reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
A ja uzywalam namietnie alantan krem i alantan masc... sudokrem sie nie sprawdzil, no ale mialam najlepsza masc pod sloncem - desitin (ze Stanow); dla porownania sudocream mam 15% cynk a desitin ma go 40%.

Przejrzałam sobie dzisiaj sierpnióweczki i jestem w szoku, bo sporo dziewczyn ma już prawie kompletną wyprawkę :szok:
A mój mężulek jak jest nastawiony na maj/czerwiec, tak jest :angry: muszę zacząć po mału wybijać mu to z głowy :tak: nawet teściowa mówi, że do maja to będzie trzeba kupić jaknajwięcej rzeczy.
Na razie moje przygotowania są na etapie robienia sweterka na drutach dla szkrabka :sorry2: wiem, że będzie ciepło itd. ale zawsze już coś będę miała i będę tym męża szczuła :-D;-) a tak poza tym to zamówiłam sobie książkę o szydełkowaniu, bo ponoć łatwiej się szydełkuje niż robi na drutach, tylko że jak do tej pory nie mogłam się nauczyć szydełkowania :baffled:

Ty go lepiej zacznij poganiać, co prawda jest jeszcze czas ale przecież możesz urdzić i 2 tyg przed terminem, będziesz już coraz bardziej ociężała a to wszystko trzeba jeszcze uprać i uprasować. Ja już też pewnie byłabym bardziej do przodu gdyby nie to że cały czas pracuje i brakuje mi na to czasu. Dziś zakupiłam fotelik używany od kolegi z pracy :-)

Marta gratuluje samozaparcia w dzierganiu. Ja dla corki robilam i sweterek i rozne cuda. Teraz jakos nie mam do tego weny.. nawet moje szydelkowanie porzucilam.. zawsze na wielkanoc robilam nowa serwetke do koszyczka a w tym roku nic. .. Szydelko chyba jest prostsze niz druty , i szybciej sie robi.. ...
Kasiu ja oprocz woplnego miejsca w szafie tez jeszcze nic nie zrobilam czekam na ladna pogode zeby ciuszki wysuszyc na dworze. ..

Ja na razie zbieram ciuszki i wkładam do szafy ,ale muszę je po swojemu uprać , uprasować i znaleźć przed wszystkim na to wszystko miejsce :szok::szok::szok:.
A i jeszcze pójść muszę do piwnicy i przejrzeć ciuchy po małej:szok::szok::szok:

Ja jeszcze nic nie mam, choć już bym chciała buszować po sklepach i rzeczywiście później może być trudniej z tym brzuuuuuuchem:-D muszę poczekać jeszcze miesiąc będzie cieplej i odłożę troszkę pieniędzy:tak:

Wiecie co trzeba się brac za tę wyprawkę. Zajrzałąm dziś do szafy i załamka...niby cos kupowałam ale to pikus...mam tak 2 pary pół-śpioszków, 5 par pajacyków zapinanych na zatrzaski z długim rękawem, czapeczkę, sweterek, 2pary body na krótki rekaw, 2pary skarpeteczek.i troszkę rzeczy takich tam z odzysku większych itp..ale co to jest??? NIC. Ruszam normalnie do sklepów...

A ja już sobie obmysliłam, że kupię z 3 pary bodziaków, śpiochów na 56, a całą resztę już w rozmiarze 62. I tu mam problem :baffled: jaka ilość wystarczy? Niby wszędzie radzą po 5 body, kaftaników, śpiochów, pajaców itd. ale mi się to wydaje mało :sorry2:

reklama
Mi się Marta wydaje, że pięc sztuk to mało ale sama nie wiem już ............ile kupić żeby było dobrze..ja też mam wszystko na 62..a dzisiaj mi mama powiedziała, że ja się urodziam 50 centymetrów.i co wtedy?

Do góry