reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

Columbina mnie też te trzykołowe nie przekonywały, jedynie jak byłam na urlopie w Polsce to spotkałąm się z kumpelą która ma kilkumiesięcznego synka i właśnie wózek trzykołowy z tym że to przednie koło było podwójne i prowadziło się naprawde fajnie :tak: a i tak na czterech kółkach kupujemy, chyba jestem tradycjonalistką:-D

reklama
upatrzyliśmy taki ze względu na to że jako spacerówka może posłużyć jeszcze naszemu synkowi bo nasza obecna parasola ledwo zipie, ma małe pipki kółka i dla mnie wybrać się gdzie kolwiek nim to katorga. a Mały jeszcze nie jest w stanie dłużej sam pochodzić i po czasie trzeba go nieść albo słuchać marudzenia. w tych 3 kołowcach jakoś tak lepiej wygląda 2,5 letnie dziecko niż w tych 4, i jakoś tak niżej. więc skupiliśmy się na takim. do stycznia sobie by pojeździł, a później zmiana na gondolkę i jeździ drugie. i albo dostawka do tego dla starszego albo nie wiem, sanki doczepie i będziemy jeździć :-D a może mój starszak nieco silniejszy i podoła na większych trasach.
nie wiem czy dobrze wydumaliśmy ale kupować teraz dwa wózki to też nie lada wydatek, a kupić drugą tańszą parasolkę to bez sensu bo mi zależy na dużych pompowanych kołach a w tych wiadomo jakie...
nie mamy auta i głównie chodzimy, jeździmy autobusem, tramwajem albo metrem, a i w jedno miejsce nawet pociągem. i tak od jednego do drugiego, chodniki, krawężniki, zajoba można dostać z tą parasolką. :dry:
jutro idziemy obejrzeć jednego, spacerówka + gondolka osłonki, folijki od deszczy moskitiery i jeszcze jakieś tam duprele, chcą 600 do negocjacji więc zobaczymy. cena w miarę ale najważniejsze to czy nie będzie mi jeszcze gorzej niż z obecnym. no i jaka jest ta gondolka.

się rozpisałam :zawstydzona/y:

swoją drogą to mało tych 3 kołowców. tych tradycyjnych to jest tyle że nie wiadomo na co patrzeć :tak:

Deszczyk mi się jakoś 3-kołowe wózki nigdy nie podobały. Najważniejsze, by dla Was był wygodny.

Dziewczyny co sądzicie o foteliku recaro young profi plus z bazą? Zastanawiam się nad kupnem używanego i się zastanawiam, czy dobrze wybrałam :zawstydzona/y:

witam dzis szukałam wózków patrzyłam na urzywane ,
wózek hauck shopper DSC_0025wozek.jpgDSC_0029.jpg co o nim sądzicie

Dotka to też mój faworyt :D a decydujesz się na fotelik x-car czy maxi-cosi? no i jaki kolorek ci w oko wpadł? :-) słyszałam że x-move jest najlepszy na zimę - moja kumpela miała i baaardzo go sobie chwaliła ;-) co oczywiście nie znaczy że inne są złe tylko po prostu o tym znam kilka opinii jeżeli chodzi o niezawodność i w ogóle funkcje ;-)

ja wczoraj go w sklepie poogladalam, poskladalam go - skladanie bajecznie proste, wpinanie wypinanie gondoli, spacerowki po prostu bajka :) pobawilam sie nim i podoba mi sie ten trkusowy kolorek bedzie uniwersalny dla kolejnego bobo :) a foteliki te x-car slyszalam ze kiepckie mi sie podoba albo ten maxi-cosi citi albo ten cabrio-fix z daszkiem w oparciu :)

No ja właśnie na temat fotelika słyszałam złe opinie.. x-car podobno jest ciężki i niewygodny zarówno dla rodziców jak i maluszka.. też prawdopodobnie będzie maxi-cosi.. najważniejsze o czym mi koleżanka mówiła to to że gondolka ma taki kołnierzyk że niuni nie będzie wiało prosto w buźkę - podobno super się zimą sprawdza! a ja właśnie też decyduję się na x-landera bo też mam nadzieję że dla drugiego dzieciaczka posłuży.. widziałam ten wózek jak wygląda po jednym dziecku i na prawdę super stan - nie rdzewieje, ogromna ilość elementów nadaje się do prania a nawet jak się jakimś cudem dziura zrobi czy coś mega nie do prania to można pokrowce wymienne kupić;-) zastanawiałam się też nad maxi cosi mura ale jakoś x-lander wygrywa :-) chociaż jeżeli quinny miałby inne koła - przede wszystkim cztery duże pompowane to też mi wpadł w oko ;-) powodzenia w polowaniu na wózki ;-)

A Tobie jaki kolorek sie podoba?
tez slyszalam ze to solidne wozki i ze jak sie planuje w przyszlosci kolejnego potomka to warto zainwestowac w niego kase, wydatek nie maly ale to na pare lat inwestycja :)

reklama
No ja jak najbardziej jestem za tym fioletowo-szarym.. czyli europe jak się nie mylę..
Widziałam ten kolorek na żywo i jakoś przypadł mi do gustu tym bardziej że małej kupuję różowy kocyk więc slicznie moim zdaniem się będzie komponowało ;-) a jak drugie moje maleństwo kiedyś okaże się chłopcem to kupię tylko niebieski kocyk i też będzie pasować ;-) tak szczerze mówiąc to mi się każdy kolor na żywo spodobał - są takie intensywne i jakoś do gustu mi przypadły.. ja nie kupię niebieskiego bo kumpela ma, ani pomarańczowego bo siostra miała innej firmy ale też pomarańczowy.. więc zdecydowaliśmy się prawdopodobnie na ten fiolecik ;-) X-LANDER X-MOVE XMOVE 2012 2w1+GONDOLA+ŚPIWOREK (2628484075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nad niebieskim też się zastanawiałam dość intensywnie ale mam jeszcze troszkę czasu żeby decyzję podjąć :-)

Do góry