reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mój Fabianek jak miał 3 lata to dopiero przeszedł na normalne łózko ale przez pierwsze 2 miesiące bał się sam spac na takim łózku i przychodził do mnie...
Mata kombinuj z tym zabezpieczeniem... myslę, ze to dobre rozwiązanie - trzeba spróbować.
Tak jak pisała Joasiek o turystycznym, dla moich dzieci super rozwiązanie - szkoda, ze Dobrusia się boi ...:-(

reklama
Ja tez mysle,ze ta sofa moze byc dobrym rozwiazaniem jak ja jeszcze zabezpieczysz.Bo z normalnego dziecinnego lozka to nawet prze zabezpieczenie moze sie wychylic i wypasc-starsze dziecko jest juz bardziej swiadome niebezpieczenstwa.
Oj,Dobrusia rzeczywiscie juz za mala na to lozeczko....:-)

takie są cudne - nie napisze ile kosztuja.

co do zabezpieczeń to widziałam takie coś:

BARIERKA OCHRONNA ŁÓŻKA
Chroni Twoje dziecko przed upadkiem z łóżka. Składa się do niewielkich rozmiarów, dzięki czemu możesz zabrać ją ze sobą w podróż! Wystarczy rozłożyć barierkę
i zamocować ją pod materacem. Pasuje do niemal każdego rodzaju łóżka, sofy czy kanapy z wyjątkiem kołyski i gónej części łóżka piętrowego.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE:

• Wykonana z lekkiej, ale mocnej stali i pokryta nylonową siateczką.
  • Spełnia najsurowszą europejską normę
    BS 7972:2001.
  • Górna część barierki jest dodatkowo zabezpieczona miękką wyściółką, by uchronić dziecka przed urazami.
  • Pasuje do łóżek, sof, kanap, łóżeczek dla dzieci, które mają miękkie lub twarde podstawy.
  • Barierkę można stosować przy materacach o następujących wymiarach:
    szerokość: 70-120 cm,
    długość: 152-210 cm,
    grubość 13-20 cm.
  • Odpowiednia dla dzieci w wieku: 18 miesięcy - 5 lat.
  • Wymiary: 40 cm x 100 cm (wys. x szer.)

Bbakania no i tu jest właśnie problem, bo wszędzie piszą, że to od 18 miesiąca :baffled: a my juz koło roczku pewnie będziemy musiały sie gdzies przenieść...

Mata ja bo bym na twoim miejscu kupiła dłuższe łózko - mojej siostry syn ( tylko że on z tych drobnych ) to do 3 roku życia nawet się mieścił w takim małym łóżeczku dla dzieci a Weronika to z nami spała a my zmieniliśmy łózko ale dla siebie na kanapę 3 osobową :-D:-D:-D

mata ja bym jej nie przenosiła do duzego łozka. Marysia spala w turystycznym od 20 miesiaca a od 27 miesiaca przeniosłam ja na sofe wiec ma boki i dzieki temu jestem pewna ze nie spadnie. Ale próbowałam juz ja wczesniej przeniesiesc i płakala i nie chciała. A nie mozecie pozyczyc od kogos takiego normalnego tylko na 120 cm? Dzieci juz potem tak szybko nie rosna i na pewno jej na dlugo by starczyło.

reklama
Mata, a ja Ci powiem, jak my zrobiliśmy. Przenieśliśmy Wojciaszka na duże łóżko, jak miał jakies 1,5 roku, bo nie chcieliśmy, żeby myślał, że Stas mu "zabierze jego łóżeczko.
Tez się bałam, że spadnie. I zastanawiałam sie nad rozmiarem: czy dziecięcy, czy też normalny, duży. W końcu kupiliśmy pełnorozmiarowy materac (do wykorzystania do pełnowymiarowego dorosłego łóżka w przyszłości). Do tego takie dno łóżka, żeby materac nie leżal na podłodze (żeby się wietrzył od dołu) i dywanik - w razie sturlania się. Działa bardzo dobrze, a przy okazji wykorzysta sie materac potem. Wszystko kupione w Ikei. Do tego tez duza pościel (więc oszczędnośc pieniędzy i miejsca na kolejne wymiary kołderek i poszewek).

dno łózka:
IKEA | Materace | Dna łóżek z listew | SULTAN MÅNE | Dno łóżka
materaca nie mogę znaleźć, ale to było coś podobnego do tego:
IKEA | Materace | Materace piankowe | JAREN | Materac, poliuretan

Do góry