reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja kupiłam narazie tylko 5 tetrowych i 2 flanelowe i małą paczuszke (40 zt.) pampersow tych najmniejszych... ale chce się rozglądnąc na innym frmami, może małej tez spasują, a są tansze... czas pokaze:)

reklama
azile29 żaden z moich porodów nie kojarzy mi sie z czyms pięknym tak jak powinien.Nie bede opowiadac bo nie chce straszyc nikogo,to był koszmar a przy trzecim omało ja i dziecko nie umarłysmy.Wiec jezeli mam w koncu wybór to chce dotrwac do 6 cm rozwarcia ,bo nie straszne mi skurcze mimo ze krzyżowe.Ale nigdy wiecej nie chce czuc,parcia,łyżeczkowania, rozrywania mnie kleszczami w razie komplikacji nie zapominając o szyciu-a jak znam swoje szczescie to napewno bede szyta.:-(
jestem na razie po jednym porodzie, ale Limba myślę że mogłybyśmy sobie podac rękę:-:)-:)-:)-(
z mojej szyjki nic nie zostało, a za kleszcze to powinni lekarzy karać!!!!!:crazy::crazy:
kochane nie wolno bać sie stomatologów:no::no: to miłe stworzonka:tak::tak:
Ula super łóżeczko!!

Patyk nie zawstydzaj mnie :-).Zwykła baba ze mnie,tylko mam uczulenie na takie teksty jakimi rzuca moja tesciowa.A juz do szału mnie doprowadza gadanie ze dobry chłop to sie napic musi,a zona to powinna dostac lanie raz w miesiącu zeby jej watroba nie gniła.No nienawidze ciemnogrodu:crazy::crazy::crazy:
Aniaw23 - czyli też masz "miłe wspomnienia"?

A ja mam tylko dwie tetrowe,tak dla buzi.Nie moge znaleść nigdzie,a tesciowa dojedzie dopiero na chrzciny.Cóz pozostają mi wyłącznie jednorazowe Pampersy,na szczęscie są takie specjalne w Tesco dla noworodków-27 szt za 1,60F.Zrobiłam juz spory zapas bo co wpadne po spożywke to kupuje jedną paczkę.
Limba :-) u mnie sa tetrowe w Mothercare i George i jakie tylko kolory chcesz:-)
warto wiedziec ze w Tesco sa takie tanie pampersy...ja kupilam narazie jedna paczke bo nie wiem jak z rozmiarem i wogole:baffled:
a z ta iloscia pieluch to sie troche przerazilam bo ja mam 6 frotowych 3 flanelowe i 2 tetrowe i myslalam ze wystarczy:baffled:
mam pytanko...szukam przescieradla (takiego z gumka) na materacyk do kosza..no i wszedzie sa rozm ok 30x70 a moj ma 27x66 i nigdzie takich nie ma :-( myslicie ze te troche wieksze beda pasowac? a swoja droga kosz wyglada tak:
Blue check Moses baskets with free stand and Layette box
pozdrawiam:-)

Wilimek te 3 cm to zadna różnica;-)Szczególnie że większe można podgiąc.

W sumie teraz przypomniałam sobie, że ciut skłamałam . mam takie buciki - dostałam w prezencie

: Skarpetko-buciki z podeszwą z miękkiej pachnącej gumy z dodatkowymi antypoślizgowymi wypustkami !!!
Buciko-skarpetki uszyte są z niepochłaniających wody nietoksycznych surowców.
Każda para buciko-skarpetek wyposażona jest w ortopedyczną wkładkę, która również zapobiega poceniu się stopy.
Jedyne w swoim rodzaju na polskim rynku. Dzięki swoim właściwościom nadają się zarówno do pomieszczeń jak i na zewnątrz !!!

I rada P. Zawitkowskiego - fizjoterapeuty:

Kiedy kupić dziecku pierwsze buty?

Nie warto się z tym za bardzo spieszyć. Jeśli maluch chodzi jeszcze tylko po domu, a na spacerach cały czas siedzi w wózku, wystarczą mu ciepłe, nieobciskające stóp skarpetki z antypoślizgowymi spodami. Gdy jednak wyraźnie ma ochotę powędrować na własnych nogach, czas na buty.

oj Limba, koszmar to mało powiedziane:no::no::no:
na razie nic nie piszę bo nie chcę straszyc nikogo, ale jak sie wszystkie rozdwoimy to możemy podzielić sie naszymi relacjami:angry::angry::angry:

Lubie słuchać rad P. Zawitkowskiego- mądry człowiek.
Często jest w programie ''dzień dobry tvn'' ;-) No i prawie ma tak na nazwisko jak ja tylko bez ''za'' ;-):-)

Ja mam coś ok. 25 pieluch tetrowych (wszystkie po Kacprze) i dokupiłam 3 flanelkowe kolorowe. W Realu była kiedyś promocja i pampersów za Rom. 2
102szt w paczce płaciąłm coś lekko ponad 50 zł to kupiłam 2 paczuszki. A teraz w Biedronce są pieluszki DADA 78szt za niecałe 30zł, a jak się nie mylę to po 27zł. Ja używałam ich przy kacprze i były OK. Tak więc teraz korzystając z promocji zamierzam zrobić zapas.

reklama
Wilmek,a w Mothercare niema tych przescieradelek tam widzialam takie kosze w roznych rozmiarach popatrz tam(kosz piekny)Magdziarka sliczne te buciki i bardzo pomyslowe;-)

Do góry