reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mamusie ślicznie urządziłyście pokoiki dla maluszków :-)

a u mnie w maluszkowym teraz graciarnia, bo mąż jak byłam w szpitalu skończył remont pokoju (biedny od rana w pracy, zaraz po pracy do mnie do szpitala bez obiadu ani nic, poem do domu coś zjeść i do późna w nocy walczył z remontem :sorry2:) a na urządzenie maluszkowego czasu brakło :-( na razie łóżeczko stoi u nas w pokoju, chociaż mała i tak śpi z nami... ale mam nadzieję, że dzisiaj prześpi już u siebie, bo już 2 tygodnie śpię bez męża :szok:;-)

ja mam pytanko odnośnie ubierania maluszka. W domu ubieram małą w pajacyka, skarpetki i czapeczkę, a i tak jest jej zimno (chociaż mi pot leje się po plecach :baffled:) no i muszę ją optulać w kocyk, wtedy jest jej w sam raz, bo jak owinę we flanelową pieluszkę, to kark ma chłodny, a rączki to aż sine z zimna... no i już nie wiem co robić...

reklama
Mata, u Ciebie tez kwestia hormonkow, a dzidzia ma inna potrzebe ciepla. Moja Karolka byla spokojna dopiero jak bylo jej tak cieplo, ze az potowek dostawala. Opatulaj kocykiem. Widocznie ma takie potrzeby.

A mój Jasiek tylko w bodziaku z dł rękawem i skarpetach szczęśliwy i tylko się przeciąga - no i oczywiście przykrywam go kocykiem:-D

Magdziara ja mam podobna i naprawde jest super Kuba uwielbial wniej siedziec a pozniej synek mojej kolezanki. Teraz czas na Krystianka ale to chyba jest ona od 1miesiaca wiec jeszcze poczekam twn tydzien.

Lezaczek przy Kubie tez mialam najzwyklejszy a teraz maz kupil z wibracjami nieraz wlanczam Krystiankowi jego on uspokaja.

Ja pożyczyłam leżak taki jak Daruunia wkleiła, zobaczymy , poprzednio miałam mniejszy bo do moich pary metrów. Już się zrobiło ciasno :-):szok::-)

Mata ja to swoją przykrywam kocykiem ma body na krótki rękaw albo na długi i jeszcze pajacyk , też ma zimne rączki mimo że w domu upał

Marlenko ja dostałam taką nianię z monitorem oddechu (od mamy) i teraz to bez niej się nie ruszam. Maluszek śpi na górze a ja z odbiornikiem szaleje na dole w kuchni - nie musze targac małego za sobą ani latać co minutę na górę i sprawdzac czy śpi.
Niania to super sprawa - polecam :-D

reklama
ja dotad nei korzystalam -male - 46 m mieszkanko
ale teraz bede musiala sie zaopatrzyc - za ok 2 mies - uwazam ze to koniecznosc - tak jak piszecie - 2 pietra i kawal ogrodu

pokazcie swoje nianie Mamy :tak:

Do góry