reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja tez planuję zakup pieluszek zarówno flanelowych jak i tetrowych. Ale w większości list wyprawkowych pojawia się nawet 50 sztuk tetrowych i 10 flanelowych i chyba to lekka przesada :sorry2:
Mam zamiar kupić z 10-15 tetrowych i 2-3 flanelowe. Jak myślicie, starczy :confused: zawsze przeciez można dokupić :sorry2:

reklama
Mata wydaje mi się zę to zależy od tego czy będziesz ich używała jako ściereczki, do wanienki czy też jako pieluchy dla dziecka. Bo jeśli tylko jako ściereczkę i.t.p. to wydaje mi się że 15 to wystarczająca ilośc.

Ja tez planuje kupic pieluszki,glownie tetrowe i to duzo.A to dlatego,ze mam ambitny plan uzywania ich jako pieluszek,na przemian z pampersami.Tylko,ze kupie do nich tez takie specjalne majteczki nieprzemakalne-wtedy wyglada to prawie jak pampers.
No,ale nie wiem jak dlugo w tym zamiarze wytrzymam,bo jednorazowe pieluchy sa duzo wygodniejsze w uzyciu,a tu trzeba prac,prac,no i bardzie w domu czuc przewijaniem.....

Maajka ja też miałam taki ambitny plan jak Ty. Używałam tetry przez pierwsze 6 tyg. A pampersy tylko na noc i spacery. Ale stwierdziłam że nie warto. Jak tak policzyć do kupy proszek, wodę, energię i.t.p a przede wszystkim moją pracę to stwierdziłam że nie warto. Zrobilismy zapas pieluszek w markecie tych takich najzwyklejszych bo i tak bardzo często trzeba przebierać malucha, co karmienie to kupka:-) i ich używałam a pampers jak wcześniej noc i spacerki. Nigdy nie miałam problemu z odparzoną pupką ani niczym podobnym. Poza tym że często pozwałałam Kacprowi leżeć z gołym tyłeczkiem przez kilka minutek. teraz zamirzam zrobić tak samo:-D.
O ile dorze pamiętam to wtedy za jedną pieluszkę wychodziło nam jakieś 30gr. Za te zwykłe oczywiście jednorazówki

Mata myślę że powinno Ci wystarczyć spokojnie te 15 pieluszek. :-)

mata tez wydaje mi sie ze taka liczba jest odpowiednia.
fajna sprawa te pieluszki flanela-ceratka na pewno zaopatrze sie w pare sztuk-na wakacja bedzie jak znalazl:tak:
u mnie trzymnie malego tylko na tetrach nie daloby rady wiecej wydalabym pieniedzy na leki-mial straszne odpazenia.nawet jak oduczalam go od pieluch i trzymalam mu mokre majtki na pupci zbyt dlugo zaraz mial takie odparzenia ze krew sie lala:-(

Ja nie mam tak ambitnego planu jak Majka i idę na łatwiznę ;-) Mój mąż oczywiście jest zdania, że lepiej byłoby, tak jak Majka pisze - pampersy na przemian z tetrowymi, ale w tym się nie ugnę, bo w końcu to ja przede wszystkim będę się opiekowała maleństwem, przewijała i prała, bo on będzie w pracy :angry:

Ja miałam z 50 pieluch tetrowych i pierwszego dnia zużyłam wszystkie i do tego ciuszki też się pobrudziły bo wyłaziło bokiem albo poprzemakało . Po jednym dniu miałam wszystko do prania i stwierdziłam że dość! Ja też kupywałam 'gorsze' i "lepsze " papmersy. Po co przepłacać za prawdziwego papmersa jak i tak byl pół godziny albo i czasem to nie na pupce.

Mi też się wydaje, że w lepsze pampersy mozna zacząć inwestować jak dziecko juz mniej ich zużywa i zaczyna się więcej ruszać :tak: ale lepsze wcale nie znaczy droższe, bo z pampersami też trzeba trafić :sorry2: widzę to wśród rodziny i znajomych ;-)

reklama
Ja przy Kubie uzywalam bardzo roznych pieluch jednorazowych. Najlepsze okazaly sie z lidla jakosciowo podobne do huggisow tych dorozszych. Niestety we wszystkich innych lacznie z polskimi pampersami odparzal mi sie.

O zwyklych pieluchach nawet nie myslalam moja kuzynka musiala ich uzywac przez 6 tyg. ze wzgledu na bioderka synka. Porazka 30 pieluch na noc i co chwile trzeba wstawac.

Do góry