- waga - czeka mnie wnoszenie wózka na 2 pietro, więc to ważne
- żeby łatwo go było zlożyć (do bagażnika w aucie)
- musi mieć regulację rączki, żebym mogła sobie ustawić

Najpierw myślałam o wózku 3-funkcyjnym (gondola, spacerówka i fotelik do samochody) ale nie wiedziałam, że są spacerówki z wkładką dla niemowląt! Wózki z adapterami do fotelików samochodowych! Uff - wiem, że nic nie wiem ;-)

Może to idiotyczne pytanie - ale na czym utrzymuje się baldachim do łóżeczka?? to ma jakiś stelarz, czy montuje się do sufitu/ściany?? I czy taki baldachim to tylko ozdoba, czy ma jakieś praktyczne zastosowanie? Mamy tylko 1 pokój więc maluszek będzie z nami, jakby takim baldachimem dało się przysłonić łóżeczko to byłoby super...

I kolejne z serii "głupich" pytań - na ile czasu starcza gondola/spacerówka?
Do ktorego mc życia dziecko wozi się w gondoli? A taka pierwsza spacerowka? Bo ostatnio widziałam tak na oko roczne dziecko, ktore ledwo się już mieściło w 3-kolowej spacerówce. Natomiast troszkę starsze dzieci widzę, że jeżdżą w takich spacerówkach najprostszych, typu parasolka, bez żadnych pompowanych kół i innych bajerów.

Ostatnia edycja:
mika 5 punktowe to znaczy, ze mają pięć pasów dochodzących do zapięcia
2 z góry na ramiona
2 z boków w pasie
1 między nóżkami
o tyle ważne, że jak dziecko jest większe to można tylko w pasie zapinać

baldachim na łóżeczko możesz montować do sufitu - wtedy jest to przeważnie siateczka na komary na przykład
lub do łózeczka na specjalnym stelażu - może to być materiał który osłoni dziecko od światła np.

godola od wózka może być nawet do 8 miesiąca(ja tak używałam bo Mały dużo spał na spacerach a spacerówka to był "kubełek"a więc miał nogi w górze:baffled:jak spał) ale generalnie to do momentu w którym dziecko siedzi samo bo wtedy można je już w spacerówke dać.

spacerówki typu "parasolka"te któr widujesz na ulicy są dobre dla dzieci powyżej roku zazwyczaj. Korzysta się z nich jak spacerówka od wozka jest ciężka albo kiedy liczy się mały rozmiar wózka po złożeniu np. my mamy parasolke na wyjazdy, żeby nam wózek całego bagażnika nie zajmował

co do Twoje przyszłego wózka to podaj koszt przybliżony jaki chcesz na ten cel przeznaczyć to łatwiej będzie coś znaleźć

dziewczyny podają tu dużo fajnych wózków
pooglądaj sobie - może akurat coś Ci zapasuje

uff...mam nadzieje, że pomogłam;-)

Minisia moim faworytem tez z poczatku był conneco V3 ale po poczytaniu paru opinii zrezygnowałam:tak: A co Twoja kumpela o nim sądzi???? długo go już używa???

mika79
Sa_raa ładnei Ci tu wszystko opisała. :tak: Jedynie co moge dodać to jeżeli chodzi o te spacerówki z wkładami to trzeba zwracać uwagę na wielkosc. Bo moja bratowa miała taki właśnie. Rodziłą w październiku i mlautki sie urodził duży wiec krótko jej to służyło na szczescie zima była łągodna i jeżdził opatulony w samej spacerówie;-)
Jak są jakieś pytania wal śmiało:-p

Sa_raa pikny avatarek:rofl2:

Ostatnio napisałam do klientki z allegro bo widziałam ze zakupiła wózek Omega. A o to odp:

witam
wózeczek jest już na miejscu poskładany i po 2 dniu testowania. szwagier mówi, ze naprawdę super i wart dożo więcej. wszytko pasuje i jest jak najbardziej ok jedyny minus to brak instrukcji do montażu fotelika ale nie jest to trudne i sobie poradzili :) kolory świetne (takie same jak na aukcji) dobry materiał, miękkie zawieszanie, poszczególne części: fotelik, gondolka i spacerówka montują sie banalnie prosto jednym ruchem dłoni ale mimo to są bardzo stabilne i nie ma groźby ze wypadną z zaczepu. myślę, że satysfakcjonujący opis w razie pytań postaram sie odpowiedzieć :)
pzdr nik nik

:-p:-p:-p:-p

No mi zamówiłam tą różową w misie! taniej już nie dostane raczej a ta mi sie podoba za taka cene.
Czarna mi się nie chce teraz zdjatko wkleic na caption iT tam skad masz Ty a wklejam BB code tak jak suwaczka nie wiesz co jest??:((

Hmmm cieżko mi powiedziec dlaczego ci nie wychodzi:-( a moze spróbuj inny obrazek. Ewentualnie jak juz nie wyjdzie moge spróbować Ci wkleic ale wtedy byś musiała mi podac na priv hasło do Ciebie. Potem sobie zmienisz. Jakby co daj znać;-)

reklama
Do góry