reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Super też mi się podoba ta tropikalna wyspa ale jest sporych rozmiarów i mam ciut mniejszą też z Tiny Love Zooo

Asiu a'propo karuzeli ( ostatnio gadałyąmy)to ja mam taką:

a leżaczek taki:( tzn na niego jeszcze czekam. Powinien byc pod koniec tygodnia)

mam ładne nowe zabawki za becikowe!

reklama
Joanna witaj :-)

Magdziarka moja to lubi chłodno mieć :sorry2: ale zazwyczaj jak jest chłodno to ubieram pajacyka, a na to mam taki fajniutki ciepły kaftanik, który łatwo zdjąć jak jest małej za ciepło nie budząc jej mocno ;-) no i w razie czego zawsze mam polarkowy kocyk (ale zazwyczaj flanelka mi wystarcza, bo do tego mam przykrytą gondolkę :tak:)

No a buciki słodziutkie i zapewne malusie :sorry2:

ja się zastanawiam nad leżaczkiem... chyba już mała za długo w nim nie pobawi się, bo waży już ponad 6kg... jeszcze zobaczymy czy będzie sens kupować...

karuzelkę mmy dostać od męża brata...

a matę mamy taką

Marta fajniutka ta mata..taka miękka a to wązne ja swojej nie kładę na ziemi bo jest cieniutka. A Dobrusia jaka golaska w pampersie rzeczywiście goraca dziewczyna!

Przy Olku leżaczek mi posłuzył okoł 6- 7 miesięcy...A jak Olek jeszcze dobrze nie siedział i nie miałam krzesła do karmienia to zdejmowałam zabawki i karmiłam w leżaczku. A to ważne żeby dziecko kojarzyło pewne miejsca z określonymi rzeczami. I pięknie jadł w leżaczku a zdejmowałam zabawki żeby wiedział że to nie czas na zabawę a na jedzenie! A leżaczki są nawet do 20 kg..a biorąc pod uwagę że dziecko w 1/2 roku podwaja wagę to nawet niechby Dobrusia miała 12 kg to spokojnie polezy - posiedzi w leżaczku.

Ostatnia edycja:
Magdziarko zdjatko było robione w upały :tak:

dziciaczki w pół roku podwajają masę urodzeniową? Mała chyba będzie miała już 6400g :szok: a nie ma jeszcze 2 miesięcy :baffled: ale mnie przekonałaś do leżaczka, więc chyba się na niego skuszę ;-)

dziciaczki w pół roku podwajają masę urodzeniową? Mała chyba będzie miała już 6400g :szok: a nie ma jeszcze 2 miesięcy ;-)

Misiąc siódmy
W tym okresie niemowlęta podwajają swoją wagę urodzeniową (ważą około 8-9 kg). Maluch przytyje w tym miesiącu około 800 g, a więc trzy razy tyle, co w ubiegłym miesiącu. Przez pierwsze pół roku dziecko szybko przybiera na wadze, ale wolniej rośnie (mierzy teraz około 65 cm).

Mała dostała taką sliczną karuzelkę

ale nie możemy jej do łóżeczka przymocować, bo mamy zdobione szczebelki i się nie trzyma :-(

zastanawiamy się tez nad takim leżaczkem, bo mała ładnie przybiera na wadze, więc chcę, żeby troche jej posłużył

wiem, wiem, szybko robie takie zakupy, ale wcześniej jakoś nie było kiedy :sorry2:

reklama
mata-sliczna ta karuzelka!My mamy bez projektora,a przydalby sie taki.

A Maja wczoraj dostala smoczek-termometr i podgrzewacz do butelek do samochodu.

Do góry