reklama
A ja mam tylko dwie tetrowe,tak dla buzi.Nie moge znaleść nigdzie,a tesciowa dojedzie dopiero na chrzciny.Cóz pozostają mi wyłącznie jednorazowe Pampersy,na szczęscie są takie specjalne w Tesco dla noworodków-27 szt za 1,60F.Zrobiłam juz spory zapas bo co wpadne po spożywke to kupuje jedną paczkę.
azile29
Czerwcowa mama'08
Patyk sliczny dywanik!!!!!!!!!!!
A z tymi pieluchami to prawda ze ich dużo nie trzeba. Chyba ze ktoś nie będzie używać pamperów to wtedy trzeba dużo. ja przy pierwszym dziecku piłam 20 pieluch tetrowych to jeszcze mi zotało pare dla trzeciego. Dla mnie 20 było za dużo. Bo niby do czego aż tyle potrzeba.
Limba a ja jeszcze nie mam pamperów:-(, mój M mówi że , jeszcze jest czas.
A z tymi pieluchami to prawda ze ich dużo nie trzeba. Chyba ze ktoś nie będzie używać pamperów to wtedy trzeba dużo. ja przy pierwszym dziecku piłam 20 pieluch tetrowych to jeszcze mi zotało pare dla trzeciego. Dla mnie 20 było za dużo. Bo niby do czego aż tyle potrzeba.
Patyk sliczny dywanik!!!!!!!!!!!
Azile29 dzięki. Dywan będzie zakrywał tymczasowo zryty lakier z podłogi. Podczas przesuwania łóżka przed malowaniem pokoju, powstały straszne rysy na podłodze. Ze szlifowaniem i lakierowniem podłogi już nie zdążymy przed porodem. Zresztą taki lakier strasznie cuchnie.
A co do pieluch, to mama mi doradzała żeby 50, bo takiemu maluchowi to ciągle leci z buzi, że do wanienki potrzebne, przy przewijaniu, itd.
Patyk 50 ????Przy poprzedniej trójce miałam zawsze po 30 sztuk i tak zawsze mi starczyło.W nocy szło mi około 4 na przewijanie,rano pranko i jakos dałam rade.Po miesiącu i tak pewnie bedziesz wolała pampersy bo i wygodne i dzieciaki lepiej spią.
Azile29- faceci tak mają,powiedz mu ze to sie nie psuje ,a jak ci zabraknie w srodku nocy to mu bobasa dasz do łózka niech sie sam martwi.Mnie tam jakos uspokaja te 10 paczek pod łózkiem:-).No i tak sie jakos nie odczówa przy zakupach.A własnie,ile teraz paczka pampersów w Polsce?Tych najmniejszych?
Azile29- faceci tak mają,powiedz mu ze to sie nie psuje ,a jak ci zabraknie w srodku nocy to mu bobasa dasz do łózka niech sie sam martwi.Mnie tam jakos uspokaja te 10 paczek pod łózkiem:-).No i tak sie jakos nie odczówa przy zakupach.A własnie,ile teraz paczka pampersów w Polsce?Tych najmniejszych?
No własnie własnie.:-):-)
Jestem za postępem chociaz nadal pokutuje przekonanie ze dobra Matka Polka to po pierwsze MUSI wycierpiec sie przy porodzie bo znieczulenie to dla hrabianek a po drugie to MUSI tak jak nasze babki mordowac sie z pieluchami terowymi bo pampersy niezdrowe
W koncu swiat idzie do przodu,gdzie jest napisane ze życie ma byc długie szare i do d.. ????Ja tam jestem za ułatwianiem sobie zycia jak sie tylko da.Wolny czas lepiej poswięcic czytaniu bajeczek dzieciakom,spacerkom i wygłupom w gronie rodziny.
Albo na poczytaniu BB :-):-):-)
Jestem za postępem chociaz nadal pokutuje przekonanie ze dobra Matka Polka to po pierwsze MUSI wycierpiec sie przy porodzie bo znieczulenie to dla hrabianek a po drugie to MUSI tak jak nasze babki mordowac sie z pieluchami terowymi bo pampersy niezdrowe
W koncu swiat idzie do przodu,gdzie jest napisane ze życie ma byc długie szare i do d.. ????Ja tam jestem za ułatwianiem sobie zycia jak sie tylko da.Wolny czas lepiej poswięcic czytaniu bajeczek dzieciakom,spacerkom i wygłupom w gronie rodziny.
Albo na poczytaniu BB :-):-):-)
OOOOO to te same co ja zakupuje.W Anglii sa pakowane po 27szt i cena 1,6F.Popatrzcie jakie to wkurzające . Porównujac ze przeciętny Polak zarobi 1 tys zł.a przeciętna angielka 1 tyś f. To w Polsce są masakrycznie drogie. Powinny góra dwa złote kosztowac porównujac do zarobków :-(
reklama
azile29
Czerwcowa mama'08
Limba myśle że już polki też lubią wygodę. Pamiętam jak pierwsze dziecko urodziłąm i oczywiście zaplanowałam, że bedę na tetrze choć na początek. Po 2 dniach dałam sobie spokój i pampersy były non stop. Nawet moja teściowa powiedziała ze szkoda czasu i całego zachodu dla tej tetry.
A ja nie chce znieczulenia tylko dlatego ze mnie skurcze aż tak mocno nie dokuczały wczasie porodów. Chyba mam wysoki próg bólowy.
A ja nie chce znieczulenia tylko dlatego ze mnie skurcze aż tak mocno nie dokuczały wczasie porodów. Chyba mam wysoki próg bólowy.