reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki ,łózeczka dla naszych pociech

reklama
Dokładnie ten co na obrazku. Cóż skoro jedni i drudzy dziadkowie chcą kupować wózek to niech się złożą i kupią jeden.

Wcześniej też myślałam o tym Roanie. Jest bardzo fajny.

co do tego TAKO nowego to nie zły ale kurcze spacerówka kubełek:dry: i koła piankowe:dry:

Sa_raa jeśli chodzi Ci o tako jumper, to gwarantuje, że ten wózek nie ma kubełkowej spacerówki, bo oglądałam go trzy razy :-) i sprawdzaliśmy na naszej córci na jak długo wystarczy. Rozkłada się na płasko, jest regulowany na pasku jak toledo czy atlantic i ma regulowany podnóżek. Naszej prawie dwuletniej córce jeszcze wisały nóżki na siedziąco więc wg mnie miejsca sporo. A dostępne są dwie wersje z kołami piankowymi i pompowanymi. I od atlantica i toledo jest trochę mniejszy po złożeniu. Jest jakby poprawioną wersją tych wózków.

Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe...

Marma fajny wózeczek, ale dla mnie poza zasięgiem

My w końcu po zwiedzeniu chyba wszystkich sklepów z wózkami w Krakowie, czytaniu na forach i rozmowach ze znajomymi zdecydowaliśmy się na wózek.

Wybór padł na wózek VEDI firmy JEDO, ponieważ spełnił najwięcej moich oczekiwań :)
- tylne koła pompowane, przednie skrętne (choć nie pompowane)
- zarówno gondolę jak i spacerówkę mogę założyć przodem i tyłem do kierunku jazdy
- dodatkowo mam przekładaną rączkę - przełożenie jest proste, nie muszę nawet składać budki
- budka ma wywietrznik, okienko do podglądania maluszka i cicho się zamyka
- duuża gondolka (ok.35 cmx80 cm) - zależało mi na sporej gondolce, żeby dziecku opatulonemu w zimie było w niej wygodnie, gondolka ma też podnoszone oparcie
- gondolka i spacerówka łatwo się zakładają na stelaż - to dla mnie ważne, bo pewnie czasem będę wypinać gondolkę z śpiącym dzieckiem a stelaż zostawiac na dole
- sam wózek łatwo składa się do bagażnika, koła można ściągnąć
- dobrze mi się nim prowadziło w sklepie, łatwo skręca, całkiem fajnie się go podbija
- oczywiście regulowana rączka (łamana) - ale to chyba już standard w większości wózków
- głęboki koszyk pod wózkiem - zakupy mi nie wypadną
- można na nim zamontować fotelik Maxi-Cosi
- no i cena za wózek(gondola+spacerówka) z adapterami do fotelika zapłacę jakieś 1100-1200 zł

Wadą wózka może jest waga - 16,5 kg (X-lander XA miał 14,5) ale przy innych jego zaletach tak bardzo nie będzie mi to przeszkadzać :) Będę zostawiać w wózkowni :)

A wózek wygląda tak
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: VEDIprzekładana rączka

reklama
Piekne te wozki:tak:
ja chyba bede ostatnia pazdziernikowa mamusia ktora nie ma wybranego wozka:-(caly czas sie waham. mysle o Tako . tylko ostatnio zmylila mnie troche rozmowa z kolezanka ktora ma 3 letnie dziecko. powiedziala mi ze nie warto kupowac wozka z pompowanymi kolami, bo to przeklenstwo wazy dyzo wiecej, a jesli ma byc tylko po to zeby ladnie wygladac to bez sensu, a wozki przeciez teraz maja dobre amortzatory jesli chodzi o kregoslup dziecka. powiedziala mi tez ze lepiej kupic uzywana gondole, a pozniej spacerowke, bo te wielofunkcyjne sa za ciezkie i ze bede miala tych kilogramow i tak serdecznie dosyc. wiec teraz nie wiem czy lepiej kupic wielofunkcyjny, czy osobno...no i jakie kola...
dziewczyny doradzcie prosze, bo w koncu kupie chuste i bede dziecko na rekach nosic:)
aaa i pytanko dotyczace tych chust..co o nich myslicie?to bardziej na lato pewnie nie?sorki ze takie glupie pytania zadaje ale to moje pierwsze dzidzi i boje sie ze cos glupiego kupie:sorry2:

Do góry