reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja mam 0-13 Bobiway (Boldera) ma atesty itp. pasuje do stelaża ale teraz wybrałabym inny :tak: większy i szerszy rozmiarowo i wagowo :tak: Maxi Cosi lub ten którego stronkę podawałam. Muszę się zastanowić nad kupnem nowego fotelika a chciałabym żeby na dłużej starczył i przede wszystkim był bezpieczny co sądzicie o fotelikach które wcześniej przedstawiłam ?

reklama
Aniknulka ja za dużo o fotelikach nie mogę powiedziec- ten kupiłam dlatego, że można go montowac przodem i tyłem- narazie Bartek bedzie jezdził tyłem tak do roku, a później odwrócimy ;-) i dobre jest to, że ten fotelik się rozkłada i ma pozycję półleżącą- czyli plus bo plecki bedą leżały, a jak Bartek podrośnie to bedzie siedział :tak:

Ja mam 0-13 Bobiway (Boldera) ma atesty itp. pasuje do stelaża ale teraz wybrałabym inny :tak: większy i szerszy rozmiarowo i wagowo :tak: Maxi Cosi lub ten którego stronkę podawałam. Muszę się zastanowić nad kupnem nowego fotelika a chciałabym żeby na dłużej starczył i przede wszystkim był bezpieczny co sądzicie o fotelikach które wcześniej przedstawiłam ?

My oglądaliśmy ten fotelik Graco- jest bardzo fajny, dzidzi w nim wygodnie, jest rozkładany, można przewozic malucha tyłem do kierunku jazdy. Tylko ta opcja nie jest możliwa we wszystkich samochodach. Żeby go wpiąć tyłem, trzeba mieć bardzo długie pasy bezpieczeństwa w samochodzie. Także u nas odpada. Ten drugi fotelik Recaro wygląda sensownie. Ale jak dla mnie ma jedną wadę- nie można go wpiąć tyłem; fajny ale dla starszego dziecka.
My mamy taki fotelik:
NEW 2009 ! CONCORD ULTIMAX 0-18KG+WYS.0ZŁ+OKRYCIE (489746778) - Aukcje internetowe Allegro
Jest tak skonstruowany, że nie potrzeba długiego pasa, żeby go wpiąć tyłem- i w tej pozycji jest nieco inaczej wpinany, jest bardziej pochylony, dziecko jedzie w pozycji półleżącej. Małemu jest w nim wygodnie, także mogę polecić.

Ostatnia edycja:
Właśnie chciałam wkleić tą stronkę.:-)
Są tu informacje o tym, czy nóżki mogą dotykać do siedzenia (pytanie nr 2):

fotelik.info :: Często zadawane pytania

Oraz artykuł o tym, że jazda tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczna. Jak widać duże dzieci tez mogą tak jeździć :-). I chyba nie przeszkadza im, że mają zgięte nogi:

fotelik.info :: Fotelik samochodowy tyłem do kierunku jazdy -

no i jeszcze ten artykuł jest ciekawy:

http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_przodem_do_kierunku_ruchu,12.html

Ostatnia edycja:
Właśnie chciałam wkleić tą stronkę.:-)
Są tu informacje o tym, czy nóżki mogą dotykać do siedzenia (pytanie nr 2):

fotelik.info :: Często zadawane pytania

Oraz artykuł o tym, że jazda tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczna. Jak widać duże dzieci tez mogą tak jeździć :-). I chyba nie przeszkadza im, że mają zgięte nogi:

fotelik.info :: Fotelik samochodowy tyłem do kierunku jazdy -

no i jeszcze ten artykuł jest ciekawy:

fotelik.info :: Od kiedy fotelik przodem do kierunku ruchu? -

Właśnie niedawno czytałam te artykuły i zdecydowaliśmy, że dopóki się da, Lenka będzie jeździć w "skorupce". Kupiliśmy jej miesiąc temu fotelik MaxiCosi CabrioFix 0-13 kg, bo do tej pory mieliśmy fotelik pożyczony od Jacka brata, ale ciężko się go montowało (ten MaxiCosi wpina się dużo łatwiej) - a dla drugiego dziecka i tak byśmy musieli kupić nowy, bo ten ma już 3 lata. Jesteśmy bardzo zadowoleni, a Lenka spokojnie się w nim mieści, chociaż jest taka duża. Jeśli trochę przystopuje ze zwiększaniem wagi, to może do roczku nie dobije do tych 13 kg, chyba że z kolei zacznie nam teraz szybko rosnąć na długość ;-)
Co do kombinezonu, to nie mam problemu, bo przed włożeniem Lenki do fotelika zawsze go zdejmuję i przykrywam Małą kocykiem - jest jej wygodnie i nie przegrzewa się, a kombinezon jest wygodnie rozpinany i jego zdjecie i założenie zajmuje sekundę. Jak będzie naprawdę zimno, to pewnie będę zostawiała kombinezon, ale jakoś się Lenka zmieści ;-)

Agacinko, ja właśnie myślałam o takim patencie z kombinezonem jak Ty piszesz. Jeśli Stasiowi zrobi się ciasno w foteliku, to go zacznę rozbierać do samochodu z kombinezonu, to się na pewno zmieści.:-)

reklama
Dziewczynki , czy Wasze maluszki mają już książeczki - takie piszczące, gumowe itp. macie jakieś typy?
ja znalazłam takie:

Książeczki
Marka: Canpol
Kolorowe rysunki wzbudzają zainteresowanie dziecka, zachęcając do nauki. Dźwięk piszczka pojawiający się po naciścięciu książeczki, przyciąga uwagę maluszka. Zabawka może być również używana podczas kąpieli. Wykonana z bezpiecznych, twałych, nietoksycznych materiałów jest łatwa do utrzymania w czystości. Przeznaczona dla dzieci powyżej pierwszego roku życia.

8.99 zł Wybierz opcje produktu: misie transport owoce zwierzątka przedmioty

Miękka książeczka piszcząca KOT
Marka: Canpol
Przeznaczona dla dzieci powyżej pierwszego roku życia. Kolorowe rysunki wzbudzają zainteresowanie dziecka, zachęcając do początkowej nauki. Zabawka może być również używana podczas kąpieli. Wykonana z bezpiecznych, twałych, nietoksycznych materiałów jest łatwa do utrzymania w czystości. 8.34 zł

Interaktywna książeczka 3-D, 6 miesięcy+
Marka: Tiny Love
Interaktywna książeczka 3-D, od urodzenia. Na pięciu stronach tej bajecznie kolorowej książeczki znajduje się fascynujący świat, który maluch odkrywa poprzez takie elementy, jak: różne faktury materiału, piszczek, gryzaczek, lusterko z żabką "a ku ku pociągnij za rączkę, by zobaczyć moją buzię odbijającą się w lusterku". Dodatkowo okładka książeczki "ukrywa" grzechoczące paciorki. 79.00 zł
Strona główna - Zabawki - edukacyjne - Książeczka rymowanka, 6 miesięcy+

Książeczka rymowanka, 6 miesięcy+
Marka: Fisher Price
Interaktywna zabawa w kształcie książeczki, która uczy dziecka literek, cyferek, kolorów i pierwszych słów. Maluszek może sam wciskać guziki i wybierać , w co będzie się bawił i czego słuchał. Migające światełka prowadzą uwagę malucha od strony do strony, wskazując mu odpowiednią kolejność oglądania.
Uczy:
• Alfabetu
• Liczenia
• Kolorów
• Pierwszych słów

• Odtwarza nagrania prostych piosenek rymowanek
• Zasilanie: 3 baterie AAA (są w zestawie).

88.39 zł

Ostatnia edycja:
Do góry