reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Dzięki mata za info - już się przestraszyłam, że ktoś mnie tutaj nie lubi ;-)
to może inaczej - mebelki zamówię z firmy gluck - babeczka w Szczecinie wyliczyła mi ile będą kosztowały i ceny nie są wygórowane - a do tego szyją piękną pościel.
Ubranka zamówiłam z 2 sklepów internetowych i już przyszły paczki. Dużo mam na rozmiar 62cm na 56 dosłownie 3 sztuki. Myślicie, że dobrze zrobiłam? jakiw rozmiary Wy kupujecie?
U nas w sklepach już podniesli ceny ( myślę, że przy remanencie) tak więc bardziej opłaca się pzrez internet. Nestety vat ma wzrosnąć z tego co słyszałam pod koniec marca z 7% na 22% - tak więc sporo :-(

reklama
Asiu ja też będę kupowała więcej na rozmiar 62 ponieważ dzidzia rośnie szybko, a i moje znajome radzą mi kupić większe. Dzidzia jest na początku przykurczona później się rozciąga a pielucha też zajmuje dużo miejsca:tak:lepiej więc chyba mieć większe ciuszki.:-D

A ja mam dylemat co do rozmiaru :baffled: ja byłam malutka, ważyłam 2900 i miałam tylko 51 cm, a za to mój mąż miał 56 cm i ważył 3500 i ciekawe po kim dziecko pójdzie :confused: jak kupię tylko kilka rzeczy na 56 cm a dziecko urodzi się takie małe jak ja, to będzie tonąć w tych 62 :baffled:

Rzeczywiście trudno wyczuć jak duże się urodzi, ale ja mam troszkę lepiej bo mam dwa sklepy z ciuszkami więc zawsze mogę coś dokupić, ale wolę kupować w hurtowniach, czy marketrach jest taniej niż w sklepach. Tam to dopiero są ceny:tak:

mata mimo wszystko doradzilabym ci rozmiar 62:tak: pamietaj ze dzidzia nosi pieluche i do tego bedzie to pora letnia czyli przewiewne ubranko bardziej sie sprawdzi.

agusia u mnie Kuba tez robi jeszcze do pieluchy. Kupe za nic w swiecie nie chce robic do nocnika. A najlepsze jest to ze w lecie nie bylo problemu i zalatwial sie ladnie do kibelka. Zaraz po Krzyska wyjezdzie przestal i zaczal znow w pieluche. Moze to przez jego wyjazd nie wiem.

O matko dziewczyny Wy o zakupach dla maluszków..Ja juz coś tam mam kilka body..spioszki ..pajace..czapeczki skarpetki jeden sweterek..Ostatnio ta pościel od mamy. Ale to kropla. Gdzie reszta. Tymczasem dosłownie przed chwilą policzyłam ile musze w tym miesiącu na Olka wydać..350 basen za semestr, 390 angielski za semestr i 250 zerówka... To prawie 1000:szok: a nauczyciel zarabia niewiele ponad...Ostro..dobrze, że mąż mądrzejszy i ma lepiej opłacalną pracę..Ja strajkuje!!!

reklama
Do góry