reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Wydaje mi sie ze jesli pudla sa wyskokie i stabilnr to zda to egzamin. Chociaż pewniejsze wydaje się być pralka ale nie każdy ma w łazience...

reklama
z pralka nie da rady, chyba ze faktycznie stol tylko mamakulka maz ci bedzie musial nosic na poczatku bo wanienka pelna wody to chyba za ciezkie na miesnie brzucha po ciazy

Ja przy córce bralam na stół do pokoju ze wzgledu na brak miejsca w łazience zanosilam samą wanienke i w czajniku nosilam wode jak bylam sama a do wylania zostawialam mężowi chyba ze go nie bylo i wiedzialam ze rano nie wróci to wylewalam na raty duzym kubkiem sama nie nosilam ze względu na ciężar:-)

Kurczę ta sielanka i dobrostan z facetami pewnie minie, wraz z ciążą i gdzieś 3miesiącami po.... hehe podaj loda, pozmywasz, pojedziesz po zakupy? :-)

moj mi zawsze latal po wszystko do sklepu i podawal rzeczy wiec o to sie nie martwie :D ale sam mowi ze juz sie doczekac nie moze az bedzie po pologu i zmywac i podlogi ogarniac bedziemy 50/50 bo nie znosi tego robic a teraz musi caly czas :D

ja mysle by wanienkę w sypialni na łóżku stawiać, na prześcieradło duży ręcznik, na to wanienka a obok gotowy przewijak z ręczniczkiem ;)
Nie wiem czy to nie bedzie za nisko dobrze jak wanienka jest wyzej zebysmy nie musialy sie nachylac bo po porodzie nasz kregoslup wraca do poprzedniego ksztaltu i takie nachylanie jest niewskazane

reklama
Wanienka musi być na dobrej wysokości. Inaczej popadamy :-) bez stojaka nie wyobrażam sobie kąpieli. Przy synku na początku uważałam, że to zbędne. Do 3 mycia :-) zamiast być spokojną, to miałam dodatkowy dyskomfort spowodowany złą pozycją ciała. I nie nosimy wanienki z wodą! Błagam:-)

Do góry