reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

No,ja sprobuje chociaz z tymi tetrowymi w specjalnych majteczkach.Ale fakt,ze sterty prania i niemile zapachy tez mnie przerazaja.No,zobaczymy jak dlugo dam rade;-)
A dzis bylismy w takim tanim markecie spozywczym,cos jak polska Biedronka i w promocji byly sliczne bodziaki.Pisalam Wam,ze Moje Kochanie nie chcialo jeszcze robic zakupow dla naszej Majusi.A dzis mnie zaskoczyl-od razu wzial 3 opakowania po 3 sztuki body!Powiedzial,ze przeciez my nic jeszcze dla malej nie mamy:-)Wzielismy wszystkie na 62cm-we wzorki rozowe i jasno-brazowe na krotki rekawek,a w zolte bez rekawka.:-)

reklama
Ja sie na terte w ogole nie nastawiam
chyba bede na budowie mieszkala - wiec zero warunkow na takie zabawy

A jesli chodzi o pieluszki do higieny - jako podkladka pod glowke na podusie i na ramie - polecam Wam przeciac tetre na pol i na cwierc, obszyc i uzywac takich malych - bo powinno sie je czesto zmieniac - a tak dzieki temu zuzyje sie jedna czy dwie zamiast jednej duzej...wygodniejsze i oszczedniej potem z praniem, prasowaniem, skladaniem itp
ja mialam kilka polowek i kilka cwiartek.

Milka ja też gdzieś czytałam o taki rozwiązaniu. Na pewno praktyczniejsze :tak:
Jedno mnie ciekawi, gdzie mają głowę producenci, mogliby przecież też produkować małe tetry właśnie do użytku innego niz na pieluchy, a ja spotykam się tylko z rozmiarami 70x80 lub 80x80 :sorry2:
A jeszcze co do pieluch tetrowych, to które są lepsze cienkie czy grubsze :confused:

niemile zapachy tez mnie przerazaja.

Te kupki nie są tak śmierdzące jak dorosłych tylko raczej czuć kwasikiem .
A widzisz - jednak i twój Maajka małżonek się skusił na ciuszki jak zobaczył jakie to słodkie. Lepiej mieć choć trochę na początek niż wcale. A co do rozmiaru to lepiej kupić od razu więcej 62 a potem ewentualnie dokupić mniejsze jeśli będzie taka potrzeba :yes:

Wiecie przeczytałam ostatnio, że są specjalne zapachowe worki do zużytych pieluszek paklanki, czy jakoś tak. Tez nie lubię smrodków:wściekła/y: może to jakieś rozwiązanie:confused:

Mi się w ogóle używanie Pampersów nie podoba..ale nie skuszę się na tetrę..ze wzgledu na czas i wygodę..Ale jak sobie pomysle o naszym środowisku. W omu segreguję śmieci. Mam makulaturę, szkło i plastik..na dodatek nie mam na osiedlu pojemników, więc jeżdżę na inne...a ludzie patrzą że im podrzucam i się dziwią aj ataka ekologiczna jestem.Siateczka na zakupy itp. No ale z tymi pieluchami to niestety nie dam rady!

reklama
Jak tez segreguje smieci(tutaj zreszta trzeba) i wlasnie czytalam jak te pampersy zanieczyszczaja srodowisko....Ale z tetra mysle bardziej o malej.
A poza tym tak sobie tez pomyslalam-przeciez ile kobiety zuzywaja np.podpasek.I to tez jest jednorazowe,teraz juz nikt nie uzywa przeciez materialowych i ich nie pierze!
Dobrze jest dbac o srodowisko,ale czasem trzeba tez pomyslec o wlasnej wygodzie,a nadrobic to np.wlasnie w segregacji smieci.

Do góry