reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
w sutkach nie polecam zaluje, ze mialam ;p powiedz mezowi ze potem malo co mozna robic :D ja zostalam przy tunelach 5 boje sie, ze mi sie uszy odegna przy wiekszych moj mial 20 i srednio to wygladalo, teraz zszedl do 10mm i dalej sredniaweczka a przestala sie skora schodzic ;p wiec ja jestem za umiarem :D

ten pod jezykiem moj ulubiony mam 8lat i nigdy go nie wyjme :d

Widzę że wiele z was lubi kolczyki :D Ja miałam smile tylko :p Bo jak chciałam inne to mąż marudził że nie bo mu się źle kojarzą ;) ale za to w uszach mogę mieć ile chce, choć na razie tylko 5 dziurek. Tunele mi sie nie podobają :hmm:...a w sutkach bym się chyba nie odważyła :laugh2:

@papercut - kosmiczne te majtki :D ja jakieś inne mam, z apteki jednorazowe niebieskie i zielone chyba 5szt. w paczce, w sumie ich nie rozkładałam, ale chyba to zrobię by wiedzieć na co sie szykować :laugh2:

Trochę głupie te nakazy w szpitalach, by chodzić bez bielizny...jak sie plami to przecież tak nie można funkcjonować :D Mój szpital na szczęście stał się troche bardziej cywilizowany i ostatnio jak byłam to nawet mogłam w swojej piżamce i bieliźnie leżeć :D

Widzę że nawet pieluchy już kupujecie...chyba na ostatnią chwilę je zostawię, jakoś tak głupio mi teraz kupować, a po nie najwyżej mąż będzie leciał jak ja trafie wcześniej do szpitala ;p

Kamcia Twoja mama się postarała ;) dziś wysłali mi paczkę z materiałami już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą i będę mogła uszyć swoje gadżety :D gorzej jak mi jakieś paskudztwa wyjdą :laugh2:

Paper a twoje matki są wysokie czy takie jakby biodrówki? Przy cc polecam wysokie bo te krótsze mogą wrzynać się w ranę, przynajmniej u mnie tak było.

Co do majtek poporodowych to wygladaja nieciekawie, ale sa przydatne. Pamietam z pierwszej ciazy, ze polozna zalecala te sieteczkowe a nie takie z materialu (flizeliny czy czegos takiego). Przy chodzeniu na pewno zycie ulatwiaja bo krew nie plynie. A jak sie nie drepcze tp zdecydowanie bez bielizny bo szybko sie goi. I ulge przynosi tantum rosa - najlepiej zabrac ze soba 2-3 saszetki i mala butelke z dziubkiem do polewania rany.
Co do pielegnacji pepuszka - owszem octanisept jest bardzo dobry, ale jak juz ktos zzauwazyl, nie wysusza. Szczegolnie ze bedziemy rodzic w cieplym okresie... Mialam to z synem - stosowalismy octanisept a pepuszek nic. Polozna powoedziala zeby kupic spirytus. No i faktycznie - rach ciach byl suchy i odpadl. Wiec bede miala jedno i drugie:)

Co do majtek to widzę, że co szpital to inna moda. Dzisiaj byłam u koleżanki, która rodziła na początku maja i mówiła, że czytając listy rzeczy potrzebnych do szpitala kupiła milion par różnych majtek siateczkowych jedno i wielorazowych, a ostatecznie i tak jej mąż musiał jej przywieźć bawełniane- bo takie sobie życzyli w szpitalu :-D

reklama
kamcia śliczna ta pościel, brawa dla Babci!!!!!

widzę, że gemini przeżywa oblężenie :) ja mam tą aptekę u mnie w mieście, ale i tak przez internet zamawiam :)

Ja do pępuszka stosowałam okazjonalnie octenisept, u nas odchodzi się właśnie od stosowania spirytusu i jeśli nic się nie dzieje z pepkiem, to nie ma potrzeby używania czegokolwiek, ważne tylko żeby długo nie moczyć pępka w wannie. Taka szkoła u mnie panuje :) Ale pamiętam, że po porodzie sn polali mnie tam octeniseptem z takiej dużej butli :) Z resztą ja go bardzo lubię i używam jak np. syn się skaleczy.

Dzisiaj przyszedł do mnie rożek/kołderka, zamawiałam na allegro. Zależało mi żeby nie miał rzepa, tylko i wyłącznie pasek do wiązania (a taki rożek niełatwo znaleźć). Jest cudny i zapłaciłam tylko 25 zł z przesyłką :)
Polecam Link do: Becik Rożek Dziecięcy szarfa pasek wzory HIT MATA

Do góry