reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Marta, ja miałam chyba 5 pajaców (głównie do spania - wszystkie 62) i chyba 7 zmian na dzień (5 bodziaków - głównie 62, 2 koszuli i 2 kaftaniki - 56). I to były podstawowe ciuszki na początek - wystarczyło. Potem jakieś spodenki, rajstopki na sierpień, wrzesień, jakaś bluza.

Ja też szydełkowałam w ciąży z Wojtkiem - zrobiłam mu sweterek.:-) Ale zabrałam się za to pod sam koniec ciąży, jak poszłam na zwolnienie (jakoś w 9 miesiącu).

Sudokrem rzeczywiście świetny, ale my używaliśmy tylko wtedy, jak coś Wojtkowi wyskoczyło (bardzo rzadko). A tak na co dzień to linomag.

reklama
A ja juz kończę jedną część sweterka :-) jak dobrze pójdzie, to jeszcze jeden wieczór i będę się mogła Wam pochwalić tym co zrobiłam ;-)

Mata swietnie z tym sweterkiem. ja to ci az zazdroszcze, ze masz na to czas. Ja tez bym chciala, ale wiadomo praca dom i dwojka dzieci.... ach czasem nawet nie mam kiedy sie wyspac. Ale moze koniec ciazy pojde na zwolnionko to wtedy znajde troszke czasu. Jak nie utkne w ogrodku!!!!:-)

Mata koniecznie pochwal się swoim dziełem:tak::tak::tak:

Jeśli chodzi o Sudocrem to tylko go uzywałam i byłam bardzo zadowolona.

A odnośnie wyprawki na 56cm. To wydaje mi się że po 5-6 szt body pajacyków czy śpiochów wystarczy. Ja bynajmniej tyle posiadam do tego jakieś bluzeczki mam i spodenki. Dzidzia szybko wyrośnie z tego rozmiaru.

Z tym rozmiarem 56 to ja juz sie nie pisze. Lola ledwo porodzie sie w niego wcisnela... A Bart od razu na 62. A rzekomo kazde kolejne dziecko coraz wieksze - nas sie sprawdza M- 3250g i 54cm, L- 3650g i 57cm, B - 4050g i 58cm....

moja też miała 57 cm i nosiła może z tydzień 56 , lepiej potem doupić pare sztuk niż wyrzucać kasę w błotko

Z tym rozmiarem 56 to ja juz sie nie pisze. Lola ledwo porodzie sie w niego wcisnela... A Bart od razu na 62. A rzekomo kazde kolejne dziecko coraz wieksze - nas sie sprawdza M- 3250g i 54cm, L- 3650g i 57cm, B - 4050g i 58cm....

Asiu strach pomyslec jaka teraz duza dzidzia w tobie siedzi;-):-D
ja dostalam tyle rzeczy od siostry ze juz sama nie wiem czego ile mam.
dzis korzystam z pomocy mezusia i jade w miasto za pieluszkami i akcesoriami dla dzidzi.przy okazji podenerwuje sie nad wyborem wozka;-):-D

reklama
Wybaczcie że wrócę do tematu wózków. Ciekawi mnie czy już się zdecydowałyście na jakiś konkretny model bo ja cały czas szukam i w gruncie rzeczy sama nie wiem czego chcę. Raz podoba mi się taki nastepnym razem inny. Zastanawiam się czy też macie dylemat. A może któraś jest już w posiadaniu bryki:-D

Do góry