reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

angelika no wlasnie czytalam ze potrafia zameczyc cycka i wtedy wlasnie smoczek, to moze jednak kupie :D

reklama
Smoczek uratował moje cycki :-). Choć nie zaprzyjaźniła sie ze smoczkiem ale jak była zmęczona to dała sie oszukać :-).

Ja podawałam herbatkę koperkową, notabene z Babydream ma łapkę w górę na "czytaj skład.pl" :)
Dziewczyny chyba już było o wkładkach laktacyjnych, ale nie pamiętam jakie polecałyście ,
macie czy słyszałyście o faworytach ?? bo zawsze niekoniecznie cena idzie w parze z jakością ;)

Odnośnie rozmowy o butelkach-nie wytrzymałam i kupiłam zestaw Tommee Tippee.
W środku są dwie butelki 260 ml,jedna 150 ml,dwa dodatkowe smoczki i smoczek wraz z zawieszką. Dokupiłam odrazu szczoteczkę do mycia-rozkłada się a wewnątrz taki "pędzelek" dla dokładnego czyszczenia smoka.
No i tym sposobem mam jeden 'problem' z głowy,a zapewne niebawem znajde sobie nowy ;)
Dostałam jeszcze przesyłkę od marki Hipp-taka teczuszka,dość solidna,a w środku książeczka z poradami,próbka chusteczek i naklejka do samochodu. Już myślałam że to ściema z tymi gadżetami a tu prosze,jednak wysyłają.

Załączniki

• 20160525_114333.jpg
    20160525_114333.jpg
    540,2 KB · Wyświetleń: 106
  • 20160525_113133.jpg
    20160525_113133.jpg
    394,7 KB · Wyświetleń: 102
  • 20160525_113149.jpg
    20160525_113149.jpg
    369,8 KB · Wyświetleń: 109
Na bebi klub tez się dostaje . Ja dostałam teczkę x2 kocyk sensorek i opakowanie na książeczkę zdrowia.

Ej co myślicie o poduszkach dla noworodka? Bo szyje pościel właśnie i myślałam żeby machnąc taka płaska zupełnie do kompletu...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja słyszałam że na początku nie powinno się nic dawać,na warsztatach "Bezpieczny maluch" prowadzący mówił że dziecku brak poduszki nie stanowi,bardziej jest to "psychiczny komfort" rodziców.Polecał że w razie trudności "narysować" poduszke na prześcieradełku.
Osobiście nie planuje dawać nic na początek,aczkolwiek chcę kupić zestaw kocyk+płaska podusia na zaś.Jak malutka podrośnie to napewno sie przyda.

reklama
Do góry