reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki ,łózeczka dla naszych pociech

reklama
Dokładnie ten co na obrazku. Cóż skoro jedni i drudzy dziadkowie chcą kupować wózek to niech się złożą i kupią jeden.

Wcześniej też myślałam o tym Roanie. Jest bardzo fajny.

co do tego TAKO nowego to nie zły ale kurcze spacerówka kubełek:dry: i koła piankowe:dry:

Sa_raa jeśli chodzi Ci o tako jumper, to gwarantuje, że ten wózek nie ma kubełkowej spacerówki, bo oglądałam go trzy razy :-) i sprawdzaliśmy na naszej córci na jak długo wystarczy. Rozkłada się na płasko, jest regulowany na pasku jak toledo czy atlantic i ma regulowany podnóżek. Naszej prawie dwuletniej córce jeszcze wisały nóżki na siedziąco więc wg mnie miejsca sporo. A dostępne są dwie wersje z kołami piankowymi i pompowanymi. I od atlantica i toledo jest trochę mniejszy po złożeniu. Jest jakby poprawioną wersją tych wózków.

Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe...

Marma fajny wózeczek, ale dla mnie poza zasięgiem

My w końcu po zwiedzeniu chyba wszystkich sklepów z wózkami w Krakowie, czytaniu na forach i rozmowach ze znajomymi zdecydowaliśmy się na wózek.

Wybór padł na wózek VEDI firmy JEDO, ponieważ spełnił najwięcej moich oczekiwań :)
- tylne koła pompowane, przednie skrętne (choć nie pompowane)
- zarówno gondolę jak i spacerówkę mogę założyć przodem i tyłem do kierunku jazdy
- dodatkowo mam przekładaną rączkę - przełożenie jest proste, nie muszę nawet składać budki
- budka ma wywietrznik, okienko do podglądania maluszka i cicho się zamyka
- duuża gondolka (ok.35 cmx80 cm) - zależało mi na sporej gondolce, żeby dziecku opatulonemu w zimie było w niej wygodnie, gondolka ma też podnoszone oparcie
- gondolka i spacerówka łatwo się zakładają na stelaż - to dla mnie ważne, bo pewnie czasem będę wypinać gondolkę z śpiącym dzieckiem a stelaż zostawiac na dole
- sam wózek łatwo składa się do bagażnika, koła można ściągnąć
- dobrze mi się nim prowadziło w sklepie, łatwo skręca, całkiem fajnie się go podbija
- oczywiście regulowana rączka (łamana) - ale to chyba już standard w większości wózków
- głęboki koszyk pod wózkiem - zakupy mi nie wypadną
- można na nim zamontować fotelik Maxi-Cosi
- no i cena za wózek(gondola+spacerówka) z adapterami do fotelika zapłacę jakieś 1100-1200 zł

Wadą wózka może jest waga - 16,5 kg (X-lander XA miał 14,5) ale przy innych jego zaletach tak bardzo nie będzie mi to przeszkadzać :) Będę zostawiać w wózkowni :)

A wózek wygląda tak
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: VEDIprzekładana rączka

reklama
Piekne te wozki:tak:
ja chyba bede ostatnia pazdziernikowa mamusia ktora nie ma wybranego wozka:-(caly czas sie waham. mysle o Tako . tylko ostatnio zmylila mnie troche rozmowa z kolezanka ktora ma 3 letnie dziecko. powiedziala mi ze nie warto kupowac wozka z pompowanymi kolami, bo to przeklenstwo wazy dyzo wiecej, a jesli ma byc tylko po to zeby ladnie wygladac to bez sensu, a wozki przeciez teraz maja dobre amortzatory jesli chodzi o kregoslup dziecka. powiedziala mi tez ze lepiej kupic uzywana gondole, a pozniej spacerowke, bo te wielofunkcyjne sa za ciezkie i ze bede miala tych kilogramow i tak serdecznie dosyc. wiec teraz nie wiem czy lepiej kupic wielofunkcyjny, czy osobno...no i jakie kola...
dziewczyny doradzcie prosze, bo w koncu kupie chuste i bede dziecko na rekach nosic:)
aaa i pytanko dotyczace tych chust..co o nich myslicie?to bardziej na lato pewnie nie?sorki ze takie glupie pytania zadaje ale to moje pierwsze dzidzi i boje sie ze cos glupiego kupie:sorry2:

Do góry