reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
w sutkach nie polecam zaluje, ze mialam ;p powiedz mezowi ze potem malo co mozna robic :D ja zostalam przy tunelach 5 boje sie, ze mi sie uszy odegna przy wiekszych moj mial 20 i srednio to wygladalo, teraz zszedl do 10mm i dalej sredniaweczka a przestala sie skora schodzic ;p wiec ja jestem za umiarem :D

ten pod jezykiem moj ulubiony mam 8lat i nigdy go nie wyjme :d

Widzę że wiele z was lubi kolczyki :D Ja miałam smile tylko :p Bo jak chciałam inne to mąż marudził że nie bo mu się źle kojarzą ;) ale za to w uszach mogę mieć ile chce, choć na razie tylko 5 dziurek. Tunele mi sie nie podobają :hmm:...a w sutkach bym się chyba nie odważyła :laugh2:

@papercut - kosmiczne te majtki :D ja jakieś inne mam, z apteki jednorazowe niebieskie i zielone chyba 5szt. w paczce, w sumie ich nie rozkładałam, ale chyba to zrobię by wiedzieć na co sie szykować :laugh2:

Trochę głupie te nakazy w szpitalach, by chodzić bez bielizny...jak sie plami to przecież tak nie można funkcjonować :D Mój szpital na szczęście stał się troche bardziej cywilizowany i ostatnio jak byłam to nawet mogłam w swojej piżamce i bieliźnie leżeć :D

Widzę że nawet pieluchy już kupujecie...chyba na ostatnią chwilę je zostawię, jakoś tak głupio mi teraz kupować, a po nie najwyżej mąż będzie leciał jak ja trafie wcześniej do szpitala ;p

Kamcia Twoja mama się postarała ;) dziś wysłali mi paczkę z materiałami już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą i będę mogła uszyć swoje gadżety :D gorzej jak mi jakieś paskudztwa wyjdą :laugh2:

Paper a twoje matki są wysokie czy takie jakby biodrówki? Przy cc polecam wysokie bo te krótsze mogą wrzynać się w ranę, przynajmniej u mnie tak było.

Co do majtek poporodowych to wygladaja nieciekawie, ale sa przydatne. Pamietam z pierwszej ciazy, ze polozna zalecala te sieteczkowe a nie takie z materialu (flizeliny czy czegos takiego). Przy chodzeniu na pewno zycie ulatwiaja bo krew nie plynie. A jak sie nie drepcze tp zdecydowanie bez bielizny bo szybko sie goi. I ulge przynosi tantum rosa - najlepiej zabrac ze soba 2-3 saszetki i mala butelke z dziubkiem do polewania rany.
Co do pielegnacji pepuszka - owszem octanisept jest bardzo dobry, ale jak juz ktos zzauwazyl, nie wysusza. Szczegolnie ze bedziemy rodzic w cieplym okresie... Mialam to z synem - stosowalismy octanisept a pepuszek nic. Polozna powoedziala zeby kupic spirytus. No i faktycznie - rach ciach byl suchy i odpadl. Wiec bede miala jedno i drugie:)

Co do majtek to widzę, że co szpital to inna moda. Dzisiaj byłam u koleżanki, która rodziła na początku maja i mówiła, że czytając listy rzeczy potrzebnych do szpitala kupiła milion par różnych majtek siateczkowych jedno i wielorazowych, a ostatecznie i tak jej mąż musiał jej przywieźć bawełniane- bo takie sobie życzyli w szpitalu :-D

reklama
kamcia śliczna ta pościel, brawa dla Babci!!!!!

widzę, że gemini przeżywa oblężenie :) ja mam tą aptekę u mnie w mieście, ale i tak przez internet zamawiam :)

Ja do pępuszka stosowałam okazjonalnie octenisept, u nas odchodzi się właśnie od stosowania spirytusu i jeśli nic się nie dzieje z pepkiem, to nie ma potrzeby używania czegokolwiek, ważne tylko żeby długo nie moczyć pępka w wannie. Taka szkoła u mnie panuje :) Ale pamiętam, że po porodzie sn polali mnie tam octeniseptem z takiej dużej butli :) Z resztą ja go bardzo lubię i używam jak np. syn się skaleczy.

Dzisiaj przyszedł do mnie rożek/kołderka, zamawiałam na allegro. Zależało mi żeby nie miał rzepa, tylko i wyłącznie pasek do wiązania (a taki rożek niełatwo znaleźć). Jest cudny i zapłaciłam tylko 25 zł z przesyłką :)
Polecam Link do: Becik Rożek Dziecięcy szarfa pasek wzory HIT MATA

Do góry