reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Azile29 ja to chyba za bardzo zaszalałam z tymi pieluchami:-) Pewnie za dużo ich kupiłam.
Ostatnio zaszalałam i kupiłam dywan na allegro, do sypialni naszej i tymczasowej dzidziusia.
364376001

reklama
A ja mam tylko dwie tetrowe,tak dla buzi.Nie moge znaleść nigdzie,a tesciowa dojedzie dopiero na chrzciny.Cóz pozostają mi wyłącznie jednorazowe Pampersy,na szczęscie są takie specjalne w Tesco dla noworodków-27 szt za 1,60F.Zrobiłam juz spory zapas bo co wpadne po spożywke to kupuje jedną paczkę.

Patyk sliczny dywanik!!!!!!!!!!!
A z tymi pieluchami to prawda ze ich dużo nie trzeba. Chyba ze ktoś nie będzie używać pamperów to wtedy trzeba dużo. ja przy pierwszym dziecku piłam 20 pieluch tetrowych to jeszcze mi zotało pare dla trzeciego. Dla mnie 20 było za dużo. Bo niby do czego aż tyle potrzeba.

Limba a ja jeszcze nie mam pamperów:-(, mój M mówi że , jeszcze jest czas:-D.

Patyk sliczny dywanik!!!!!!!!!!!
A z tymi pieluchami to prawda ze ich dużo nie trzeba. Chyba ze ktoś nie będzie używać pamperów to wtedy trzeba dużo. ja przy pierwszym dziecku piłam 20 pieluch tetrowych to jeszcze mi zotało pare dla trzeciego. Dla mnie 20 było za dużo. Bo niby do czego aż tyle potrzeba.

Limba a ja jeszcze nie mam pamperów:-(, mój M mówi że , jeszcze jest czas:-D.

Azile29 dzięki. Dywan będzie zakrywał tymczasowo zryty lakier z podłogi. Podczas przesuwania łóżka przed malowaniem pokoju, powstały straszne rysy na podłodze. Ze szlifowaniem i lakierowniem podłogi już nie zdążymy przed porodem. Zresztą taki lakier strasznie cuchnie.

A co do pieluch, to mama mi doradzała żeby 50:szok:, bo takiemu maluchowi to ciągle leci z buzi, że do wanienki potrzebne, przy przewijaniu, itd.

Patyk 50 ????Przy poprzedniej trójce miałam zawsze po 30 sztuk i tak zawsze mi starczyło.W nocy szło mi około 4 na przewijanie,rano pranko i jakos dałam rade.Po miesiącu i tak pewnie bedziesz wolała pampersy bo i wygodne i dzieciaki lepiej spią.
Azile29- faceci tak mają,powiedz mu ze to sie nie psuje ,a jak ci zabraknie w srodku nocy to mu bobasa dasz do łózka niech sie sam martwi.Mnie tam jakos uspokaja te 10 paczek pod łózkiem:-).No i tak sie jakos nie odczówa przy zakupach.A własnie,ile teraz paczka pampersów w Polsce?Tych najmniejszych?

Limba no tak 50 to może było potrzeba mojej mamie 25 lat temu jak pampków nie było. Ja zamierzam korzystać z pampersów. Mam już nawet zapas w rozmiarze 3.:-)

No własnie własnie.:-):-)
Jestem za postępem chociaz nadal pokutuje przekonanie ze dobra Matka Polka to po pierwsze MUSI wycierpiec sie przy porodzie bo znieczulenie to dla hrabianek a po drugie to MUSI tak jak nasze babki mordowac sie z pieluchami terowymi bo pampersy niezdrowe:laugh2:
W koncu swiat idzie do przodu,gdzie jest napisane ze życie ma byc długie szare i do d.. ????Ja tam jestem za ułatwianiem sobie zycia jak sie tylko da.Wolny czas lepiej poswięcic czytaniu bajeczek dzieciakom,spacerkom i wygłupom w gronie rodziny.
Albo na poczytaniu BB :-):-):-)

OOOOO to te same co ja zakupuje.:tak::tak:W Anglii sa pakowane po 27szt i cena 1,6F.Popatrzcie jakie to wkurzające . Porównujac ze przeciętny Polak zarobi 1 tys zł.a przeciętna angielka 1 tyś f. To w Polsce są masakrycznie drogie. Powinny góra dwa złote kosztowac porównujac do zarobków :-(

reklama
Limba myśle że już polki też lubią wygodę. Pamiętam jak pierwsze dziecko urodziłąm i oczywiście zaplanowałam, że bedę na tetrze choć na początek. Po 2 dniach dałam sobie spokój i pampersy były non stop. Nawet moja teściowa powiedziała ze szkoda czasu i całego zachodu dla tej tetry.
A ja nie chce znieczulenia tylko dlatego ze mnie skurcze aż tak mocno nie dokuczały wczasie porodów. Chyba mam wysoki próg bólowy.

Do góry