reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

a ja wlasnie znalazlam pol reklamowki ciuszkow po Jagodce - zlozylam wsjo do kupy - i podzielilam na do 3 mies i po 3 mies

i do 3 mies mam
10 pajacykow-pizamek
4 pizamki dlugie bez nogawek z rekawiczkami wywijanymi (takie sukmany;-))
2 spioszki
3 polspioszki
10 bodziakow na krotki rekaw
2 bodziaki na dlugi rekaw
4 bluzeczki na dlugi rekaw
3 pary spodenek
2 sukienki
3 czapeczki
2 sweterki i 1 bluze

i juz wiem ze robie sobie zakaz zakupow:blink:

reklama
Milka no to masz dobrze zawsze przyoszczędzisz:tak: ja też zostawię sobie ciuszki po małym bo planujemy trójkę więc będzie miał kto nosić:-D

A ja ostatnio sobie myślałąm, żeby te ubranka dla maluszka powoli zacząć pakować- tak na wszelki( nie wybieram się jeszcze - ale kto wie) A wy kiedy pakujecie torbę do szpitala??

ja jeszcze nawet nie popralam:zawstydzona/y:

poczekam na ladna pogode i bede prala suszac w cieplym slonku, od razu poprasuje i beda swieze. Narazie sie za to nawet nei biore
A torbe bede pakowala po 36 tc

Magdziarka, ja nawet jeszcze nie odebrałam ciuszków od koleżanki, której je pożyczyłam. Przy Wojtku torbę chyba spakowałam jakoś miesiąc przed porodem, czyli koło 36 tygodnia.

Mam taki sam dylemat jak Wy:-D w czym zabrać maluszka. I chyba zrobię tak jak napisała Milkaaa, że naszykuję dwa zestawy jeden cieplejszy troszkę i drugi lżejszy. Bo tak sobie myślę, że jak mężuś mi przywiezie tak sam od siebie to mogę się przerazić:szok:
Zestawienie ubranek podobne do Milki:-D Pamiętam jak teściowa kazała mi wziąć do szpitala becik taki puchowy, a był czerwiec i ciepło. Jak powiedziałam, że rzeczy dla Kacpra są już spakowane i nic nie biorę to się obraziła. Bo w tym jej córka zabierała swoje dziecko ze szpitala (18 lat wcześniej) i ona by chciała, żeby i Kacper miał taki prześliczny becik. Masakra.

Co do torby to ja dla siebie spakuję ją za niedługo (za ok. 2 tyg.) niech sobie stoi bo po wczorajszym uświadomiłam sobie, że nic nigdy nie wiadomo. Dla maluszka na wyjście spakuję później gdzieć ok. 36t.c. Bo do szpitala nie potrzebuję mieć żadnych rzeczy wszystko dzieci dostają szpitalne.

Niby jeszcze 2 i pół miesiąca ale jakoś mnie top przeraża że tyle jeszcze do zrobienia. Mam jakieś dziwne przeczucie że tym razem urodzę wcześniej :szok: choć nic na to nie wskazuje. Dobrze że pogoda ładna , słonko świeci ,a my wybieramy się po rower dla starszej . Ciekawa jestem kto go będzie znosił z 3 piętra :szok: Najważniejszy jest jednak dla niech ruch a reszta się jakoś poukłada.

Ja tez bede Agusia pakowac wczesniej torbe ale mam nadzieje wytrzymac do 36 tyg. Przy Kubie nic bym nie miala ale w 35 tyg. na wizycie lekarz powiedzial ze za tydzien widzimy sie na porodowce. Bylam w ladnym szoku i dokladnie za tydzien odeszly mi wody. Ale moje lozysko sie szybciej zestarzalo.

A to moje dzisiejsze zakupy w PEPCO
body za ok 5 zł szt, pajac za ok. 8 zł, czapeczki po ok 3 zł szt, skarpetki po 2 zł, półśpiochy, kaftanik po ok 5-6 zł.

Dzięki Mata za namiary na ten sklep:-D pewnie jeszcze nie raz go odwiedzę:tak:

reklama
Co do pakowania rzeczy do szpitala to myślę, że zrobię to między 34-36 tc. Muszę jeszcze kupić ciuchy dla siebie, koszule, kapcie, kosmetyki dla małego i siebie itp.
Chcę kupić koszule rozpinane z przodu:tak:

Do góry