reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

My mamy takie łóżeczko:
Smykatesy-sklep dla dzieci, zabawki, artykuły dla dzieci, akcesoria, wózki dziecięce, foteliki...
W tej chwili - tak jak u Magdziarki - stoi w naszej sypialni u teściów i Mała korzysta z niego, gdy spędzamy tam weekend.
Do łóżeczka w zasadzie nie mamy większych zastrzeżeń, łatwo się rozkłada (chociaż u nas i tak stoi cały czas rozłożone, ale myślę, że to ważna sprawa), przewijak jest stabilny, dosyć twardy, ale wygodny dla dziecka, w kieszeniach mieści się wszystko, co musi być pod ręką.
Materacykiem też nie byłam zachwycona - cieniutki, twardy i niewygodny (nierówna powierzchnia ze względu na bardzo mocno wyczuwalne łączenia poszczególnych segmentów), ale w takim składanym łóżeczku chyba trudno o lepszy patent; a ponieważ chcieliśmy korzystać z łóżeczka nie tylko raz w roku na jakimś wyjeździe, ale dosyć często, to kupiliśmy normalny materacyk i jest OK.
No i dla mnie zupełnie zbędnym bajerem jest lampka i melodyjki w jednym z słupków - nie używamy tego wcale, ale może komuś się akurat przyda :-)

reklama
A ja mam pytanko związane z fotelikami 9-18 kg. Mała ma już koło 7 kg, w nosidełku śmiesznie wygląda (nogi zaczynaja jej wystawać i przy dupce tak jakoś ciasno się robi :szok:) i się zastanawiam od kiedy ten większy fotelik. Czy kierować sie tu tylko wagą, czy też umiejętnością siedzenia czy też trzymania główki :nerd: bo nasze nosidełko jest do 10 kg, nie do 13kg, więc niedługo musimy zmienić na większy:sorry2:

Marta - przede wszystkim, fotelik 9-18 kg jest montowany przodem do kierunku jazdy, tymczasem maluchy powinny jak najdłużej jeździć tyłem. Dlatego zalecenia są takie, żeby dziecko jeździło w foteliku 0-13 kg dopóki nie osiągnie tej maksymalnej wagi. Poza tym, w foteliku 9-18 kg dziecko musi już siedzieć prosto - w przeciwieństwie do fotelika 0-1 kg, gdzie znajduje się w takiej półleżącej pozycji, więc wydaje mi się, że to zbyt duże obciążenie dla kręgosłupika.
Ja na Waszym miejscu poczekałabym jeszcze z wymianą fotelika - nawet do tych 10 kg Waszej Dobrusi jeszcze trochę brakuje...A ten pierwszy fotelik trzeba bezwzględnie wymienić na większy dopiero wtedy, gdy dziecku wystaje poza fotelik cała głowa.
No i jeszcze jedna sprawa - w foteliku Maluszek nie powinien spędzać więcej niż 2 godziny, bo to jednak nie jest dla niego optymalne miejsce.

A dużo fajnych informacji o fotelikach możesz znaleźć na stronce fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci, są tam testy fotelików i sporo artykułów na ich temat.

Dzięki Agacina :-) widać, że wróciłaś na BB ;-):-D

Czytałam info na tej stronie i rzeczywiście dla bezpieczeństwa dziecka najlepiej żeby jak najdłużej sidziało tyłem, co nie idzie niestety w parze z wygodą, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze :tak:

Dziewczyny jakiej firmy smoczki i butelki polecacie i jakie dokładnie, muszę przekonać małą do jakichś, u nas tomee tipee nie daje rady :sorry2: smoczek canapol też nie

Ja używam smoczków aventu są to smoczki ortodontyczne:
AVENT - SMOCZKI ORTODONTYCZNE 3-6M 2 SZT. sklep internetowy zabawki Wrocław( uzywam małego rozmiaru) następny jest 3- 6 miesięcy i własnie nie wiem czy trzeba koniecznie zmieniać .Mam jeszcze taki duzy żółty lateksowy antykolkowy chicco i jeszce inne ale ten z Aventu najbardziej się sprawdził.

Butelki też z Aventu!

reklama
U nas Bartus ma smoczek NUK- na początku nie akceptował w ogóle ale przez 3 godziny mojej cierpliwosci w koncu wziął go chyba na odczepnego :tak::-D i teraz lubi smoka ale tylko przed spaniem wieczorem ;-)

Do góry