reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

A ja już kupiłam trochę, drugie tyle muszę przejrzeć po małej ale to będzie długie odgrzebywanie...piwnica ...wiecie ...duże worki...do tego muszę mieć czas i męża który będzie przewalał te wory. Ostatnio jak szukałam ciążowych ciuchów to odkryłam parę wynalazków. np spodnie na zimę dla malucha jeszcze z metką. Może w końcu druga dzidzia w nich pochodzi bo moja nie miała tego szczęścia.
Siostra mi opowiadała, że jej facet wpadł w szał i jak urodziła się ich niunia to sam kupował tyle ciuchów że dużo z nich mała nawet nie założyła. Ale to słodkie - facet i takie zakupy :-)

reklama
no moze moj malz dla synusia tez bedzie kupowal.. A slyszalycie cos op tym vaci zie ma wzrosnac? toz to prawda czy tylko plotki? Bo jak prawda to rzeeba sie za wozkiem rozjerzec wczesniej.. bo to chyba tez obejmie.

magdalenkakol z tego co mi wiadomo, to vat ma wzrosnąć na ubranka i buciki niemowlęce z 7% do 22%. O wózkach nie mówili i mam nadzieję, że ich nie obejmie bo i tak są piekielnie drogie :no:

Mata dzieki za odpowiedz.. ja to w tych sprawach zielona jestem.. no wiec musze corke obkupic przed kwietniem.. I maluszkowi tez to co sie da kupic wczesniej . zawsze troszke w portfelu zostanie.

Na wózki i inne akcesoria juz jest wyższy Vat. Zostały tylko ubranka te do 96 cm i buciki( tak mówił mi pan w sklepie z art. dziecięcymi)

A ja zamiast kupować ciuszki dla maluszka, kupuję je dla mojego Wojtka. :-) Ostatnio śledzę allegro, bo zamierzam mu kupić dużo krótkich spodenek na lato i puszczać go bez pieluchy, żeby nauczył się siusiać na nocnik.
A jeszcze wracając do pieluch tetrowych - ja używałam pół na pół tetry i pampersów przez 3 miesiące. Zaleta taka, że w upalne lato trudniej przy tetrze o odparzenia. A taki pampers, to sam "plastik".

I to jest dla mnie główny minus tetry. Bo ja nie gotowałam pieluch, ani ich nie prasowałam, ale jednak trzeba było codziennie (albo co drugi dzień) uprać, rozwiesić i złożyć.

Ja tetrowe będę używała ale tylko przy największych upałach, szkoda maluszka żeby sobie odparzył pupę od tych plastików, a poza tym to przydają się po karmieniu często dziecku sie ulewa;-)

reklama
Moj Kuba nie mial problemu z odparzeniami wiec spokojnie moglam uzywac jednorazowych. Przez pierwszy rok Krzysiek przysylal nam ze stanow. Swietnie pachly jak tylko maluszek zrobil kupke unosil sie zapach kwiatow.

Do góry