reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Joas fajne te mebelki...

ja w tym miesiacu rozdzielam dziewczynki...zastanawiam sie czy zechca spac same w osobnych pokojach...spia w jednym od narodzin Jagodki:dry: - nim zasna - gadaja, bija sie, kloca...zapewne bedzie im brakowac siebie :tak:
Jak zrobie im pokoiki - nie omieszkam sie pochwalic:-D

Dzisiaj stwierdziłam, że muszę małemu kupic jakieś buciki..bo jak jest taka pogoda a ja ide do samochodu a on jest w foteliku to zimnu mu w stopy w samych skarpeteczkach. Moje typy to butki od wójcika

Magdziarko ale nie zaleca się butków dla takich maluszków, dopiero jak zaczynają chodzić :sorry2: ja mam 2 pary takich grubszych mięciutkich paputków, ale na razie jeszcze nie zakładałam...

jak jest chłodno ubieram małemu na cienkie skarpetki drugą parę grubszych frotowych:tak: mam kilka par bucików-są miekkie i lekkie i nie odczuwalne dla maluszka a chronią przed zimnem ale zostawie sobie je dopiero na jesień:tak:

martusia myslę, że takie leciutkie buciki i ciut większe by tópce było luzno nie zaszkodzą..no nie wiem. A jak zaczynaja dzieci chodzić to wiem, że boso zdrowo a jesli juz buciki to koniecznie profilaktyczne...porządne profilowane itp.

Jak jest chłodno to podwijam troszkę kocyk pod nóżki i wtedy Kubie nie marzną. A jak zrobi się naprawdę zimno to mam cieple takie mięciutkie kapciuszki i myślę, że to wystarczy. A na zimę i tak planuję kupić śpiworek ze stopkami. Chociaż widzialam na necie taki do ktorego można dopinać dół albo nosić tylko górę jako kurteczkę.

reklama
z umilaczy mamy:
-naklejki z pszczółkami na ścianie-Bogna uwielbia - strasznie się do nich chichra z przewijaka
-karazulę - młoda lubi ale tylko przez 3 nakręcenia - potem już ja to męczy
-leżaczek - chicco - rokłada się na płasko - na początku młoda lubiła, teraz jest chwilowo w niełasce
-przedwczoraj dostalismy matę - jak Bogna jest wyspana i najedzona to leży sobie na niej ok 30minut - powoli odkrywa,że jak w coś udezry to to wydaje dźwięk lub się buja :) - ale musi być wypczęta...jak jest zmęczona to mata wywołuje u niej mega płacz
-straszego brata, który wywołuje mega uśmiech
-żyrandole i lampy - obiekty uwielbienia ;-)

ja mam nosidełko baby bjorn - chwalę sobie; Krzymka nosiłam więcej i częściej - Bognę rzadziej bo nie mam póki co aż takich potrzeb

ale się rozpisałam...:-)

Do góry